Forum Culinar: Dieta Montignac - Forum Culinar

Salt la continut

  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dieta Montignac "Hai sa vorbim aici de dieta Montignac."

#601 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 11 June 2011 - 10:14 AM

Vezi postareaboni, la 11 June 2011 - 09:33 AM, a spus:

m-am dus sa verific reteta :)
mi-a sarit in ochi laptele. daca ai folosit lapte normal atunci sunt de F2, daca ai folosit lapte "monti" sau doar apa, atunci sunt F1.
lintea e ok, orice fel ai folosi are IG<30, deci faina este sub 35.



Vezi postareasissi, la 11 June 2011 - 10:11 AM, a spus:

:) deci F2, ca numa lapte normal am in casa

Laptele normal :) , integral nu este monti deloc!!!! numai cel degresat...
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#602 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 June 2011 - 10:44 AM

Data viitoare o fac cu lapte degresat sau montificat , simntna dulce diluata cu apa, adica 2 partismintina si una apa, sau invers?

#603 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 11 June 2011 - 11:02 AM

Vezi postareasissi, la 11 June 2011 - 10:44 AM, a spus:

Data viitoare o fac cu lapte degresat sau montificat , simntna dulce diluata cu apa, adica 2 partismintina si una apa, sau invers?

Il diluezi cum iti place tie :)
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#604 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 11 June 2011 - 11:18 AM

Vezi postareasissi, la 11 June 2011 - 10:44 AM, a spus:

Data viitoare o fac cu lapte degresat sau montificat , simntna dulce diluata cu apa, adica 2 partismintina si una apa, sau invers?


cred ca s-au incalcit putin explicatiile pe aici, asa ca scriu mai in detaliu:
- laptele integral - interzis (IG cu efect > 35 si are grasimi)
- laptele degresat - la mese glucidice, deci fara grasimi (IG cu efect > 35 si fara grasimi)
- lapte "monti" (smantana diluata cu apa) - la mese protido-lipidice, adica cu grasimi (IG<35)


asa ca in reteta de briose trebuie folosit lapte "monti" ca sa fie de F1.
nu-i voie lapte degresat. in aceasta reteta laptele degresat sau cel integral au efect similar (IG cu efect > 35). asa ca oricare dintre acesti 2 "lapti" :) ii folosesti reteta este de F2.

sper ca acum s-a inteles :)

#605 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 11 June 2011 - 11:30 AM

Vezi postareaboni, la 11 June 2011 - 11:18 AM, a spus:

Vezi postareasissi, la 11 June 2011 - 10:44 AM, a spus:

Data viitoare o fac cu lapte degresat sau montificat , simntna dulce diluata cu apa, adica 2 partismintina si una apa, sau invers?


cred ca s-au incalcit putin explicatiile pe aici, asa ca scriu mai in detaliu:
- laptele integral - interzis (IG cu efect > 35 si are grasimi)
- laptele degresat - la mese glucidice, deci fara grasimi (IG cu efect > 35 si fara grasimi)
- lapte "monti" (smantana diluata cu apa) - la mese protido-lipidice, adica cu grasimi (IG<35)


asa ca in reteta de briose trebuie folosit lapte "monti" ca sa fie de F1.
nu-i voie lapte degresat. in aceasta reteta laptele degresat sau cel integral au efect similar (IG cu efect > 35). asa ca oricare dintre acesti 2 "lapti" :) ii folosesti reteta este de F2.

sper ca acum s-a inteles :)


Referitor la ultima parte, daca e integral nu e de F2, ci abatere ca e interzis, daca e degresat e de F2, daca e monti e F1.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#606 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 11 June 2011 - 11:47 AM

Bagat la tartacuta :)
Eu nu beau lapte dulce deloc, in schimb imi place laptele batut si beau de ala cu 1% grasimi sper ca e ok

#607 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 June 2011 - 01:50 PM

Vezi postareapetunie, la 10 June 2011 - 02:53 PM, a spus:

Felicitari,Sorina!Sper sa ma pot lauda si eu peste un an cu asa o reusita.

Iti multumesc mult! Asa sa fie... te astept peste un an!

Eu vreau sa va intreb,e bine ca am dat jos in aproape doua saptamani 4,5 kg?Adica e normal?Eu ma simt bine,nu m-am infometat;

La inceput asa o sa fie, mai ales ca elimini apa in exces, apoi usor usor te vei stabiliza la 0,5-1kg pe sapt.

Maine plecam in Romania,dar nu mi-e frica de mancarurile de acolo.Daca am pornit pe un drum,o tin mai departe.
Nu o sa mai intru saptamana viitoare,dar cand ma intorc vin sa va dau raportul.

O sa-ti fie greu, vei vedea... Nu zic de hotararea ta ci de lumea de langa tine, care in mare parte nu va intelege despre ce e vorba (din proprie experienta) si apoi vei avea probleme pana vei repera pe piata produsele de care ai nevoie. Nu e imposibil c doar dificil. Bafta multa!

Sorina,am voie sa intreb ce inaltime ai?Ca sa-mi fac o idee?Numai daca vrei sa-mi spui.
Eu sunt acum la 79kg,o sa ma bucur cand ajung la 70kg.Nu e greutatea ideala pt corpul meu,dar ma simt bine cu 70,sau na,si 73 e ok.Eu nu vreau sa slabesc ca sa ajung model,ci pur si simplu ca sa ma simt eu bine...si ca sa-mi mai cumpar atatea haine,ca mai am de ani de zile care imi plac dar nu le pot imbraca :D


Eu am 1,69/1,70m ceva de acest gen. Te inteleg, cum sa nu te inteleg. Eu m-as fi multumit cu orice care ar fi fost sub suta de kg. M-am bucurat pt fiecare jumatate de kg data jos. Nici acum nu-mi vine sa cred ca am ajuns la 75kg... nu numai ca am ajuns sa port din hainele vechi de ani de zile, care imi erau dragi (un vis pt mine), ci sa le dau la alte persoane, nu de alta dar imi sunt mari acum. Asa ca ai grija ce-ti doresti, nu de alta, dar s-ar putea sa ti se indeplineasca dorinta... glumesc.


Vezi postareaArmina, la 10 June 2011 - 11:09 PM, a spus:

Cred ca cel mai important este ca am inceput sa imi formez gandirea si sa primvesc alimentele din punct de vedere al conformitatii.

Vorbeam azi cu un coleg si imi spunea ca el nu ar putea manca asa strict. Cred ca am mai spus, eu vad cealalata parte a monedei: sunt extrem de putine alimente interzise si ele sunt nesanatoase. Atunci, de ce as manca asa ceva?


Asta este atitudinea corecta. Intodeauna trebuie privita jumatatea plina a paharului. Pana la urma ce nu ai voie? Foarte putin lucruri. Marea majoritate are un inlocuitor, asa ca nu-i, din punctul meu de vedere, un mod de viata foarte strict.
Eu de colegi, prieteni, vecini, neamuri (ce vreti voi) sunt 'satula'. De mult nu mai dau explicatii. Cine vrea sa stie despre ce e vorba, cu cea mai mare placere ii explic si stam de vorba si 'crosetam' pe langa subiect, dar cine vrea doar sa fie Gigi contra nu prea are succes cu mine... si crede-ma ca am intalnit destui din astia.
Asa cum ei nu vor sa inteleaga despre ce e vorba in monti, asa nici eu nu vreau sa inteleg de ce se infometeaza, sau azi mananca asta, maine ailalta... si tot asa. Exista liberul arbitru, pana la urma cine sunt eu sa ii impun cuiva ceva. Am incercat doar sa-i spun ca greseste, daca vrea sa inteleag bine, daca nu (cum defapt s-a intamplat in mare amajoritate a cazurilor) asta-i viata: infometare placuta!

Si gata, ca v-am innebunit cu cat am scris. Pupici dulci!
Sorina

#608 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 12 June 2011 - 03:18 PM

Vezi postareaM_rules, la 11 June 2011 - 11:30 AM, a spus:

Vezi postareaboni, la 11 June 2011 - 11:18 AM, a spus:

Vezi postareasissi, la 11 June 2011 - 10:44 AM, a spus:

Data viitoare o fac cu lapte degresat sau montificat , simntna dulce diluata cu apa, adica 2 partismintina si una apa, sau invers?


