E-pici! Pentru mine, absolut e-pici pestii astia, Mino!!!
Acum , ähm, sa ma gandesc, 7 ani, dupa ce am dat bacu' (sharap!)

, eu si prietena mea cea mai buna din liceu am hotarat sa sarbatorim. Cu gasca. La mare. La cort. Cu noi mai erau fratele ei din dotare, stundent la geogra in Iasi, colegul lui Dragos, gagica lui, Dora, Marius si Gabi din gasca noastra si Alina, colega de-a noastra de clasa. Parca atatia eram toti. Prima oara , din alea trei, cand m-am imbatat in viata mea. Ultima data a fost acum de ziua mea, de necaz ca ajunsesem la ditamai pragul de varsta (zdai seama, 25, wtf?) si am spart un pahar din setul ala verde fain, deosebit si unic pe care il scosesem abia a 3-a oara la folosit.
Dar, sa revenim la guvizi, zic. Tot atunci mi s-a furat o rochie faina de tot, simpla, vaporoasa si perfecta pentru vara, de la dusuri. In 5 minute...plecasem fara ea de la dus, imi dau seama cand ajung la cort, fac stanga-mprejur si cand m-am intors, ia-o de unde nu-i.
Ei bine, fiind cu totii din familii modeste, va dati seama ca nu aveam multi bani la noi. Mai aveam cam 3 zile pana ni se termina vacanta si bani ioc, mancare ioc...wtf. facem? Catalin, fratele prietenei mele si cu gagica, Dora , erau un fel de aia mai marii care aveau grija de copii. Aveau butelie din aia de camping, ne mai dadeau de mancare. Aveam un singur cort, de maxim 4 persoane, in care logic ca nu incapeam toti, asa ca cine nu incapea, inclusiv eu, care si urasc sa dorm la gramada, dormea afara sub cerul liber. Care se trezea cu urechelnite pe sau prin el...ghinion. Ah, minunile naturii

Ce sa facem, ce sa facem, fratica? 3 zile post negru, pai n-ai cum...si ce le vine baietilor in gand, bai ne ducem la pescuit. In spatele locului de camping, spre plaja erau doua iazuri. Si au venit cu guvizi. Destui. Vrednici si vajnici baieti! Si ni-i pun in poale, noi eram relaxate pe patura, jucam carti, beam cafele: Bai, noi ne-am facut datoria, ne ducem la plaja si la fotbal. Eu, Dana si Alina ne uitam cu ochi straini si goi unele la altele (mentionez ca eu acasa la mama si la tata nu am gatit ci am fost ocazional doar ajutor de bucatar, cel mult trebuia sa bat frisca ori albusul bezea , faceam de rand cu tata, sa nu ne scurtcircuitam). Ne indreptam toate trei privirile pierdute spre Dora, care statea in picioare in fata cortului, ca o statuie materna azteca, cu mainile in sold si fulgere si tunete in ochi: Nici sa nu va ganditi, vine verdictul ca o palma peste ochi. Plecati la plaja dupa ce mi-ati curatat pestele. Mua-mua-muaaaaaaaa! Aveam in total cred ca un cutit din ala de camping, din ala mic, care mai are si surubelnita si mai stiu eu ce draci laci si doua cutite din alea boante, de tacam. Nu vreti sa stiti cat a durat curatitul guvizilor alora. Am ajuns sa ne bucuram, macar, de asfintit in ziua aia.
Guvizi