any_annette, la 19 October 2011 - 10:09 PM, a spus:
ela, la 19 October 2011 - 10:01 PM, a spus:
any_annette, la 19 October 2011 - 09:55 PM, a spus:
ela, la 19 October 2011 - 09:43 PM, a spus:
Mi s-a facut si foame de cand ma uit pe aici.
Eu am facut azi paella cu fructe de mare.
Arata minunat

!
Daca vrei si ai timp, pui te rog reteta?
In seara asta trebuie sa plec, dar maine scriu cum o fac eu.
Ok, multumesc!
Ma tin de promisiune si vin cu reteta, asa cum am invatat eu sa o fac.
Ingrediente: fructe de mare (scoici, midii, calamari, creveti…), ceapa, usturoi, ardei rosu, ardei verde, mazare, rosii, orez, supa de peste sau de legume. Se poate folosi si fasole verde, am auzit chiar si de vanata. Probabil depinde de regiuni.
Prima data se fierb midiile si scoicile. Intr-o oala cu putina apa punem midiile pana se deschid, apoi completam cu putina apa si lasam scoicile pana se deschid. Cele care raman inchise le aruncam.
Fiindca eu n-am inca paellera, tigaia speciala in care se face paella, folosesc o tigaie obisnuita.
Pun ulei de masline, calesc ceapa si usturoiul, adaug ardeii taiati cubulete, inelele de calamar, rosiile taiate cubulete sau date prin razatoare, adaug niste condimente pentru paella (cumpar niste pliculete cu condimente special pentru paella, dar se poate folosi si sofran, sare), orezul, il mai calesc cateva minute, apoi adaug mazarea si supa de peste. Deasupra pun crevetii, midiile si scoicile si las la foc potrivit pana e gata. Nu se mai mesteca in mancare. Cand e gata sting focul si las 5 minute acoperit cu un capac. Se serveste cu lamaie langa.
Se poate face si paella cu carne de pui, iepure sau chiar porc, sau paella mixta cu fructe de mare si carne.
Ria, la 20 October 2011 - 03:56 AM, a spus:
ela, la 19 October 2011 - 09:43 PM, a spus:
Mi s-a facut si foame de cand ma uit pe aici.
Eu am facut azi paella cu fructe de mare.
Ela, arata excelent paella ... imi vine sa bag lingura in monitor

Multumesc! Pacat ca nu se poate baga lingura, eu m-as satura numai de la voi si n-as mai gati. Ba mi-as face si provizii.
izuk, la 20 October 2011 - 09:19 AM, a spus:
Am pofta de paella de muult timp , dar nu stiu cand apuc sa fac
Mult nu dureaza, asa ca la treaba.