cred ca s-au incalcit putin explicatiile pe aici, asa ca scriu mai in detaliu:
- laptele integral - interzis (IG cu efect > 35 si are grasimi)
- laptele degresat - la mese glucidice, deci fara grasimi (IG cu efect > 35 si fara grasimi)
(laptele degresat admis in monti, la mese glucidice, e cel cu % grasime < 0.5, restul intra la lapte "integral")
- lapte "monti" (smantana diluata cu apa) - la mese protido-lipidice, adica cu grasimi (IG<35)

asa ca in reteta de briose trebuie folosit lapte "monti" ca sa fie de F1.
nu-i voie lapte degresat. in aceasta reteta laptele degresat sau cel integral au efect similar (IG cu efect > 35). asa ca oricare dintre acesti 2 "lapti" :D ii folosesti reteta este de F2.

sper ca acum s-a inteles :D


Referitor la ultima parte, daca e integral nu e de F2, ci abatere ca e interzis, daca e degresat e de F2, daca e monti e F1.


ba da, Gabi, te contrazic. este de F2, cum am si explicat: laptele degresat sau laptele integral au exact acelasi efect asupra glicemiei, au efect > 35. de aceea nu sunt permise grasimi in aceasta combinatie. cum laptele integral are deja grasimi e ca si cum am combina lapte degresat cu grasimi => F2 (cum spui si tu mai sus).
laptele integral l-am declarat noi interzis (dincolo) ca sa nu se mai incurce fetele la F1. intra in categoria alimentelor lipido-glucidice. dar, de fapt, el ar fi acceptat in F2.


asa apare pe site-ul monti:
Milk** (skimmed or not) IG = 30

** There is practically no difference in the GIs of whole-milk products and non-fat milk products. It is important to keep in mind that milk products, even if their GI is low, have a high insulinic index.

#609 Useril este offline   Roxana 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 10-June 11

Postat 13 June 2011 - 08:46 AM

Si eu sunt adepta acestui stil de viata de ceva vreme (sigur s-au scurs vreo 2 ani) si va multumesc ca am invatat multe de la voi.
Referitor la lapte, as vrea sa adaug un aspect. Am citit ca laptele, fie el degresat, fie nedegresat, este problematic deoarece creste foarte mult rezultanta glicemica a unei mese. Informatia asta o am de pe net, chiar sunt curioasa daca are cineva cunostinte mai aprofundate despre asta, caci nu stiu cat e de adevarat.
As vrea sa va mai intreb ceva, de ce va feriti de produsele lactate degresate? De ce nu sunt bune? Asta nu ca regula Monti, ci am observat ca s-a mai discutat pe aici. A fost cineva la o fabrica de branzeturi, a a vazut ca pentru degresare se folosesc procedee mai putin sanatoase pentru noi? Laptele degresat nu se face prin centrifugarea lapteului integral? Ca oricum branzeturile din lapte integral sau degresat se obtin ulterior pe aceeasi cale.

#610 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 13 June 2011 - 12:37 PM

Roxana bine ai venit in clubul montignacelor :idea:
A facut cineva compoturi monti ,pt iarna.
As vrea si eu ceva rezete, sfaturi
Multumesc anticipat :D

#611 Useril este offline   Roxana 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 10-June 11

Postat 13 June 2011 - 03:21 PM

Multumesc, Sissi!
Eu am facut compoturi pe iarna pe principiul ciocolatei cu 70% cacao. Adica daca nu are mult zahar, se poate considera cantitate neglijabila. La borcanul de 800 g am pus cate o lingurita cu varf de zahar (eu folosesc brun) si la cel de 400 g o lingurita rasa de zahar. Fructele puse in borcan, peste ele apa, zahar, pus capacul si fierte, apoi lasate sa se raceasca acoperite de paturi. Am facut de prune, piersici, struguri si au stat peste iarna foarte bine.

#612 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 13 June 2011 - 03:39 PM

Vezi postareaRoxana, la 13 June 2011 - 08:46 AM, a spus:

Si eu sunt adepta acestui stil de viata de ceva vreme (sigur s-au scurs vreo 2 ani) si va multumesc ca am invatat multe de la voi.
Referitor la lapte, as vrea sa adaug un aspect. Am citit ca laptele, fie el degresat, fie nedegresat, este problematic deoarece creste foarte mult rezultanta glicemica a unei mese. Informatia asta o am de pe net, chiar sunt curioasa daca are cineva cunostinte mai aprofundate despre asta, caci nu stiu cat e de adevarat.
As vrea sa va mai intreb ceva, de ce va feriti de produsele lactate degresate? De ce nu sunt bune? Asta nu ca regula Monti, ci am observat ca s-a mai discutat pe aici. A fost cineva la o fabrica de branzeturi, a a vazut ca pentru degresare se folosesc procedee mai putin sanatoase pentru noi? Laptele degresat nu se face prin centrifugarea lapteului integral? Ca oricum branzeturile din lapte integral sau degresat se obtin ulterior pe aceeasi cale.


Bine ai venit. Gasesti cateva info despre lactatele degresate in primul post aici

Vezi postareaRoxana, la 13 June 2011 - 03:21 PM, a spus:

Multumesc, Sissi!
Eu am facut compoturi pe iarna pe principiul ciocolatei cu 70% cacao. Adica daca nu are mult zahar, se poate considera cantitate neglijabila. La borcanul de 800 g am pus cate o lingurita cu varf de zahar (eu folosesc brun) si la cel de 400 g o lingurita rasa de zahar. Fructele puse in borcan, peste ele apa, zahar, pus capacul si fierte, apoi lasate sa se raceasca acoperite de paturi. Am facut de prune, piersici, struguri si au stat peste iarna foarte bine.

Daca pui zahar nu mai e monti! Nu e la fel ca la ciocolata unde ai cacao. Se poate pune fructoza la gemuri.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#613 Useril este offline   Roxana 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 10-June 11

Postat 13 June 2011 - 03:53 PM

M_rules, multumesc pentru trimitere, am citit si rascitit despre lactate, din pacate acolo nu se regasesc raspunsrile la nelamuririle mele.
Pentru mine compotul facut in acest fel este monti, are cantitate neglijabila de zahar, nu stiu de ce spui ca nu e ca in cazul ciocolatei. Era un exemplu. Pe principiul asta si lactatele cu 1% grasime sunt considerate degresate etc. Eu evit fructoza, aleg raul cel mai mic, consider ca o lingurita de zahar imi face mai putin rau decat o lingurita de fructoza. Evident, aici nu tin cont de Indicele Glicemic.
Gem de prune am facut fara zahar, iese o minunatie. Am citit recent ca a aparut pe piata si o dulceata de cirese negre marca Topoloveni, in care este un amestec de cirese negre (65%) si suc de mere. A incercat cineva sa il faca acasa? Parca ma bate gandul sa experimentez si eu ceva...

#614 Useril este offline   M_rules 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 13 June 2011 - 04:09 PM

Vezi postareaRoxana, la 13 June 2011 - 03:53 PM, a spus:

M_rules, multumesc pentru trimitere, am citit si rascitit despre lactate, din pacate acolo nu se regasesc raspunsrile la nelamuririle mele.
Pentru mine compotul facut in acest fel este monti, are cantitate neglijabila de zahar, nu stiu de ce spui ca nu e ca in cazul ciocolatei. Era un exemplu. Pe principiul asta si lactatele cu 1% grasime sunt considerate degresate etc. Eu evit fructoza, aleg raul cel mai mic, consider ca o lingurita de zahar imi face mai putin rau decat o lingurita de fructoza. Evident, aici nu tin cont de Indicele Glicemic.
Gem de prune am facut fara zahar, iese o minunatie. Am citit recent ca a aparut pe piata si o dulceata de cirese negre marca Topoloveni, in care este un amestec de cirese negre (65%) si suc de mere. A incercat cineva sa il faca acasa? Parca ma bate gandul sa experimentez si eu ceva...

Ma refeream la articolul asta, din primul post. Acolo e scris mai frumos ce efecte adverse pot apare etc...

Lactatele se considera degresate, pana in 0.5% nu 1% (asta daca nu ma insel)
Ciocolata care are zahar, e ceva diferit de restul, contine fibre si are un IG mic, pe cand la fructe, orice proces de gatit etc... creste IG ul, in niciun caz zaharul nu e ceva neglijabil. Altfel ar insemna ca avem voie de toate, fara probleme. Ce conteaza putin acolo, putin acolo etc si se tot aduna.

"Cacao contains a good number of soluble fibers. This is what contributes to reducing the Glycemic Index of chocolate with 70% cacao content and to neutralizing the sugar it contains."

Parerea mea este ca zaharul este cu mult mai nociv decat fructoza. Zaharul brun e acelasi lucru ca zaharul. E adevarat ca fructoza trebuie limitata la 30 gr pe zi, altfel poate face rau. Singurul lucru bun la fructoza e ca are IG mic.

""Fara zahar(carbohidrati simpli)

Zaharul alb este poate cel mai nociv “aliment” din era moderna. Uzeaza organismul, predispune la ingrasare, carii dentare, cresterea apetitului, streseaza ficatul, scade imunitatea, poate induce o serie de boli degenerative, diabet, boli cardiovasculare. O dieta fara zahar este o conditie esentiala a unei vieti sanatoase. Zaharul brun este practic identic cu zaharul alb, iar zaharul brut contine alte elemente(vitamine, minerale, fibre) intr-un procent infim. As include aici si fructoza pura(zaharul din fructe, ca indulcitor), lactoza(zaharul din laptele dulce). Amidonul este format din molecule de glucoza(dextroza), cel rafinat intrand in aceeasi categorie. Zaharul si rudele sale artificiale se pot ascunde in orice produs procesat, de la paine la mezeluri si de la “cereale” la supe instant. Mierea, siropul de agave, sucanatul(sucul de trestie deshidratat) sunt si ele practic identice cu zaharul, insa pot fi acceptate in cantitati de 1-2 lingurite pe zi, ca parte a unei diete sanatoase. Pentru mai multe informatii citeste
sursa blogul Cristi Margarit""

Ai grija la sucurile de fructe, IG ul creste.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#615 Useril este offline   Roxana 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 10-June 11

Postat 13 June 2011 - 04:55 PM

M_rules, multumesc pentru raspunsul detaliat. :D Adevarul e ca imi trebuie din cand in cand o recitire a principiilor Monti, si asta o fac aici, pe forum. Eu m-am documentat la inceput, eram tare agitata atunci, mi se amestecau informatiile, unele mi se parea ca se bat cap in cap etc, dar intre timp a devenit ceva normal, si maniera in care abordez Monti este una foarte relaxata. Nu dieta, ci stil de viata pentru intreaga mea mare familie, din doua persoane!
Ceea ce nu am precizat este ca pentru mine orice care trebuie indulcit reprezinta o exceptie. De asta sunt de acord cu o lingurita de zahar la un borcan de compot. Categoric ai dreptate ca nu se poate aplica de zor principiul asta cu "cantitate neglijabila", in nici un caz nu fac asta.
Credeam ca zaharul brun (brut) este mai "bun" decat cel alb in ideea ca a trecut prin mai putine procese industriale, nu ca realmente ar fi bun.
O sa mai caut informatii despre capacitatea laptelui de a creste rezultanta glicemica a unei mese, daca gasesc ceva o sa dau de stire si aici.
Legat de compoturi, vroiam sa zic ca eu mi-am cumparat un uscator de fructe. Am uscat fructe, iar cand vreau un compot natural, pun in cana, torn apa fierbinte, las cam 30 de minute, si iese un compot traznet. Nu este ca compotul clasic, in sensul ca fructele sunt putin mai tari, dar e foarte bun, parfumat!

#616 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 13 June 2011 - 05:55 PM

Vezi postareaRoxana, la 13 June 2011 - 08:46 AM, a spus:

Si eu sunt adepta acestui stil de viata de ceva vreme (sigur s-au scurs vreo 2 ani) si va multumesc ca am invatat multe de la voi.
Referitor la lapte, as vrea sa adaug un aspect. Am citit ca laptele, fie el degresat, fie nedegresat, este problematic deoarece creste foarte mult rezultanta glicemica a unei mese. Informatia asta o am de pe net, chiar sunt curioasa daca are cineva cunostinte mai aprofundate despre asta, caci nu stiu cat e de adevarat.
As vrea sa va mai intreb ceva, de ce va feriti de produsele lactate degresate? De ce nu sunt bune? Asta nu ca regula Monti, ci am observat ca s-a mai discutat pe aici. A fost cineva la o fabrica de branzeturi, a a vazut ca pentru degresare se folosesc procedee mai putin sanatoase pentru noi? Laptele degresat nu se face prin centrifugarea lapteului integral? Ca oricum branzeturile din lapte integral sau degresat se obtin ulterior pe aceeasi cale.


Roxana, fii binevenita printre noi! :D

#617 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 June 2011 - 11:00 PM

Bine v-am regasit! Ma bucur ca se anima subiectul si se stofoseaza informatia. Multumesc fetelor pentru rabdare si explicatii.

Petunela felicitari pentru rezultat si mai ales pt determinare! Sunt curioasa si eu cum te vei descurca. Si eu cui spun ca nu pot sa mananc aia si ailalta casca ochii mari si ma privesc ciudat. Mamaie m-a intrebat pana cand, i-am raspus ca toata viata. Acum cand mi-a adus chiftele si snitele i-am zis ca nu am voie si m-a intrebat: tot nu ai voie? :71: Mi-a pus radacinoase si cartof (pe care eu il dispretuiesc, vorba lui MM) in ciorba de zarzavat, desi i-am spus sa nu o faca, a zis sa le ocolesc ca nu-s multe. La fel ma indemna la sarmale ca "am pus doar o lingura de orez". Chiar sunt curioasa. Grija mare aici la branzeturi si lactate ca au porcarii in ele (amidon, lapte praf).

Sorina :hug: esti un exemplu de urmat!

Sissi bravo ca te-ai apucat!

Bun venit noilor montignace!

Armina, bravo pt perseverenta din delegatie. :hug:

Eu m-am abtinut de la: pizza, paine, foccacia, grisini, marmelade, briose/croissant (desi erau unele cu faina de kamut si cu fainuri integrale sau de secara ...am zis ca oricum cine stie ce-i in ele...), dulciuri/ciocolate (cu exceptia a doua inghetate in toata saptamana). Am luat gratar mixt de peste si de 2 ori mi s-a intamplat sa mi-l aduca cu toate preparatele gratinate cu pesmet :sad3: Am gresit in plus cu: prosciuto si alte mezeluri, paste cu fructe de mare (zilnic), cate un pahar de vin, cate o bere, dimineata nu am reusit sa astept 1h intre fructe si MD proteino-lipidic (de aia de mai multe ori am renuntat sa mai mananc fructele). Am sarit pranzul. . Rezultat nemodificat pe cantar. Ajunsa acasa m-au asteptat calde snitele si chiftele (clasice) si nu m-am putut abtine. Mi-am cumparat mezeluri (filone staggionato, coppa, salam) pt acasa si au dextrozio, lactozio, saccarosio :71: (nu am avut timp sa citesc etichete ca eram in goana calului, pierdeam avionul, am luat si parmezanuri, brazeturi etc). Asa ca pe moment ... tac ...

Carmella mi-a placut tricksul cu migdalele dupa greseluta ... mai vreau tipsuri si tricksuri in afara de salata verde (Asta o spune MM) si migdalele de care ai pomenit, ce mai putem face la o eventuala greseala pt a diminua efectele :105: ?

Am gasit si mi-am cumparat o cioco Lindt cu 99%. Am o gramada de cioco acum, dar eu inteleg din carte ca in F1 sun tde evitat dulciurile :hug: . Deocamdata am invatat sa ma opresc la 30g ciocolata, in loc de 100g care era portia mea inainte. Mai am sa avansez ceva sa ma pot opri la o patratica. :pupic:

Am mare admiratie pt toate fetele Monti de aici :71: ! Toate meritati aplauze! Trebuie sa ma mobilizez si eu, nu ma mai incape nimic, adica ma incap dar imi stau ca naiba pe sunci si nu-s obisnuita ...imi vine sa ma imbrac intr-un sac! :sad1:

Carmella, bravo pt descoperirea de la MegaImage. Avea si pastele acelea cu IG 10, care merg cu lipide ? Scrie IG pe fiecare produs?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#618 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,768
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 14 June 2011 - 07:58 AM

http://artaculinara....dpost__p__92568

Vezi postareaCarmella, la 13 June 2011 - 10:28 PM, a spus:

Am vazut in seara asta la Mega Image un raion intreg de produse originale Montignac, sau care aveau mentiunea "aprobat de Montignac".
N-am avut timp sa citesc etichete ca eram in fuga, dar am facut citeva poze


Atasament MontiMega1.jpg

Atasament MontiMega2.jpg

Atasament MontiMega3.jpg

Atasament MontiMega4.jpg


tulai doamne ce preturi!!!! Imagine postata
musli, cel putin ala cu ciocolata si cocos, e cam de F2.

#619 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 June 2011 - 08:18 AM

Vezi postareaboni, la 14 June 2011 - 07:58 AM, a spus:

tulai doamne ce preturi!!!! Imagine postata
musli, cel putin ala cu ciocolata si cocos, e cam de F2.



Da, cam mari preturile, dar pentru cine nu s-a invatat inca ce si cum sa aleaga, e mai bine ca se gasesc de-a gata, cel putin alea marca "Montignac", de restul o sa vad astazi cit de conforme sint, ca ma duc la "citit etichete" :pupic:
Pe aia cu cocos scrie doar ca e aprobata de Montignac, ma intreb cind, inainte sau dupa ce a murit, Dumnezeu sa-l odihneasca!

#620 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 June 2011 - 08:48 AM

Daniela, dar ce pune mamaia in chiftele de nu sint bune? Eu imi fac perfect conforme, cu carne, ceapa, usturoi, ou, marar si piper. Fara faina nici inauntru, nici pe-afara, de altfel le urasc pe alea cu faina pe afara, se ard si... put, mie asa mi se pare. Soacra-mea si maica-mea sint convinse ca nu se tin chiftelele adunate daca nu le dau prin faina, la fel si pestele prajit, dar din experientele mele am vazut ca orice se poate praji fara faina, peste, chiftele, dovlecei etc. Soacra-mea da si ceapa pentru fasole batuta prin faina, e adevarat ca iese mai crocanta, dar ma enerveaza ideea :pupic: Deci poti sa-ti faci chiftele cite vrei daca urmezi aceleasi reguli de eliminare a ingredientelor neconforme.
Sarmale poti sa-ti faci cu ciuperci, linte sau quinoa in loc de orez, la fel si perisoarele din ciorba (n-am incercat perisoare cu ciuperci, doar la sarmale).
Snitel numai cu tarite si ou, e bun doar sa-ti satifcai o pofta de snitel, dar cum eu nu sufar de boala asta am abandonat ideea dupa o singura incercare.
Despre mezelurile pe care ti le-ai luat, eu ti-as recomanda sa le maninci sanatoasa, mai ales daca pui alaturi si o rosie, un castravete, o salata, la cit zahar sau faina au in componenta e insignifiant, si Montignac o spune.

Tipsurile sint simple, citez de pe blogul doi4montignac

I-a regula - compensarea: pentru a neutraliza riscul hiperglicemiei care urmeaza consumului unei glucide cu IG ridicat, trebuie sa consumi o glucida cu IG mic. Al doilea trebuie deci sa compenseze efectul glicemiant al primului.


-aII-a regula : anticiparea- pentru ca efectul compensatoriu sa fie eficace, trebuie neaparat ca glucidele compensatorii sa fie consumate in prealabil. Exemplu : abaterea voastra va consta in consumul de cartofi prajiti. Va fi suficient sa consumati un fel de cruditati inainte. Obiectivul este de a obtine o rezultanta glicemica a mancarii care sa fie mai mica de 50.



Te uiti in tabelul cu IG, alegi alimentele cu cele mai mici IG-uri si vezi ce poti sa faci cu ele. Daca vrei sa te spargi in figuri si sa maninci o felie de pizza, maninc-o cu o salata verde sau o salata cu avocado, ca are IG 10. N-o s-o neutralizeze complet, dar daca e doar o exceptie pe saptamina nici n-o sa te ingrasi de la felia aia de pizza si se zice ca ti-ai facut pofta. La fel cu cartofii prajiti, pentru cine nu poate sta fara ei. Efectele sint minime daca maninci o salata de salata verde inainte, tai cartofii felii groase, ii prajesti rapid in ulei si nu ii amesteci cu produse animale. Macar ramii in acelasi registru al principiilor alimentare, pentru ca, de exemplu, in dieta Rina cartofii sint inclusi la "amidonuri" si pot fi consumati fara probleme in ziua dedicata acestora, fara a intercala proteine (carne, lactate, oua) sau carbohidrati (fainoase).

Arata acest topic


  • 73 Pagini +
  • « Prima
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi