Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#661 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 October 2012 - 10:45 PM

Ton si caponata =))
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13496427080912.jpg

#662 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 October 2012 - 10:22 PM

Am gasit pestele asta la care aici ii zice nocciolino, nu stiu ce fata are imbracat :floare:
ultimele 2 ori l-am pus cu putin suc de rosii in tigaie
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13499004089122.jpg
se coace repede si se scoate repede de pe os, asta ramine
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13499004560678.jpg
carnea ramine compacta si absolut fara un fir de alt os, excelent pentru cei carore le e frica de oasele din peste, si e si bunut :) tre sa-mi fac sa-mi vina in minte si alte moduri de a-l gati
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13499005377168.jpg

#663 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 11 October 2012 - 12:55 PM

Arata a eel (cred ca tipar pe romaneste cu tz Imagine postata ) Nu-i frumos, da-i bun Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#664 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 October 2012 - 01:08 PM

Tiparul pe care l-am vazut eu in copilaria mea era lung si subtire, mi-l amintesc perfect pentru ca il pescuise un unchi si cum l-a aruncat in tigaie s-a incolacit de la caldura, asta l-am incolacit eu asa ca sa imi intre in tigaie dar e mult mai gros. Pe forumul italian cite persoane au scris atitea nume i-au dat :floare:
Vad ca eel google mi-l traduce in anguilla, nu e el,se pare ca e din familia rechinilor.

#665 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 11 October 2012 - 01:37 PM

Posibil sa nu fie. Da, eel este anguilla. Eel-ul ce l-am cumparat din piata de la Cork era lung si gros.
Arata ca cel din poza ta, doar cu sira spinarii si nici un os.

Tipari de-aia mici am vazut si eu acasa, am si pus unul in formol pentru biologie. Imagine postata Dar n-am mancat niciodata. Credeam ca e acelasi cu eel, pentru ca sunt specii de eel care traiesc in apa dulce, sunt mai mici si cu nuanta verzuie
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#666 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 October 2012 - 03:22 PM

se pare că nocciolino este dogfish, una din speciile de catshark şi că trăieşte şi in marea neagră sub numele de rechin cîine de mare (Squalus acanthias)

#667 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 October 2012 - 03:51 PM

Alpha eu nu mai tin minte daca l-am mincat pe ala, da' m-a impresionat cum s-a contorsionat el in tigaie si n-am uitat faza aceea.

oricum s-ar numi, daca il gasiti e bun tare, mai ales Petunie ca zicea ca ii trebuia asa ceva pentru copii, pacat ca nu reusim sa gasim un site ceva de incredere care sa ne ajute sa intelegem cum le zice pestilor astora pe toate limbile noastre

#668 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 October 2012 - 06:29 PM

Creveti la cuptor cu un fir de ulei extravirgin deasupra, sare.
A mai fost peste spada la cuptor, icre de peste pe paine (da, mi-am adus din Ro icre :) )

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13500593170139.jpg

#669 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 October 2012 - 12:28 AM

Asta-i portia mea, asa-i Anutza??!! :)
Arata splendid goanjele tale.

#670 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 October 2012 - 01:16 AM

Vezi postareastella, la 13 October 2012 - 12:28 AM, a spus:

Asta-i portia mea, asa-i Anutza??!! :)
Arata splendid goanjele tale.


Poftiti poftiti, cu mare drag!
:)

#671 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 October 2012 - 07:25 PM

Apropo de nocciolino de mai sus m-am uitat ieri la pescarie si ii zice si spinarolo.


Mi-am luat juma de chilogram de gamberoni, 10 €, mi i-am curatat si copt in tigaie rapid cu putina champagne, usturoi si patrunjel, atita a ramas din toata afacerea :)
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13502353165675.jpg

Lili am facut chiftelutele tale de peste, am pus un file mare de persico, pesmet, 2 oua, 2 catei mici de usturoi si patrunjel, am amestecat tot in Thermomix dar se vede ca era amestecul prea uscat si nu mi-a maruntit bine pestele dar n-a fost o problema, dupa fiert nu se simte nici o diferenta si sunt foarte foarte bune
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13502354451039.jpg

#672 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 October 2012 - 08:22 PM

Ce faini sunt crevetii, Adriana!

#673 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 16 October 2012 - 04:43 AM

Vesnicul somon la cuptor cu mei si salata de patrunjel (tabouleh):

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13503554097628.jpg

#674 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 October 2012 - 09:13 AM

Vezi postareaalpha, la 11 October 2012 - 12:55 PM, a spus:

Arata a eel (cred ca tipar pe romaneste cu tz Imagine postata ) Nu-i frumos, da-i bun Imagine postata


Si eu cred la fel ca este tzipar da.......... ala nu este un serpisor? eu asa l`am vazut la apa ca un serpisor. Nu am indraznit sa il maninc niciodata , dc? nustiu (cred ca de frica) si am inteles ca este ff gustos.Nu are dc sa nu fie bun, ptr ca este musculos ca si sarpele.

Poate ca nustiu eu asa de bine cand zic ca l am vazut serpisor pe d`nul tipar.

#675 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 October 2012 - 10:00 AM

Nu e serpisor, ii mai zice si spinarolo adica Squalus acanthias
si ar trebui sa arate asa "imbracat"
Imagine postata

#676 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 16 October 2012 - 11:31 AM

Ce bine arata crevetii! wow! creveti, scallops si crab as manca intr-una. Eu si sotul. Copiii nu impartasesc entuziasmul nostru, dar mai gusta si ele din cand in cand mai ales daca e si sos Mary Rose implicat. Si multi crackers sau bagheta prajita si frecata cu usturoi

Dexter are dreptate nocciolino e dogfish, spiny dogfish

Intr-adevar ar fi tare bun un site cu traduceri pe care sa te poti baza. Dogfish n-am mancat. Pescarii (la undita) de-aici il prind si-l arunca inapoi, n-am inteles niciodata de ce.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#677 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 16 October 2012 - 11:38 AM

Cerra tiparul arata ca un sarpe, dar e peste. Cum ziceam mai sus in Romania nu am mancat niciodata, dar aici am mancat din cei mari, de apa sarata si noua ne plac. Il mananca si fetele fara grija pentru ca nu are oase. Cea mica s-a inecat o data cu os de peste si de-atunci e foarte atenta. Si o linisteste mai mult "n-are oase" decat "am scos oasele, dar fi atenta poate mai e vreunul ratacit"
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#678 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 16 October 2012 - 02:37 PM

Vezi postareaalpha, la 16 October 2012 - 11:38 AM, a spus:

Cerra tiparul arata ca un sarpe, dar e peste. Cum ziceam mai sus in Romania nu am mancat niciodata, dar aici am mancat din cei mari, de apa sarata si noua ne plac. Il mananca si fetele fara grija pentru ca nu are oase. Cea mica s-a inecat o data cu os de peste si de-atunci e foarte atenta. Si o linisteste mai mult "n-are oase" decat "am scos oasele, dar fi atenta poate mai e vreunul ratacit"


Poate de aceea imi este frica sa incerc sa maninc tocmai ca arata ca si un serpisor :appl:)

#679 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 October 2012 - 07:32 PM

Nu e de azi si recunosc, nu e facut de mine ci de socrul meu.
Daaaaaaaaaaar mancat in ograda mea la mare asta vara :salut: !

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13505815525386.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-1350581561889.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-13-13505815716641.jpg

#680 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 October 2012 - 07:35 PM

Pai si ma lasi cu ochii in soare? :salut: Cum a gatit-o?

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi