Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4421 Useril este offline   natasha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 November 2010 - 06:10 PM

Fetelor,harnicute mai sinteti,torturile din ce in ce mai frumoase.
Nu va iau la rind la puricat dar trebuie Daniela sa-ti spun ca-mi place evolutia ta.
Ramo torturile tale nu sint adevarate,superbe i-mi place mult cel de nunta si cel cu bebelina,felicitari.
Dora Winxita ta este foarte reusite si tortul o poveste.
Felicitari la toate fetele care au prestat torturi mai reusite sau mai putin,multumite sau nu, se vede ca in fiecare tort este investita dragoste mai intii pt cei dragi apoi pt aceasta meserie si de aceea trebuie sa fiti mindre.
Bun venit fetelor noi. Simonicka(esti rusoaica?)esti fantastica chiar ai talent la povestit :lol:
va pup pe toate si spor la lucru

#4422 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 20 November 2010 - 06:40 PM

Divina, le voi cere mancaciosilor sa se mai retina putin inainte de a-si devora portioara si sa-mi pozeze si mie o sectiune. Am un singur blat dedesupt. Cand fac cremele, incep cu cea alba, o torn in forma si pac..la frigider, urmeaza cea cu lapte pe care o pun peste cea alba si iar la frigider, ultima e cea amaruie. Dupa ce am turnat si ultimul mousse in forma, inainte de a o baga la frigi, asez blatul si il presez putin pt a se imbina cu crema. Nu stiu cum fac celelalte fete, dar am observat ca daca asez blatul dupa ce s-a racit mousse-ul nu face aderenta.

#4423 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 20 November 2010 - 06:50 PM

Vezi postareadora, la 20 November 2010 - 12:30 PM, a spus:

Cristinel mama..asa da..imi place..mai vii de-acasa!!!! ;)

Apreciez modul tau ingrijit de a lucra, atentia pe care o acorzi detaliilor...si nu in ultimul rand caligrafia ta...brava :lol:

:lol: :lol: :) , inseamna ca nu l-ai vazut pe primul, cu doi pescari si aceeasi balena. Mie mi-au placut mai mult chipurile lor, erau mai haiosi, "Marinica", desi face 50 ani are asa niste trasaturi nevinovate...

#4424 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 20 November 2010 - 10:43 PM

Vezi postareadora, la 20 November 2010 - 05:45 PM, a spus:

Punticu...da chiar care iti e numele adevarat mai Puntisorule?!!!?? :)

Sunt foarte fericita ca am fani atat de fragezi ca varsta...stia el micutul ce-i place ;)...personalitate nu gluma, neicusorule!!! :lol:
Ma bucur ca a placut..si sa va fie de bine...
Sticluta ta arata bine...nici nu s-ar zice c-a fost ...avariata!!! :lol:

Multumim inca o data, Dora!
Si numele meu e Tünde! E mai greu, dar n-ai ce face, a fost alegerea parintilor si e unicul meu nume!
Inafara de cel de familie binenteles! Ca si traducere in limba romana inseamna Zina cu i. :lol:

#4425 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 November 2010 - 11:03 PM

Vezi postareacristinel, la 20 November 2010 - 06:40 PM, a spus:

Divina, le voi cere mancaciosilor sa se mai retina putin inainte de a-si devora portioara si sa-mi pozeze si mie o sectiune. Am un singur blat dedesupt. Cand fac cremele, incep cu cea alba, o torn in forma si pac..la frigider, urmeaza cea cu lapte pe care o pun peste cea alba si iar la frigider, ultima e cea amaruie. Dupa ce am turnat si ultimul mousse in forma, inainte de a o baga la frigi, asez blatul si il presez putin pt a se imbina cu crema. Nu stiu cum fac celelalte fete, dar am observat ca daca asez blatul dupa ce s-a racit mousse-ul nu face aderenta.

Asa am facut si eu tortul cu 3 cioco la fel cum il faci si tu...dar eu il lasam asa, neornat ca se vada straturile frumos! Tu vad ca il imbraci totusi si de asta ma gandeam ca ai blat , crema, blat...Deci nici tort carapace nu ai facut! Atunci sa inteleg ca sta pasta bine pe mousse? :lol:

#4426 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 20 November 2010 - 11:19 PM

Vezi postareadivina, la 20 November 2010 - 11:03 PM, a spus:

Vezi postareacristinel, la 20 November 2010 - 06:40 PM, a spus:

Asa am facut si eu tortul cu 3 cioco la fel cum il faci si tu...dar eu il lasam asa, neornat ca se vada straturile frumos! Tu vad ca il imbraci totusi si de asta ma gandeam ca ai blat , crema, blat...Deci nici tort carapace nu ai facut! Atunci sa inteleg ca sta pasta bine pe mousse? :lol:

Foarte bine sta pasta pe mousse si fara sa-l sigilez.
Cat despre rezistenta ornamentelor din pdz pe royal, pot sa spun doar in intervalul de la finisare si pana la predare (cateodata si 4 ore), a fost de nota 10, ulterior nu mai stiu. Am aflat insa despre primul tort cu pescari - unde am combinat pt prima oara pdz si RY- ca petrecaretii au amanat taierea pt a doua zi, ca le-a fost drag. Daca s-ar fi pleostit toate cele :lol: ma gandesc ca nu l-ar fi pastrat atat.

#4427 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 20 November 2010 - 11:38 PM

Punticule, m-ai luat, eu nu am facut pana acum sticla, e greu de modelat?

#4428 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 21 November 2010 - 12:26 AM

[quote name='cristinel' date='20 November 2010 - 11:19 PM' timestamp='1290287940' post='65554']

Asa am facut si eu tortul cu 3 cioco la fel cum il faci si tu...dar eu il lasam asa, neornat ca se vada straturile frumos! Tu vad ca il imbraci totusi si de asta ma gandeam ca ai blat , crema, blat...Deci nici tort carapace nu ai facut! Atunci sa inteleg ca sta pasta bine pe mousse? :P
[/quote]

Foarte bine sta pasta pe mousse si fara sa-l sigilez.
Cat despre rezistenta ornamentelor din pdz pe royal, pot sa spun doar in intervalul de la finisare si pana la predare (cateodata si 4 ore), a fost de nota 10, ulterior nu mai stiu. Am aflat insa despre primul tort cu pescari - unde am combinat pt prima oara pdz si RY- ca petrecaretii au amanat taierea pt a doua zi, ca le-a fost drag. Daca s-ar fi pleostit toate cele :P ma gandesc ca nu l-ar fi pastrat atat.
[/quote]

Chiar suna interesant! De-abia astept sa fac o proba! :P
Cu figurinele...inseamna ca nu s-au degradat prea tare si in felul asta s-au bucurat si ei de decorul creat de tine!
Multumesc frumos de informatii! :P Noapte buna! :P

#4429 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 21 November 2010 - 08:38 AM

Buna dimineata. Nu am mai trecut pe aici de mult, asa ca va dau cate o :P pentru fiecare frumusete de tort pe care l-ati facut. V-as da o felie de tort, dar sunt intr-o scurta pauza,(sper eu sa fie scurta).
Desi va citesc de atata timp, parca tot nu-mi vine sa cred ce frumuseti ati facut
Dora esti sublima ca ce obicei,cand vad ce faci zau ca imi vine sa ma ascund cu ce torturi am mai facut eu
Ramo, ai inceput sa faci niste torturi de nunta...tot ce faci e frumos dar am eu asa o slabiciune la cele de nunta (cred ca din cauza oribilitatii de tort ce am avut-o eu la nunta mea)
Monica, sa-ti traiasca fetita, si sa te lase amandoua sa mai faci torturi, ca iti ies bine (oricum eu nu stiu cum ai timp sa respiri cu 2 copii mici, daramite sa mai faci si torturi)
Cristinel, zici ca faci torturi de o gramada de timp, trebuia sa scrii mai repede pe aici, ca ai ce arata.
Simonika, bine ai venit. Poate ca nu sunt torturile tale cele mai aratoase, dar stii sa le prezinti :P, si daca nu au ramas nemancate, inseamna ca au fost bune la gust si asta conteaza.

Fetele pe care nu le-am pomenit, imi cer scuze, asta nu inseamna ca nu mi-a placut ce ati facut ci doar ca am memoria scurta :P

Si daca tot am prins discutia cu tortul carapace vreau sa-ti dau miiiii de multumiri, Dora, pentru idee :P . Eu am folosit-o de multe ori, dar desi am vazut ca o folosesti la toate torturile tale, acum realizez ca la tine am vazut-o prima data.
Eu toate torturile invelite in pdz le-am imbracat in blat, niveleaza foarte bine suprafata si folosesc foarte putin unt pe deasupra. Blatul folosit de mine este cumparat, tot de pe aici ideea, foi de pandispan de la Kaufland, sunt foarte subtiri si bunicele la gust.
Cat despre tortul cu 3 feluri de ciocolata, eu pun fac cele 3 creme deodata, pun in partea de jos crema amaruie ca se intareste aproape instant, apoi cea cu lapte, o dau putin la frigider, dar nu astept sa se intareasca de tot, si ultima cea alba. Peste ea pun blatul, asa cum am citit pe aici, nu mi se pare ca face aderenta daca il oun dupa ce s-a intarit crema.
In schimb nu ma multumeste faptul ca nu reusesc sa-l nivelez foarte frumos pe margini, si nu se vad asa frumos straturile cum mi-as dori. Iar cand l-am scos ultima data din forma s-a franjurat tot pe margini, a trebuit sa-l invelesc in glazura complet ca era faramat.

