Forum Culinar: Ce retete de peste ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete de peste ati gatit azi?

#1701 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 July 2020 - 02:11 PM

Fete, da! La foamea pe care o aveam in noi, va dati seama ca era ospat curat. Nu va mai zic cum ne dadusera vecinii de cort ( si de la est si de la vest, si de la nord si de la sud) ba ulei, ba paine, ba nush ce, ca li se facusera mila de noi =))))
Guvizii au fost misto de tot! Nu-mi mai aduc aminte daca i-am mancat si in anii de facultate cand am fost in practica in delta...ori cand mi-am facut lucrarea de licenta, pe Sulina. De astea sunt legate alte avennturi...hehe.

Mino...cu guvizii tai ai declansat o avalansa de reactii =)) Am luat legatura cu Dana, prietena din liceu, sa o intreb daca mai stie ceva de Dora...pe care o cheama , de fapt, Bella Imagine postata A aflat ca Bella este medic in Franta si detine un conac Imagine postata

Apoi am aflat ca baiatul de care imi aduceam aminte si era si el cu noi, se numeste Sorin si nu Gabi, cum eram eu cinvinsa.

Mino, m-ai lasat datoare doi miei Imagine postataImagine postataImagine postata Doi miei, doi guvizi...vad eu Imagine postata
Dar, va jur ca in perioada aia am aratat cel mai beton evah!!! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1702 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 July 2020 - 02:19 PM

O intreb ieri pe Dana : bai, ce mai face Gabi ( adica Sorin, da?) Da' ea: Care Gabi? Ala asa si pe dincolo, avea un semn de buna purtare la coltul ochiului, cu parul asa, cu ochii asa, cu vocea asa. Da' ea: Bai...ce memorie ai , eu nu mai stiu nica! Il suna pe Cata, frac-su, dupa cateva ore: Ai dreptate, a fost si Sorin cu noi Imagine postata Daca ii mai vad vreodata pe Sorin si Bella in viata asta, sigur ii scot la o cafea buna. Ah, amintiri, aventuri...am stat p gramada de vorba cu Dana ieri: Lori, tu-ti dai seama ca nu aveam nici aparate foto nici telefoane la noi? Ai nostri nu au stiut de noi o saptamana. De fapt, s-au dus o singura data Cata si Sorin la posta sa de telefon acasa si dupa aia au aflat toti parintii ca suntem bine, sanatsi, voiosi. Si , mai ales, supli Imagine postata

Ok, am investigat in grupa WA din facultate: Nup, nup...guvizi nu am (mai) mancat, am mancat ciorba marinareasca de sturion pe un vas maritim tras in port la Sulina. In care baietii au gasit o zoaie de spalator. Tre sa sap sa vad cine mai are pozele cu spalatorul din ciorba Imagine postata
Bine, atunci am fost mai mult noi mancati. De catre täte lighioanele zburatoare ale Delteti. Plecam cu salupele dimineata la 7, reveneam pe la 5 dupa amiaza lihniti, cu burta lichita de schinare. Ah, viata! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1703 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 July 2020 - 02:29 PM

A-ha! Deci acolo am fost :
Imagine atasata: monthly_07_2020/post-12-0-76322700-1593952091.pngImagine atasata: monthly_07_2020/post-12-0-05646200-1593952101.png
Mino, e-pici!!! Imagine postataImagine postataImagine postata Multumesc mult!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1704 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 05 July 2020 - 03:42 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 July 2020 - 02:29 PM, a spus:

A-ha! Deci acolo am fost :
Atasament Screenshot (615).pngAtasament Screenshot (616).png
Mino, e-pici!!! Imagine postataImagine postataImagine postata Multumesc mult!


Băi ce mă bucur că guvizii mei au stârnit așa avalanșă de amintiri :pupic: :bounce: :blackeye: . Eu am o boală, cand ajung la mare sa degust hamsiile si guvizii!

#1705 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 July 2020 - 12:58 PM

Guazzetto di moscardini, adica baby caracatite in sos de rosii.

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-9-0-51229800-1594205374.jpg

Cand le vad la pescarie, nu rezist.Nu stiu daca fac parte din aceeasi familie, dar le cheama moscardini(16 euro kilu).

Am avut 800 gr, pt 3 persoane e suficient.

Am incins o oala incapatoare, am adaugat ulei evo 2 catei usturoi zdrobiti si patrunjel tocat.
Am adaugat moscardini, i-am "albit" bine, am adaugat vin alb si am evaporat alcoolul.

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-9-0-06837700-1594205606.jpg

Am adaugat rosii picadilly taiate sferturi, vreo 15 bucati si un pahar de suc de rosii.

Am lasat la fiert.Se serveste cu paine prajita, eu am avut "friselle integrali".

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-9-0-21784100-1594205756.jpg

Uitai antipasto:

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-9-0-40018000-1594205833.jpg

Sgombro(macrou) fiert, racit curatat, ulei, lamaie, patrunjel.La rece.

#1706 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 July 2020 - 01:52 PM

Vezi postareaEataly, la 08 July 2020 - 12:58 PM, a spus:

Guazzetto di moscardini, adica baby caracatite in sos de rosii.

foate buni sint doar ca ii gasesc extrem de rar
tin minte ca demult tare, Mariana de la Toronto tot zicea de baby octopus si nu reuseam sa pricep ce sunt :blackeye:

Vezi postareaEataly, la 08 July 2020 - 12:58 PM, a spus:

Sgombro(macrou) fiert, racit curatat, ulei, lamaie, patrunjel.La rece.

superb, exact ce voi face cum cumpar peste
ii tot vad in galantarele gastronomiilor de la supermarket si o data i-am si luat doar ca sint extrem de acriti cu lamiie
mersi :bounce:

#1707 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 08 July 2020 - 02:57 PM

Somon facut rapid aseara la cuptor! Īi voi mânca azi cu dovlecei la grătar!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2020/post-343-0-85844700-1594213049.jpg


#1708 Useril este offline   Oana Adriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 08-August 19

Postat 08 July 2020 - 07:45 PM

Calamar pane și langustine la cuptor. Ce poftă mi-ați făcut cu guvizii, am citit pe nerăsuflate ultima pagină, caut și eu :)))

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-2240-0-86761200-1594230353.jpg

Aceasta postare a fost editata de Oana Adriana: 08 July 2020 - 07:46 PM


#1709 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 July 2020 - 08:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 08 July 2020 - 01:52 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 08 July 2020 - 12:58 PM, a spus:

Guazzetto di moscardini, adica baby caracatite in sos de rosii.

foate buni sint doar ca ii gasesc extrem de rar
tin minte ca demult tare, Mariana de la Toronto tot zicea de baby octopus si nu reuseam sa pricep ce sunt :)

Vezi postareaEataly, la 08 July 2020 - 12:58 PM, a spus:

Sgombro(macrou) fiert, racit curatat, ulei, lamaie, patrunjel.La rece.

superb, exact ce voi face cum cumpar peste
ii tot vad in galantarele gastronomiilor de la supermarket si o data i-am si luat doar ca sint extrem de acriti cu lamiie
mersi :)


Cred ca pun otet astia, ca asa se conserva ma mult.

Mino, dar ce bucata mare ai, nu imparti?😋😊

Si daca imparte si Oana doua langustine nu ma supar.😋

#1710 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,976
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 09 July 2020 - 05:22 AM

Vezi postareaEataly, la 08 July 2020 - 08:49 PM, a spus:


Mino, dar ce bucata mare ai, nu imparti?😋😊

Si daca imparte si Oana doua langustine nu ma supar.😋


Cu mare drag! E prima oara cand cumpar somon proaspat asa mare. E scump si nu prea imi plăcea, ziceam eu, dar acum l-am condimentat eu cu un condiment pentru marinare uscată pe baza de piper care noua ne place muuult, iar somonul a iesit delicios si i-a placut chiar si domnului meu care de obicei strâmbă din nas când e vorba de peste!

Aceasta postare a fost editata de mino: 09 July 2020 - 05:24 AM


#1711 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 July 2020 - 06:23 PM

Vezi postareaAdriana, la 08 July 2020 - 01:52 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 08 July 2020 - 12:58 PM, a spus:

Guazzetto di moscardini, adica baby caracatite in sos de rosii.

foate buni sint doar ca ii gasesc extrem de rar
tin minte ca demult tare, Mariana de la Toronto tot zicea de baby octopus si nu reuseam sa pricep ce sunt :)

Vezi postareaEataly, la 08 July 2020 - 12:58 PM, a spus:

Sgombro(macrou) fiert, racit curatat, ulei, lamaie, patrunjel.La rece.

superb, exact ce voi face cum cumpar peste
ii tot vad in galantarele gastronomiilor de la supermarket si o data i-am si luat doar ca sint extrem de acriti cu lamiie
mersi :)


Da intr-adevar e un soi care nici noua nu ne place si e acrit cu lamaie. De obicei e in cutii de plastic. M-am pacalit si eu o data.
Ala cum trebuie e in cutii mari de aluminiu, cum ar fi o conserva de ton giganta. Si e foarte bun, noua ne place se ne facem panini cu sgombro vara. Sgombro din asta in ulei, cappere, putina lamaie stoarsa si piper.

Lili fain de tot moscardini, numai ca eu la pescarie nu am vazut pana acum. Dar ne plac.
Aia de la restaurant probabil sunt congelati.

Noi azi la pranz paste cu vongole.
Diseara spigole si calamari la gratar.
Am mai luat 2 caracatite pe care o sa le congelez si o sa fac chiftele cu ele. Ies minunate.

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-13-0-77963900-1594311794.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 10 July 2020 - 09:33 AM


#1712 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 July 2020 - 06:54 PM

Și eu am pe listă chifteluțe din caracatiță, tre să mă mobilitez

#1713 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 July 2020 - 11:48 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 July 2020 - 06:23 PM, a spus:

Noi azi la pranz paste cu vongole.
Diseara spigole si calamari la gratar....

valeuu, ce meniu! sa transmiti salutari lui Rambo please Imagine postata
cum bre sa faceti caracatitele proaspete chiftele, la noi sunt scumpe tare, cumpar la centimentru, pentru sashimi

#1714 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 July 2020 - 08:05 AM

O să-ți zic cind le fac.
Nu țin minte prețuri da ori o fac cu cartofi ori chiftele tot aia e.
Tu deci o măninci cruda?

#1715 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 July 2020 - 08:53 AM

Vezi postareaDexter, la 09 July 2020 - 11:48 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 09 July 2020 - 06:23 PM, a spus:

Noi azi la pranz paste cu vongole.
Diseara spigole si calamari la gratar....

valeuu, ce meniu! sa transmiti salutari lui Rambo please Imagine postata
cum bre sa faceti caracatitele proaspete chiftele, la noi sunt scumpe tare, cumpar la centimentru, pentru sashimi


Da Dex, tot la Rambo ma duc dupa peste, nu ai uitat :).
Eu chiftelele le fac asa: fierb intai caracatita ( in apa pun si un morcov, o ceapa si o tija de telina), apoi o tai bucatele cu cutitul si amestec cu un ou (la 700 de gr) , pecorino ras, miez de paine inmuiat in lapte, patrunjel tocat.
Modelez chiftelele, apoi le dau prin pesmet si le frig in ulei bine incins. Rapid pana ce se rumenesc. Caracatita e deja fiarta deci nu dureaza mult. De obicei ulei de arahide amestecat cu ulei ev.

Noi in 3 le-am ras efectiv data trecuta, acum am luat doua caracatite. Prea bune.

#1716 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 July 2020 - 09:26 AM

Dex acum am recitit, ma gandeam ca vrei reteta 🤣.

Nu mai stiu cat e, daca e 13 sau 15 kg nu vreau sa gresesc.

Eu am dat 65 de euroi pe 1 kg de vongole, 1.4 de caracatita, 3 spigole si 4 calamari mari. Si nu e putin.

#1717 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 July 2020 - 04:19 PM

Vezi postareaEataly, la 08 July 2020 - 12:58 PM, a spus:

Guazzetto di moscardini, adica baby caracatite in sos de rosii.

Atasament IMG-20200707-WA0014.jpg

Cand le vad la pescarie, nu rezist.Nu stiu daca fac parte din aceeasi familie, dar le cheama moscardini(16 euro kilu).

Am avut 800 gr, pt 3 persoane e suficient.

Am incins o oala incapatoare, am adaugat ulei evo 2 catei usturoi zdrobiti si patrunjel tocat.
Am adaugat moscardini, i-am "albit" bine, am adaugat vin alb si am evaporat alcoolul.

Atasament IMG-20200707-WA0016.jpg

Am adaugat rosii picadilly taiate sferturi, vreo 15 bucati si un pahar de suc de rosii.

Am lasat la fiert.Se serveste cu paine prajita, eu am avut "friselle integrali".

Atasament 20200707_190940.jpg

Uitai antipasto:

Atasament 20200707_190954.jpg

Sgombro(macrou) fiert, racit curatat, ulei, lamaie, patrunjel.La rece.


Le adoooooooor!!!! Aveam un restaurant italian extraordinar in sat in Americi si mergeam la aia special ca sa mananc baby octopus. Doar ca ei le faceau in aluat din ala de bere , aduceau un castron de din astea fritate si cu marinara sauce. Alaturi de un Grigio sau un Chardonnay Imagine postataImagine postataImagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1718 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 July 2020 - 10:14 PM

Chiftele de caracatita. Mi-au iesit 28 din 1.3 kg parca de caracatita.Au mai ramas 5. Deocamdata tre sa termin paharul cu bere, sa vedem la final cate mai raman.

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-13-0-38301100-1594844017.jpg

Aceasta postare a fost editata de any_annette: 15 July 2020 - 10:15 PM


#1719 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,793
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 July 2020 - 01:35 PM

Eu recunosc ca n-am mancat niciodata caracatite deci nu mi se face pofta cand le vad - cu chiftelele astea insa n-as sta la povesti, la cat de apetisant arata, ma mir ca ti-au ramas...
...Dar ce e "parca de caracatita" =))?

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 16 July 2020 - 01:36 PM


#1720 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 July 2020 - 02:04 PM

parca se referea la cantitate nu la caracatita =))
cum de n-ai mincat caracatita pina acu?

Arata acest topic


  • 90 Pagini +
  • « Prima
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi