Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#181 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 October 2011 - 02:39 PM

[quote name='Daniella' date='28 October 2011 - 02:01 PM' timestamp='1319799698' post='108719']
[quote name='any_annette' date='27 October 2011 - 05:06 PM' timestamp='1319727965' post='108613']
[quote name='Daniella' date='27 October 2011 - 04:47 PM' timestamp='1319723242' post='108596']
Crevetii ii curat tot timpul eu, e o operatiune simpla, n-are rost sa astept la pescarie pana mi-i curata.
Am facut aproape cum ai spus tu, 2 catei de usturoi in tigaie cu ulei de masline, am pus apoi capurile de creveti (nu se arunca!!) pe care le-am apasat cu lingura de lemn ca sa iasa sucul din interior care da un gust minunat pastelor.
Apoi am pus crevetii curatati, suc de rosii, sare, piper si patrunjel.
Deci fara vin.

Orata am facut-o simplu de tot, pe o bucata de folie de aluminiu am pus o lingurita de ulei, am uns bine folia doar in mijloc unde am pus orata (curatata, fara cap), peste ea sare si piper.
Am impaturit, am pus intr-o tava cu hartie de copt, la cuptor la 200 de grade 20 de minute. Atat :hug: . [/quote]

ce idee buna cu capetele si in final le mai scoti? eu ii puneam intregi la paste si cand mananc ii scot numaidecat din carapace... nu'sh de ce mi se pare mie mai simplu cand sunt copti, cruzi nu am curatat niciodata. Fain ai facut si orata, natur! merci :hug:
[/quote]

Foarte usor se curata cruzi, insa trebuie sa le scoti firul acela negru, la unii e mai subtirel, la altii ma gros si atunci trebuie musai scos.
Eu am lasat intregi vreo doi, asa ca decor pe farfurie.
Capurile de creveti sunt minunate datorita sucului pe care il contin, dau un gust minunat pastelor. Ma refer la crevetii aia mai marisori, nu la aia mici. La final, le poti lasa in farfurie sau le poti scoate.

[quote name='Eataly' date='28 October 2011 - 03:02 PM' timestamp='1319803378' post='108728']
[quote name='any_annette' date='28 October 2011 - 01:29 PM' timestamp='1319797757' post='108714']
[

Fain, curioasa combinatie. De incercat.
Somonul cum l-ai gatit?
[/quote]

La cuptor.L-am pus in tava si am bagat tava in cuptor la 190 de grade.

Cu ce mi-a ramas am facut burgeri.Somon copt+cartofi fierti+1 ouTavaliti prin pesmet si copti in tigaie cu aproximativ o lingura de ulei.

Si sectiunea:

[/quote]

Deci azi a fost ziua somonului! Sa va fie de bine!

#182 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 November 2011 - 11:33 PM

Am pus fileul de peste in tava si deasupra am pus sucul de rosii cu gust de caracatita http://artaculinara....ita-cu-masline/ si am copt la cuptor
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-13204423884627.jpg

#183 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2011 - 03:50 PM

Azi calamarata

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13207600629316.jpg

dorada la cuptor cu rosii cherry peste care n-am pus nici macar sare (stiu, farfuria cam palida, dar sanataoasa).

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-13207601903629.jpg

#184 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 08 November 2011 - 05:58 PM

Buona la calamarata!

#185 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 November 2011 - 06:08 PM

vai de mine cum arata calamarata! crimaaa!

eu nu azi, dar zilele trecute, pastrav la cuptor umplut cu rondele de ceapa mov, capere si piper verde, zeama de lamaie+vin+ulei ev, cateva foi de ceapa taiate si pe deasupra
decapiatat si apoi dezosat la gata, fara alta garnitura decat rondelele coapte'n dansu', ca am avut doua feluri in seara aia :) (ma'k sa-l pun si pe al doilea la ce am gatit azi). Buna ceapa coapta asa!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_11_2011/post-685-13207684306846.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2011/post-685-13207684464089.jpg

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#186 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2011 - 06:20 PM

Vezi postareaAdriana, la 08 November 2011 - 05:58 PM, a spus:

Buona la calamarata!

Buonissima :) !

Vezi postareaDaniella, la 08 November 2011 - 06:08 PM, a spus:

vai de mine cum arata calamarata! crimaaa!

eu nu azi, dar zilele trecute, pastrav la cuptor umplut cu rondele de ceapa mov, capere si piper verde, zeama de lamaie+vin+ulei ev, cateva foi de ceapa taiate si pe deasupra
decapiatat si apoi dezosat la gata, fara alta garnitura decat rondelele coapte'n dansu', ca am avut doua feluri in seara aia :) (ma'k sa-l pun si pe al doilea la ce am gatit azi). Buna ceapa coapta asa!