Aaa, si voi ce ciocolata folositi la tortul asta? Eu ma inteleg bine cu Primola, Poiana nu mi-a placut, s-ar putea folosi si ciocolata de menaj?
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4430 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 21 November 2010 - 08:42 AM

Divina, acum am vazut ce-ai scris, (mi-am baut cafeaua intre timp :P), cum pui pasta direct peste mousse? Pui unt pe deaspura, si daca da, cum reusesti sa-l intinzi? Pasta cat de groasa o pui pe tort? nu sta denivelata? (Adica nu sta, ca am vazut torturile tale, dar sa-mi spui cum reusesti :P )
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4431 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 21 November 2010 - 09:12 AM

Vezi postareacristinel, la 20 November 2010 - 11:38 PM, a spus:

Punticule, m-ai luat, eu nu am facut pana acum sticla, e greu de modelat?

A mers chiar bine de tot! Am imbracat o sticla in folie alimentara, apoi am pus pe ea pasta de cioco. Am pus-o la frigi, iar pe interior am umplut sticla cu marginile care le-am taiat de la tort cu un pic de crema (le-am bagat la robot) si a stat ok.

#4432 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 21 November 2010 - 09:45 AM

Buna dimineata, fetelor! Pt Tango am un mesaj. Inainte de a imbraca tortul cu 3 cioco in pdz, folosesc chiar marginile acelea franjurate cum spui tu, pt a-l nivela frumos. Eu am crema alba deasupra care e mai moale si practic razuiesc cu paleta si acopar toate denivelarile. Te-ai gandi ca pierzi mult din inaltimea tortului, dar nu e nici pe departe asa.
Tot Primola folosesc si eu. Cu ciocolata de menaj a incercat o colega de-a mea, dorind sa faca economie si i s-a taiat mousse-ul alb, iar gustul nu a fost grozav.

#4433 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 21 November 2010 - 09:45 AM

Vezi postareatango, la 21 November 2010 - 08:42 AM, a spus:

Divina, acum am vazut ce-ai scris, (mi-am baut cafeaua intre timp :P), cum pui pasta direct peste mousse? Pui unt pe deaspura, si daca da, cum reusesti sa-l intinzi? Pasta cat de groasa o pui pe tort? nu sta denivelata? (Adica nu sta, ca am vazut torturile tale, dar sa-mi spui cum reusesti :P )

Buna Alina!
Si eu tot la cafea sunt si astept sa-mi scrie Cristinel! Ea inveleste tortul cu 3 cioco in pasta direct pe mousse si o intrebam cum procedeaza...Asteptam sa vedem ce zice!

#4434 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 21 November 2010 - 10:09 AM

Vezi postareacristinel, la 21 November 2010 - 09:45 AM, a spus:

Buna dimineata, fetelor! Pt Tango am un mesaj. Inainte de a imbraca tortul cu 3 cioco in pdz, folosesc chiar marginile acelea franjurate cum spui tu, pt a-l nivela frumos. Eu am crema alba deasupra care e mai moale si practic razuiesc cu paleta si acopar toate denivelarile. Te-ai gandi ca pierzi mult din inaltimea tortului, dar nu e nici pe departe asa.
Tot Primola folosesc si eu. Cu ciocolata de menaj a incercat o colega de-a mea, dorind sa faca economie si i s-a taiat mousse-ul alb, iar gustul nu a fost grozav.

Buna dimineata Cristinel! :P Multumim de explicatii!
Mi-am adus aminte de poza cu felia de tort! De la petrecere e mai greu de obtinut(ori uita, ori nu e facuta bine)... eu ma gandeam ca ai facut pt voi acasa un tort cu 3 cioco si ai "tras" in poza tortul si o feliuta! :P
La tipul de cioco folosita eu zic ca trebuie neaparat ceva mai de calitate...pentru ca 90% din tortul asta e mousse-ul si daca nu iese fin si bun la gust cred ca nu mai are nici un farmec si ai stricat toata treaba! Tot Primola am folosit si eu...cred ca ar trebui sa devina sponsor pe forum de-acuma! :P
O zi frumoasa va doresc! :P

#4435 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 21 November 2010 - 10:25 AM

Eu nu mai am voie sa beau cafea, din cauza unei afectiuni tiroidiene, dar tot mi-am pus intr-o cescuta cu lapte, pt ca ii fac sotului si daca nu are chef sa bea, sa fie si la noi in casa mirosul acela placut mai deunazi. Deci...despre cum imbrac tortul... scot forma (cu inel detasabil) din frigider. In forma am, de sus in jos, blat ( pe care l-am facut inainte in aceasi forma cu inel), crema din cioco amaruie, crema din cioco cu lapte si ultima, crema din cioco alba. Insiropez blatul, trec cu cutitul de jur imprejur, rastorn pe platou, desfac inelul, eliberez tortul si apoi indrept toate denivelarile cu o paleta , razuind din crema alba care , cum am spus si mai devreme, e mai moale si se comporta ca acea crema frecata de unt cu zahar pe care o folosesc unele fete pt "sigilare". Apoi intind pdz cu sucitorul cam 3-4 mm grosime si o iau tot pe sucitor si o asez peste tort. Atat.

#4436 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 21 November 2010 - 11:56 AM

Fetelor, eu nu pot tine pasul cu voi. Aveti un spor... Felicitari sincere tuturor :P

Din ciclul daca doriti sa revedeti, azi tortul cu 3 cioco (vad ca e la moda :P ) imbracat in pdz. Tortul e cu blat negressa si e carapace.

Mi-am promis ca nu mai fac modelul asta, e al 3-lea tort pe aceasta tema, deja mi s-o aplecat.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-20-129033333815.jpg

mai am 2 torturi incepute aseara la 9 :P cu copt desigur, unul pentru casa si unul pentru soacra sor-mii. Descarc si revin. :P
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4437 Useril este offline   CLAUDIA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 21 November 2010 - 12:32 PM

Buna fetelor,ma numesc Claudia si sunt noua pe forum.Sunt pasionata de ornarea torturilor,insa nici macar nu sper,sa ajung vreodata sa creez opere de arta asa ca voi.Apreciez foarte mult faptul ca va rupeti din timpul vostru(care este destul de pretios,din cate se vede)si impartasiti experienta voastra,celor care au nevoie.Am incercat si eu sa va "fur"meseria,insa nu am reusit nici pe departe. Imagine atasata: monthly_11_2010/post-771-129033525174.jpg Imagine atasata: monthly_11_2010/post-771-129033533498.jpg Imagine atasata: monthly_11_2010/post-771-129033539425.jpg

#4438 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 21 November 2010 - 01:20 PM

Vezi postareaCLAUDIA, la 21 November 2010 - 12:32 PM, a spus:

Buna fetelor,ma numesc Claudia si sunt noua pe forum.Sunt pasionata de ornarea torturilor,insa nici macar nu sper,sa ajung vreodata sa creez opere de arta asa ca voi.Apreciez foarte mult faptul ca va rupeti din timpul vostru(care este destul de pretios,din cate se vede)si impartasiti experienta voastra,celor care au nevoie.Am incercat si eu sa va "fur"meseria,insa nu am reusit nici pe departe. Atasament PB061282.JPG Atasament PB071291.JPG Atasament PB131312.JPG

Bine ai venit! Toate am inceput timid si am invatat pe drum. Ultimul tort, cel cu bebelusul, pare etajat. L-ai construit cu sustinatoare pt etajul superior?

#4439 Useril este offline   CLAUDIA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 21 November 2010 - 09:04 PM

Vezi postareacristinel, la 21 November 2010 - 01:20 PM, a spus:

Buna fetelor,ma numesc Claudia si sunt noua pe forum.Sunt pasionata de ornarea torturilor,insa nici macar nu sper,sa ajung vreodata sa creez opere de arta asa ca voi.Apreciez foarte mult faptul ca va rupeti din timpul vostru(care este destul de pretios,din cate se vede)si impartasiti experienta voastra,celor care au nevoie.Am incercat si eu sa va "fur"meseria,insa nu am reusit nici pe departe. Atasament PB061282.JPG Atasament PB071291.JPG Atasament PB131312.JPG

Bine ai venit! Toate am inceput timid si am invatat pe drum. Ultimul tort, cel cu bebelusul, pare etajat. L-ai construit cu sustinatoare pt etajul superior?

Nu,si nici nu am idee cum se face

#4440 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 21 November 2010 - 09:58 PM

Vezi postareaCLAUDIA, la 21 November 2010 - 09:04 PM, a spus:

Vezi postareacristinel, la 21 November 2010 - 01:20 PM, a spus:

Nu,si nici nu am idee cum se face

Eu am facut doar doua etajate, dar, pt a evita eventualele distrugeri ale bazei am cautat informatii si m-am adaptat. Mi-a confectionat sotul din placaj ( pt traforaj) discuri de diametre diferite cu gaura la mijloc. Fiecare etaj trebuie asezat pe un disc din acesta dur. Incepi constructia: pui baza ( tortul cel mai mare) pe platoul pe care va fi prezentat, infigi in ea cateva bete pt frigarui pe care le tai dupa inaltimea bazei si acestea impreuna vor sustine urmatorul etaj. La fel procedezi in continuare , in fiecare nivel infigi acesti "stalpi de sustinere". La final , pt a impiedica deplasarea etajelor, folosesc un ax central care are inaltimea egala cu a intregii constructii.

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul