Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4921 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 02 January 2011 - 10:17 AM

Cum nu vreau sa ies din trend, am venit frumusel cu tortul meu de revelion. A avut crema de vanilie+banane si cioco+nuci caramelzizate, blat negresa ciocolatoasa si blat alb, insiropat cu caramel. Teoretic a fost pentru 90 de persoane, dar practic a fost de 110, nu-i nimic ca l-am impartit :P
Nu stiu cum v-ati simtit voi la cumpana dintre ani, dar eu nu am avut demult asa revelion fain :D La multi ani!!!

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-160-12939561627279.jpg

Cum nu am terminat de sarbatorit, mai am doua torturi de inghetata cu bezea(a lui gabi cara)la congelator. Pe ele le vom savura la noapte in caldura casei noastre impreuna cu invitatii nostrii, abia astept :santa:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#4922 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 02 January 2011 - 11:48 AM

Ramo, tortul de Rev e :) Abia astept sa vad sectiunea la tortul ala cu inghe. Sa nu uiti de ea.

Claudia, bravo, ai muncit ceva nu gluma. Sectiune la cioco de cassa nu ai? :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4923 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 January 2011 - 12:47 PM

Vezi postareaCLAUDIA, la 02 January 2011 - 02:22 AM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 20 December 2010 - 08:45 PM, a spus:

mimi- cate torturi ai facut ! si foarte faine toate !
dora- perfect halatu` .
lissa- ce sa mai zic :) . cum ai facut brazii? parca nu sunt facuti dupa tehnica natashei , dar nici cu forfecuta :) si stelutele cele mari cum le-ai decupat?
claudia- foarte reusit tortul cu batraneii . dar ce ma amuza cum te descurci tu cu o singura culoare :) . eu pana sa imi cumpar culori de astea gel , am avut cele trei culori de baza - rosu , albastru si galben, lichid de ala ieftin , dar m-am descurcat asa.

Daniela,tin sa te anunt ca mi-am luat si eu culori,dar nu stiu ce se intampla ca nu prea functioneaza.Am incercat sa colorez pasta pt mos craciun,am pus o cantitate destul de mare de gel insa nu mi-a iesit asa ca am fost nevoita sa-l pictez si nici asta nu pot sa spun ca a fost o reusita pt ca nu s-au uscat culorile f bine,insa a fost bine si asa am fost destul de multumita de rezultat.

claudia- din pacate , colorantul gel nu este destul de puternic sa coloreze pasta de zahar in rosu (in schimb o face foarte bine cu pasta de lapte praf ). felicitari pt achizitie ! eu nu ma mai vad descurcandu-ma fara colorantii mei :)
ramo- cat de frumos este tortul tau !!!! cum ai obtinut culorile alea sidefate? eu inca nu am reusit desi am pearl dust (asa le-o fi zicand?).

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 02 January 2011 - 12:51 PM

#4924 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 02 January 2011 - 12:57 PM

Vezi postareaRamo, la 02 January 2011 - 10:17 AM, a spus:

Cum nu vreau sa ies din trend, am venit frumusel cu tortul meu de revelion. A avut crema de vanilie+banane si cioco+nuci caramelzizate, blat negresa ciocolatoasa si blat alb, insiropat cu caramel. Teoretic a fost pentru 90 de persoane, dar practic a fost de 110, nu-i nimic ca l-am impartit :)
Nu stiu cum v-ati simtit voi la cumpana dintre ani, dar eu nu am avut demult asa revelion fain :) La multi ani!!!

Atasament revelion.jpg

Cum nu am terminat de sarbatorit, mai am doua torturi de inghetata cu bezea(a lui gabi cara)la congelator. Pe ele le vom savura la noapte in caldura casei noastre impreuna cu invitatii nostrii, abia astept :)

Ramo, super frumos tortul tau!!! Cate kg a avut?

#4925 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 02 January 2011 - 01:00 PM

Vezi postareaCLAUDIA, la 02 January 2011 - 02:13 AM, a spus:

La multi ani!!!Va doresc un an nou fericit si implinirea tuturor dorintelor.Sper ca ati avut parte de sarbatori fericite si linistite,avand in vedere munca pe care ati depus-o pt a-i incanta pe cei dragi voua,cu minunatiile pe care le-ati creat.
Iata si ultimele mele"capodopere":
Tort amandina,facut cu ocazia aniversarii surorii mele,care a implinit frumoasa varsta de 30 de aniAtasament Untitled - 3.jpg
Pandispan cu crema diplomat,fara fructeAtasament Untitled - 4.jpg
Tort mars luat de pe blogul Dorei...suuper bunAtasament Untitled - 5.jpg
Ciocolata de casaAtasament Untitled - 6.jpg

Claudia, frumoase torturi! Daniela are dreptate cu colorantii. Se coloreaza mai bine pasta de lapte praf cu rosu (cel putin asa mi se pare mie).

#4926 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 02 January 2011 - 02:17 PM

La multi ani dragelor sa va dea Dumnezeu multa sanatate si bucurii in noul an, sa aveti parte de multa fericire si multe torturi frumoase si pline de imaginatie. sa curga comenzile precum sampania in noaptea de Revelion.
Wow ce de torturi, toate sunt frumoase, dar a lui Ramo m-a fermecat. Super super. Bravo!
Va arat si eu torturile mele, sper sa va placa.
Primul este tort diplomat cu fructe.
Al doilea este tortul de Revelion cu glazura de cioco scursa.
Al treilea pentru 1 ianuarie pentru un domn, am incercat sa fac cornelli lace si primii mei trandafiri din frisca, stiu ca data aviatoare o sa fie si mai frumoase. va pup cu drag.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2011/post-421-1293970521459.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-421-12939705534478.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-421-12939705915099.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-421-12939706225813.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-421-12939706390121.jpg

Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#4927 Useril este offline   simonicka 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 13-November 10
  • LocationIasi

Postat 02 January 2011 - 07:12 PM

Waaw fetelor, felicitari! frumoase torturi ati mai facut si cate combinatii gustoase!
Un an nou fericit si plin de surprize frumoase va doresc!
N-am mai scris de mult pe la voi daram fost cu ochii pe voi tot timpul. De Craciun am facut si eu un tortulet pentru nepotica sotului cu multe, multe peripetii ca oar e tort de-al meu. Cand reusesc sa descarc pozele din tel va povestesc mai multe despre el.
Va pupacesc pana atunci si va urez inca o data un an asa cum va doriti voi!
In vizita la muzeul culinar

#4928 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 02 January 2011 - 09:50 PM

La multi ani tuturor in noul an ! Felicitari tuturor fetelor care au facut minunatiile astea de revelion !sunt foarte frumoase!Eu nu am mai facut nimic,doar m-am relaxat si m-am distrat foarte bine dar ieri am fost la munca si am venit azi dimineata =)) ce sa-i faci,cineva trebuie sa mai si munceasca,nu? Va pup si sa auzim numai de bine!P.S. Simonicka,pe unde umbli soro,ca te dadusem disparuta...chiar imi era dor de tine!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#4929 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 03 January 2011 - 12:48 AM

Asa cum am promis am revenit cu tortul cumnatei mele. Blat milch-snitte, crema iaurt cu piersici. Am avut aventuri mari cu el. Am muncit cred ca vreo 10 ore cu niste RI care la final s-au dezlipit de pe margine si le-am dat jos. Trandafirii s-au inmuiat (am zis eu ca nu mai fac eu din pdz pana in vara,gr noah lenea e mare-e mai greu cu pasta de lapte praf).
Imi pare rau ca nu se vede dar pe margine sunt niste porumbei si niste RI si niste fundite.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2011/post-739-12940084666329.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-739-12940084794478.jpg

#4930 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 03 January 2011 - 09:03 AM

punticu- nu se vede ca te-a chinuit tortul ! trandafirii sunt superbi ! tu esti frumoasa din poza ? sau cumnata ?

#4931 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 03 January 2011 - 09:34 AM

Tango, Ortansa, Divina, Daniela, Cristinel, Gloxi (ai vazut ca trebuia sa iasa pana la urma glazura asta, felicitari), livia, punticu, claudia, Ramo si bbenyci ati facut niste torturi superbe, felicitari la toate si imi pare rau ca nu va iau pe toate in parte dar sunteti multe si timpul nu prea e de partea mea acum.Feliciari pt torturile prestate si un an nou cat mai fericit si mai plin de impliniri.
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#4932 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 03 January 2011 - 09:38 AM

De revelion am facut 2 torturi pt a ajunge la ~70 de persoane
Urarea de pe tort suna asa: De Anul Nou eu iti doresc Sa fii mai bun crestine Si sa traiesti ca si Isus, Iubind ca El, facand doar bine! De Anul Nou eu iti doresc Sa stai mai mult in fata Lui Genunchii tu sa ti-i apleci, Cand stai in fata Domnului!
in interior a fost blat alb, ganache, blat negru, mascarpone cu visine. M-am bucurat mult ca a fost apreciat si pe placul lor gustul.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-91-12940403745208.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-91-12940403561016.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-91-12940404138122.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-91-12940404277108.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#4933 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 03 January 2011 - 10:31 AM

Vezi postareadani_ela, la 03 January 2011 - 09:03 AM, a spus:

punticu- nu se vede ca te-a chinuit tortul ! trandafirii sunt superbi ! tu esti frumoasa din poza ? sau cumnata ?

Aaah, nu sunt eu. E cumnatica!

#4934 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 03 January 2011 - 10:33 AM

Vezi postareacec, la 03 January 2011 - 09:38 AM, a spus:

De revelion am facut 2 torturi pt a ajunge la ~70 de persoane
Urarea de pe tort suna asa: De Anul Nou eu iti doresc Sa fii mai bun crestine Si sa traiesti ca si Isus, Iubind ca El, facand doar bine! De Anul Nou eu iti doresc Sa stai mai mult in fata Lui Genunchii tu sa ti-i apleci, Cand stai in fata Domnului!
in interior a fost blat alb, ganache, blat negru, mascarpone cu visine. M-am bucurat mult ca a fost apreciat si pe placul lor gustul.

Atasament DSCF0419.jpg

Atasament Copy of DSCF0399.JPG

Atasament DSCF0413.jpg

Atasament DSCF0417.jpg

Foarte frumoase torturile! Si urarea... Felicitari!

#4935 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2011 - 10:48 AM

Cec ...dar n-ai stat de loc nici tu! Felicitari...mama si pentru cate persoane! :appl:

Punticu...cred ca merita cumnata ta asemenea tort, nu!? :drool: Se vede super cu trandafiri! Si se intrezareste si royalul de pe margini! :appl:
Ai facut tort carapace? Captusit tot in blat milch schnitte?

#4936 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 03 January 2011 - 11:16 AM

La multi ani,fete dragi!Sanatate,fericire si prosperitate in noul an!
Felicitari tuturor pt tortulete!
Ramo,am ramas muta ca defiecare data cand privesc un tort de-al tau!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#4937 Useril este offline   CLAUDIA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 03 January 2011 - 12:19 PM

Vezi postareagloxinia, la 02 January 2011 - 11:48 AM, a spus:

Ramo, tortul de Rev e :appl: Abia astept sa vad sectiunea la tortul ala cu inghe. Sa nu uiti de ea.

Claudia, bravo, ai muncit ceva nu gluma. Sectiune la cioco de cassa nu ai? :drool:

Uite aici si sectiunea....Imagine atasata: monthly_01_2011/post-771-12940503234012.jpg

#4938 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 January 2011 - 01:04 PM

Vezi postareaCLAUDIA, la 03 January 2011 - 12:19 PM, a spus:

Uite aici si sectiunea....

Deja plang aici.... Mai am din tortul de rev ca altfel mi-as face si eu... Reteta la cea alba nu ne-o dai? :drool:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4939 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 January 2011 - 01:11 PM

Am ramas datoare cu sectiunea la tortul de rev:
blat negressa, carapace, in interior o "inima" facuta astfel: creale cu cioco maruntite, amestecate cu cioco Primola cu alune, peste care e un strat de mouse de cioco cu menta apoi iar cereale cu cioco. "Inima" e imbracata intr-un strat "protector" generos de crema de mascarpone si piure de castane plus frisca. Si totul e ascuns in carapace sub glazura oglinda a Adrianei. :appl: Si inca ceva: nu are gelatina deloc in creme :appl:
Trebuie sa ii multumesc expres Dorei caci de la ea m-am inspirat in construirea tortului chiar daca reteta e din cap si din ce am avut la indemana prin camara :appl:
Cu siguranta am sa il refac, caci e de mare efect. Un singur minus are: stratul de cereale si cioco e cam gros si se taie mai greu. Dar e atat de bun.... :drool:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-20-12940529914383.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4940 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2011 - 01:29 PM

Gloxi...pai eu zic asa...ne dai noua ce-a mai ramas din tortul asta ...ca sa poti face tu ciocolata de casa a Claudiei!? :drool:

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul