Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#681 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 October 2012 - 07:42 PM

Vezi postareaAdriana, la 18 October 2012 - 07:35 PM, a spus:

Pai si ma lasi cu ochii in soare? :salut: Cum a gatit-o?


In cel mai simplu mod posibil: a fiert-o. Atat.
A fost cea mai buna mancata pana acum.

#682 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 October 2012 - 08:29 PM

A fiert-o in apa? Si in tigaia in care se vede intrega cu ulei si ardei iute a amestecat-o apoi cind era fiarta?

#683 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 October 2012 - 08:56 PM

Vezi postareaAdriana, la 18 October 2012 - 08:29 PM, a spus:

A fiert-o in apa? Si in tigaia in care se vede intrega cu ulei si ardei iute a amestecat-o apoi cind era fiarta?



Da, a fiert-o in apa, apoi in platou a pus ulei ev de masline, lamaie stoarsa, ardei iute proaspat, parca si usturoi, sare piper, patrunjel. A pus caracatita, apoi a taiat-o direct acolo cu foarfecu' de bucatarie.

La voi nu se face la fel? Noi numa' asa o mancam.

#684 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 October 2012 - 09:42 PM

Pai m-a indus in eroare poza in care e intreaga si cu condimentul dedesubt, de aia nu intelegeam cum fusese fiarta, eu demult nu o mai fierb in apa, o fierb ori fara nimic ori cu putin suc de rosii in oala de lut.

#685 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2012 - 10:03 PM

In eventualitatea indepartata ca as gati eu caracatite pe aici prin zona, explicati-mi si mie de ce nu e bine sa fie fierte in apa, sau au contraire de ce sa le fierb in apa!
Nu fac misto, chiar nu stiu nimic despre subiectul asta!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#686 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 October 2012 - 10:15 PM

Cred ca atunci cind am inceput s-o fierb in oala de lut fara nimic mi-o fi spus cineva ca asa ramine moale, apoi m-am obisnuit cu sistemul asta. Dar din pacate mi s-a intimplat de vreo 2-3 ori sa fie foarte sarata in felul asta.
Unii o fierb in apa normal, altii o fierb in oala minune, fiecare cu pasarica lui :salut: Sunt si unii care zic sa pui un dop in apa in care fierbe.
Eu acum sunt in faza in care imi place sa o fierb in oala de lut cu putin sos de rosii, fie ca o servesc apoi asa fie ca o scot si o tai bucati.
Am mincat-o odata intr-un restaurant si era asa de moale si buna, dar nu stiu cum or facut-o, eu am incercat s-o imit dar nu mi-a iesit, tre sa-i intreb cind ma mai duc la ei.

#687 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2012 - 10:25 PM

Am inteles, ideea era ca daca ma lansez eu sa fac caracatita, chiar vreau sa-mi iasa!
Si eu am mancat la restaurant si era foarte buna!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#688 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 October 2012 - 12:01 AM

Noi o facem numai asa, adica fiarta in apa si iese un deliciu de fiecare data.
Socrumiu nu o fierbe mult si tot moale iese, cu toate ca fiind proaspata are tendinta sa fie mai tare.
Cu sos d rosii n-am facut-o niciodata, de obicei pestele il preferam cat mai simplu posibil, gratar sau cuptor (pastele nu intra-n discutie, aia e alta mancare de peste :floare:) )condimentat cu ulei ev de masline, lamaie.

Zerda, o sa-ti iasa cu siguranta pentru ca in Ro mi se pare dificil sa gasesti caracatita proaspata. Cele congelate ies extrem de moi dupa fierbere :).

Socru-miu a pus-o intreaga peste condiment, sa aiba si ochiul partea lui, apoi a taiat-o si a amestecat totul direct in platiul respectiv.

#689 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 October 2012 - 07:02 AM

Ma intreb ce ar zice omul sa-i zic ca in we mancam caracatita!! :)
Acum de cand s-a invatat si el cu fructele de mare n-ar zice nu, dar cred ca prima oara i-ar sari ochii din cap!Adica" ce-a mai apucat-o acum?!" :floare:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#690 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 19 October 2012 - 07:57 AM

Zerda eu o pregatesc in vin... iese moale moale...par contre niste cunostinte au cerut la o taverna...caracatita pe gratar....era tare....:floare:

#691 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2012 - 08:05 AM

Vezi postareazerda, la 19 October 2012 - 07:02 AM, a spus:

Ma intreb ce ar zice omul sa-i zic ca in we mancam caracatita!! :)
Acum de cand s-a invatat si el cu fructele de mare n-ar zice nu, dar cred ca prima oara i-ar sari ochii din cap!Adica" ce-a mai apucat-o acum?!" :floare:

Tu nu-i zici nimic, o faci, ii dai sa manince si dupa ce o sa zica ca-i place ii zici ce e, pentru ca virgula cum ne conditionam noi mintea mai rar cineva :)

#692 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 October 2012 - 03:59 PM

poţi să-i spui că e pui cu ventuze :floare:

şi eu fierb caracatiţa in apă cu oţet, dar mă tentează idea cu oala de ceramică. intrebarea este, nu intră mirosul in ea? mie şi oala de tablă mi se pare că miroase, după ce fierb caracatiţa in ea.

#693 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2012 - 10:45 PM

cit otet la cita apa si de ce?
intra mirosul, da' oala aia se foloseste numai pentru peste :((

#694 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2012 - 11:01 PM

Felli de somon facute in tigaie cu un strop minuscul de ulei, pe o parte si pe cealalta, deasupra am pus o emulsie facuta din ulei, usturoi si patrunjel.
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13506804687338.jpg

#695 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 October 2012 - 01:57 PM

Vezi postareaDexter, la 19 October 2012 - 03:59 PM, a spus:

poţi să-i spui că e pui cu ventuze :biggrin:

şi eu fierb caracatiţa in apă cu oţet, dar mă tentează idea cu oala de ceramică. intrebarea este, nu intră mirosul in ea? mie şi oala de tablă mi se pare că miroase, după ce fierb caracatiţa in ea.


eu am o oala ceramica, smaltuita pe interior. Nu intra nici un miros. Am fiert caracatita de n ori in ea. Nu stiu cat de ceramica mai e asa smaltuita ... insa mancarea iese foarte bine in ea... Am avut din cele ceramice nesmaltuite si le-am aruncat, pt ca dupa cateva folosiri miroseau groaznic.... a carne moarta ...

Zerda, eu o fierb in oala ceramica, la cuptor, fara nimic, doar spalata (una mare lasa ea mai bine de juma de kg de "apa"), sau stropita cu putin vin. Cand se raceste o tai si o amesteci cu ulei EV, zeama de lamaie, putin usturoi si ce mai doresti (masline, rosii cherry, frunze de salata). E MINUNATA ... ! vezi ca are Adriana un post. Tot asa fiarta, daca iti ramane mai mult de o salata o poti unge cu EV+lamaie+usturoi+patrunjel tocat si arunca pe gratar a doua zi (netaiata in bucatele, ci de genul juma sau 1/4 de caracatita, sau macar 1-2 tentacule intregi).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#696 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 October 2012 - 04:15 PM

adriana, cam jumate de cană la oala de 5 litri, aşa mi-a recomandat pescarul grec de unde cumpăr caracatiţa proaspătă, cică ajută la frăgezire.

dani
, oalele mele de ceramică sunt toate smălţuite pe interior, folosesc vase de ceramică la tot ce bag in cuptor şi dacă stau să mă gândesc bine, am făcut peşte şi nu a rămas miros. la caracatiţă e horror, de cîte ori o fierb. poate bag caracatiţa în oala de fasole :biggrin:

#697 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 October 2012 - 08:46 PM

Salata de somon cu orez si fasole fava (bobi). Somonul e prajit.Orezul e maestecat cu bobi si sparanghel. Pentru dressing: ceapa taiata fin cu zeama de lamaie, mustar, ulei, miere, usturoi si otet balsamic.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-341-13513635361826.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#698 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 October 2012 - 09:24 PM

Arata bine!!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#699 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 27 October 2012 - 10:07 PM

Vezi postareazerda, la 27 October 2012 - 09:24 PM, a spus:

Arata bine!!!

Zerda, =)) A fost foarte bun, noua ne-a placut.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#700 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,456
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 October 2012 - 11:36 PM

Dentice = Dentex dentex
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13513737420143.jpg
al cartoccio aici gata de mincat =))
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-4-13513737895159.jpg

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi