Crema caramel cum am facut-o eu pt prajitura Snickers a Pocai
-80 gr zahar
-5 linguri de apa calda(nu calduta)
-40 gr amidon
-1/2 l lapte
-1 pachetel zahar vanilat
-1/4 l frisca
Se caramelizeaza zaharul(pana devine un pic auriu),se adauga apa calda cu grija ca stropeste(nu incercati cu apa rece,sau incercati da pe riscul vostru) .Se mai lasa cca 5 minute la fiert la foc incet.
Amidonul se amesteca cu 7-8 linguri de lapte.Restul de lapte se toarna peste compozitia de zahar,se mai da un clocot dupa care se adauga si amidonul "dizolvat" in lapte,se amesteca in continuare pana se ingroasa,si devine ca o budinca.Cand e "gros" destul se ia de pe foc se pune zaharul vanilat,se amesteca bine si se lasa la racit.Cand e rece rece se adauga frisca batuta si se amesteca bine.
Pun si o poza veche,ca sa vedeti ca nu curge crema:
![Imagine atasata: monthly_05_2010/post-59-127364658171.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_05_2010/post-59-127364658171.jpg)
Crema ce o folosesc cel mai des e pe baza de mascarpone si ori amestec mascarpone cu piure de fructe(indulcite,daca mai trebuie) ori mascarpone cu nutella.Cea mai rapida si mai gustoasa crema pentru gustul nostru.