Woww pastrav :) , de cand nu am mai mancat!
Ar fi cazul sa iau, dar cred ca-l mananc singura ca al meu nu mananca peste de apa dulce.

#187 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2011 - 06:27 PM

Vezi postareaany_annette, la 08 November 2011 - 06:20 PM, a spus:

Woww pastrav :notworthy: , de cand nu am mai mancat!
Ar fi cazul sa iau, dar cred ca-l mananc singura ca al meu nu mananca peste de apa dulce.

ei uite ca mai au si altii mofturi, nu ca ma bucur, doar sa ma incurajez ca nu am gresit cu nimic sa primesc numai eu nazureala

poate ca o sa-i fac calamarata, ca e singurul fruct marin pe care il mananca, doar ca ii place numai la gratar ... ma risc eu cand prind niste calamareti proaspeti

any simplu: tie iti iei 1 pastrav si lui 1 dorada sau ce ii place, pastraviorul e destul de micut, ca il poti manca singura fara probl. pui doar cuptorul in functiune si fiecare cu hartia lui de copt sa nu se amestece zemurile
dar eu pt calamarata + calamar la grill tb sa pun si cuptorul si plita in functiune si 3 cratiti, deci tot io sunt horopsita. Glumesc, sunt o norocoasa, abia astept sa fac ambele feluri de calamari sa pap din amandoua ..., ca-s o pofticioasa ... si :icon_fessee: ...

#188 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2011 - 06:41 PM

Al meu chiar nu e mofturos deloc, numai ca peste de apa dulce nu mananca.
Aici e o specie de pastrav care carnea portocalie ca a somonului si citisem ca, culoarea i se datoreaza hranei plina de coloranti.
Insa in cazul asta mai bine iau somon.
Mie imi place pastravul din Ro, de munte si mai ales ala afumat in harzob.

#189 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2011 - 06:58 PM

Vezi postareaany_annette, la 08 November 2011 - 06:41 PM, a spus:

Aici e o specie de pastrav care carnea portocalie ca a somonului si citisem ca, culoarea i se datoreaza hranei plina de coloranti.

serios ? de la coloranti? aici zice ca e alta specie: pastrav somonat! tati il refuza cu obstinenta, cand vede ca a nimerit roz si nu scria, imi face mie scandal acasa :icon_fessee: ca l-a pacalit vanzatorul, ca ala nu e pastrav, pastravul e pastrav si e alb! :notworthy:

pai sa ne documentam ce naiba e cu somonatul

lui nu-i place somonul si ultimamente si eu reusesc cu greu sa il mananc pe cel neafumat, il simt extraordinar de gras si nu intra. Ultima data acum in supa, o bucatica mica a mers, dar daca imi servea o grgriliata mixta cu un cotlet de somon, ala sigur nu-mi intra. Inainte il mancam cu palcere, acum nu stiu ce o fi ... = :lol:

ala afumat in harzob se gaseste la targurile de produse traditionale, cand il prind ti.l pozez si ti-l pun, iar daca vrei iti pot si trimite, ca tine cred ...

#190 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2011 - 07:35 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 November 2011 - 06:58 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 08 November 2011 - 06:41 PM, a spus:

serios ? de la coloranti? aici zice ca e alta specie: pastrav somonat! tati il refuza cu obstinenta, cand vede ca a nimerit roz si nu scria, imi face mie scandal acasa :icon_fessee: ca l-a pacalit vanzatorul, ca ala nu e pastrav, pastravul e pastrav si e alb! :notworthy:

pai sa ne documentam ce naiba e cu somonatul

lui nu-i place somonul si ultimamente si eu reusesc cu greu sa il mananc pe cel neafumat, il simt extraordinar de gras si nu intra. Ultima data acum in supa, o bucatica mica a mers, dar daca imi servea o grgriliata mixta cu un cotlet de somon, ala sigur nu-mi intra. Inainte il mancam cu palcere, acum nu stiu ce o fi ... = :lol:

ala afumat in harzob se gaseste la targurile de produse traditionale, cand il prind ti.l pozez si ti-l pun, iar daca vrei iti pot si trimite, ca tine cred ...

Pai asa stiam si eu ca e pastrav somonat, asa i se spune si aici.
Insa am citit ca ar trebui ca hrana sa fie compusa din crustacee (tip creveti) ca sa aiba carnea asa colorata, insa de obicei "uita" si le dau hrana cu coloranti.

E gras somonul intr-adevar, noi nu mancam foarte des, prefer peste spada, e mai scump dar mai sanatos, avand in vedere ca e si "pesce azzurro" (e o denumire care vine data unor specii de pesti printre care peste spada, macrou, tonul rosu, sardina) si contine Omega 3.

Multumesc Daniella pentru bunavointa si diponibilitate :lol: , o sa-mi trimita mama daca o sa-mi fie pofta tare, avem crescatorie aproape in Ro.

#191 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2011 - 11:00 PM

mda, mai ales in RO, imi imaginez eu ce de crustacee le dau sa manance pastravilor!

nu stiam ca pestele spada intra al pesce azzuro, chiar il evitam ca pe toti greii (rechin, somn), considerandu-l un rapitor mare si care probabil se mai hraneste cu porcarii (pesti bolnavi, sau (resturi de) vietati le moarte. In schimb ton mananc, mai ales conserva, in salata zilnica. Acesta mi se pare un peste slabut.

nu sunt informata deloc, credeam ca doar sardina si alti pesciolini mici sunt din categoria pesce azzuro. Stiam in schimb ca macroul, sardina si somonul sunt bogati in omega 3, care creste colesterolul bun si-l scade pe cel rau.

#192 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2011 - 11:05 PM

da, deci am citit,c are sunt si exemple de retete =)) :
Acciuga (acciughe al limone)
Pesce spada (pesce spada all'isolana)
Ricciola (farfalle con pomodoro e ricciola)
Sardina (bruschette con insalata di sardine)
Sgombro (sgombro fumè con fragole)
Tonno (polpette di tonno e zucchine)

zice ca sunt pesti pe care sa ii mananci in deplina sanatate :occasion14: Any, multumesc pentru invatatura, nu am sa mai evit pestele spada.
Dar ricciola ce e ?

Involtini di pesce spada si pesce spada in general era f raspandit in Sicilia. Asa ca nu mi-a scapat de tot ...

ce-mi pare rau este ca nu am mancat sarde alla beccafico. Am luat pasta alla sarda dar nu m.a dat pe spate ... aveau si pesmet si la mine si paste si pesmet e prea multa faina ...

OnTopic: Oare supa crema de dovleac cu somon trebuia sa o pun aici?

#193 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 November 2011 - 11:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 November 2011 - 11:00 PM, a spus:

mda, mai ales in RO, imi imaginez eu ce de crustacee le dau sa manance pastravilor!

nu stiam ca pestele spada intra al pesce azzuro, chiar il evitam ca pe toti greii (rechin, somn), considerandu-l un rapitor mare si care probabil se mai hraneste cu porcarii (pesti bolnavi, sau (resturi de) vietati le moarte. In schimb ton mananc, mai ales conserva, in salata zilnica. Acesta mi se pare un peste slabut.

nu sunt informata deloc, credeam ca doar sardina si alti pesciolini mici sunt din categoria pesce azzuro. Stiam in schimb ca macroul, sardina si somonul sunt bogati in omega 3, care creste colesterolul bun si-l scade pe cel rau.

Vezi postareaDaniella, la 08 November 2011 - 11:05 PM, a spus:

da, deci am citit,c are sunt si exemple de retete =)) :
Acciuga (acciughe al limone)
Pesce spada (pesce spada all'isolana)
Ricciola (farfalle con pomodoro e ricciola)
Sardina (bruschette con insalata di sardine)
Sgombro (sgombro fumè con fragole)
Tonno (polpette di tonno e zucchine)

zice ca sunt pesti pe care sa ii mananci in deplina sanatate :occasion14: Any, multumesc pentru invatatura, nu am sa mai evit pestele spada.
Dar ricciola ce e ?

Ricciola nu e un pesce azzuro, doar ii mananca pe aia mici tip sardine =(( .
E un peste foarte bun, am luat de cateva ori si l-am facut la cuptor.

Involtini di pesce spada si pesce spada in general era f raspandit in Sicilia. Asa ca nu mi-a scapat de tot ...

Yesss!! Ai facut bine !

ce-mi pare rau este ca nu am mancat sarde alla beccafico. Am luat pasta alla sarda dar nu m.a dat pe spate ... aveau si pesmet si la mine si paste si pesmet e prea multa faina ...

Daniella, la Taormina am mancat cele mai proaste paste cu sarde ever!
Eu fac acasa si-mi ies super bune, se ling toti pe musatati, in frunte cu socru-miu.
La Taormina zic sa iau si eu sa vad cum sunt la restaurant, ma vor da pe spate sigur.
Crede-ma ca nu le-am mancat, erau niste spaghete cu gust de finocchio si atat, sardele nici nu se vedeau sau nu erau, bleah.

OnTopic: Oare supa crema de dovleac cu somon trebuia sa o pun aici?

I don't know!

#194 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 09 November 2011 - 10:22 PM

Azi fasole cu scoici (paphia undulata) si chorizo, presarata cu coriandru verde.

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-97-13208700524766.jpg

#195 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 09 November 2011 - 11:32 PM

Si eu peste cu fasole, imi place tot mai mult combinatia :)
Aveam calamari si fasole boabe de 3 culori, ambele congelate, am calit un catel de usturoi in putin ulei, am pus calamarii si fasolea deasupra, un borcan mic de sos de rosii facut de mine si am lasat sa fiarba pina cind calamarii si fasolea erau moi si sosul evaporat, foarte bun
Imagine atasata: monthly_11_2011/post-4-1320874318546.jpg

#196 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • LocationPortugalia

Postat 10 November 2011 - 03:17 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 November 2011 - 11:32 PM, a spus:

Si eu peste cu fasole, imi place tot mai mult combinatia :P
Aveam calamari si fasole boabe de 3 culori, ambele congelate, am calit un catel de usturoi in putin ulei, am pus calamarii si fasolea deasupra, un borcan mic de sos de rosii facut de mine si am lasat sa fiarba pina cind calamarii si fasolea erau moi si sosul evaporat, foarte bun
Atasament calamarifagioli.jpg

Hihihi, gand la gand cu bucurie! vad in farfuria ta si boabe de fasole verde :love7: , am sa cumpar ca mi-ai facut pofta.
Si mie-mi place mult combinatia fasole cu fructe de mare, mi se pare ca fasolea mai "indulceste" din gustul pregnant al scoicilor. Cateodata se combina fasolea cu orezul.

In Portugalia exista un fel de mancare Porco à Alentejana care combina carnea de porc cu cartofi si scoici (pot fi curatate sau nu). Cartofii se curata si se taie cuburi. Carnea de porc se taie cuburi, se marineaza. Se prajeste intr-o tigaie cu ulei de masline pana se rumeneste. Se adauga scoicile, patrunjel, vin alb, foaie de dafin si putzin suc de tomate. Acoperiti tigaia si lasati sa fiarba la foc mic, avand grija sa nu se prinda carnurile de fundul tigaii. Se pun cartofii la prajit.
Cand sunt gata cartofii ii asezati pe o tava, cand sunt gata carnurile se toarna peste cartofi, se amesteca cu grija si se pun la cuptor, foc mediu pentru 45 minute.

Rezultat final luat de pe net:

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-97-13209310184132.jpg

#197 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 November 2011 - 03:42 PM

Multumesc de reteta, Laura, am mancat la Lisabona si e foarte bunaaaa!!!
Exact de reteta asta intrebam eu pe alt topic dar se pare ca nu ai vazut mesajul :love7: .

#198 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 November 2011 - 03:48 PM

Uite asta a fost portia mea

Imagine atasata: monthly_11_2011/post-13-1320932910819.jpg

#199 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • LocationPortugalia

Postat 11 November 2011 - 03:14 PM

Ooo ce bine a aratat portia ta, Any!!! :cheers: Ce am scris eu si ce-i in farfuria ta e reteta traditionala. Insa se poate imbunatati cu chorizo taiat feliute si cu crevetei curatati, puse la gatit impreuna cu carnea de porc. Depinde de buget si de ce ai prin frigider disponibil. :)

#200 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 November 2011 - 12:32 AM

Vezi postarealaura_lala, la 11 November 2011 - 03:14 PM, a spus:

Ooo ce bine a aratat portia ta, Any!!! :-* Ce am scris eu si ce-i in farfuria ta e reteta traditionala. Insa se poate imbunatati cu chorizo taiat feliute si cu crevetei curatati, puse la gatit impreuna cu carnea de porc. Depinde de buget si de ce ai prin frigider disponibil. :biggrin:

Am mancat bine la restaurantul asta si a fost si ieftin :-* .

Arata acest topic

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul