Forum Culinar: Diversificarea - Forum Culinar

Salt la continut

  • 62 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Diversificarea experientze , pareri

#541 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 March 2011 - 12:04 PM

Vezi postareaMutti, la 24 March 2011 - 11:22 AM, a spus:

Al meu nu s-a oxidat daca l-am amestecat iute cu fructe.

Daniella , te-am auzit ca-i dai parmezan pt bebi sau am visat eu? Este special pt bebi??? Si daca da , cum arata? Eu n-am vazut niciodata sau nu m-am uitat pana acum cum trebuia.

Eu cred ca o sa ma apuc sa-i fac iaurt fetii. Sa vedem daca papa. Ca ieri m-am uitat iar la borcane in magazin si cele de la 7 luni erau aproape toate in amestec cu iaurt.

Eu am amestecat iute avocado cu mar si suc de porto, dar tot isi schimba culoarea mai ales deasupra, in cateva minutele. Am pus si samburele de avocado in el, degeaba ... nu stiu ...

Am luat ieri alt lapte la fata ca n-am gasit de care luam de obicei. Cand am golit din sticla sa-l fierb avea bucatzi de smantana , ca atunci cand eram copil :scratch:. Cand s-a fiert , din smantana s-au facut pete de grasime pe el :appl: Mi-a adus mainte de copilarie.

Laptele era de la Demeter . ( nush ce inseamna asta in romaneste , aici Demeter-ul e un tzaran care care creste legume si animale bio-dinamic)


Da, ii dau parmezan special pt bebi (zice ca nu are lactoza si conservanti). L-am cumparat din Italia.
La noi se da branza de vaci facuta in casa de la 4-5 luni se poate incepe si dupa o luna de la itnroducerea branzicii de vaci se poate da iaurt. Eu nu am inceput inca.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#542 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 March 2011 - 12:22 PM

Mutti, uite poza
Adriana a indicat sa iei cu nr de luni cat mai mare de maturare, eu am gasit cu max 24 luni asta de bebi.
De asemenea, Adriana a spus ca nici un parmezan nu contine conservanti si ca e doar reclama si cred ca are dreptate. Totusi probabil nu contine lactoza si nu are coaja, poate o fi ales si un sortiment mai bun. Eu mai am un pic din asta, apoi ii voi da, din cel normal de adulti.

Fisiere atasate



Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#543 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 March 2011 - 12:28 PM

Na, Daniella, daca tu crezi ce scrie pe ambalaj si nu pe mine, e alegerea ta.

Poftim si aici, e scris clar ca in parmigiano nu este lactoza sau daca este e intr-un procent de mic, fie ca e cel cu ambalajul meu, fie ca e cel cu ambalajul tau.
Copiez de aici
http://www.mammaepap...nza_al_lattosio
Non contengono invece lattosio i seguenti formaggi: Asiago, Caciocavallo, Caciotta toscana, Certosino, Emmental, Fontina, Gorgonzola, Grana Padano e Parmigiano-Reggiano, Mascarpone, Mozzarella, Pecorino fresco, Pecorino romano, Provola affumicata, Provola dolce, Provolone piccante, Robiola, Scamorza, Stracchino, Taleggio.
sau
de aici
http://www.parmigian...tose%20free.htm
Innanzitutto è stato dimostrato che si tratta di un prodotto classificabile tranquillamente come “lactose free”, ovvero privo di quel lattosio al quale un crescente numero di persone presenta intolleranze anche particolarmente gravi.

Iar faptul ca bucatica ta ambalata n-are coaja inseamna doar ca au taiat-o inainte de a o ambala pentru ca parmigiano fara coaja nu exista asa cum nu exista marul fara coaja.
Traiasca specialistii in marketing si publicitate, tu pentru ei esti un client de aur :scratch:

#544 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 March 2011 - 12:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 March 2011 - 12:28 PM, a spus:

Na, Daniella, daca tu crezi ce scrie pe ambalaj si nu pe mine, e alegerea ta.

Poftim si aici, e scris clar ca in parmigiano nu este lactoza sau daca este e intr-un procent de mic, fie ca e cel cu ambalajul meu, fie ca e cel cu ambalajul tau.
Copiez de aici
http://www.mammaepap...nza_al_lattosio
Non contengono invece lattosio i seguenti formaggi: Asiago, Caciocavallo, Caciotta toscana, Certosino, Emmental, Fontina, Gorgonzola, Grana Padano e Parmigiano-Reggiano, Mascarpone, Mozzarella, Pecorino fresco, Pecorino romano, Provola affumicata, Provola dolce, Provolone piccante, Robiola, Scamorza, Stracchino, Taleggio.
sau
de aici
http://www.parmigian...tose%20free.htm
Innanzitutto è stato dimostrato che si tratta di un prodotto classificabile tranquillamente come “lactose free”, ovvero privo di quel lattosio al quale un crescente numero di persone presenta intolleranze anche particolarmente gravi.

Iar faptul ca bucatica ta ambalata n-are coaja inseamna doar ca au taiat-o inainte de a o ambala pentru ca parmigiano fara coaja nu exista asa cum nu exista marul fara coaja.
Traiasca specialistii in marketing si publicitate, tu pentru ei esti un client de aur :appl:



Dadada, am si spus ca eu cred ca tu ai dreptate cu reclama!!! Cu lactoza nu stiam, ca parca nu mi-ai mai rsp. Bucatica asta o luasem inainte sa apuci sa imi raspunzi daca sa iau special sau nu, dar cand il termin (mai e o bucatica mica), ii dau parmezan normal. Eu multumesc mult pt sfaturi, ca mi-au prins fff bine! :scratch:

Oricum vroiam sa multumesc inca o data de ajutor, branzeturile si mezelurile luate de la consortio unde m-ai trimis au fost super.
Ca tot veni vorba mai am o rugaminte: ulei de masline sau alte tipuri, merita oare luate speciale pt bebi? aici nu sunt speciale, dar ma gandesc pt cand merg iar in Italia (mai-iunie).

cu coaja da, mi-era clar ca doar au taiat-o, ideea e doar ca nu o mai platesti
insa nu am habar cat a costat acest parmezan, ca sa fac o comparatie cu ala normal, ca mil-au luat colegii
o alta parte buna e ca e bucatica mica 200 g si asa se termina rpd (1 luna a tinut la mine) si nu are timp sa se invecheasca

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#545 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 March 2011 - 01:11 PM

Ideea e aceeasi de mai sus, orice ulei extravirgin de buna calitate, care obligatoriu tre sa fie strivit la rece, nu's cum sa-i zic pe romaneste, are proprietatile necesare alimentatiei unui nou-nascut.
Apoi daca tu vrei sa ii platesti eticheta lui Plasmon il iei pe el
Imagine postata
Ca la toate marcile mi-ar place sa stiu cine il produce pentru ei, in felul asta cumperi marca aceea si economisesti.
Asa cum, daca imi amintesc bine, de exemplu Monini face uleiul pentru Coop, daca pe sticla scrie Coop il platesti mai putin, daca scrie Monini mai mult. Eu repet ce zic demult, costa timp, dar trebuie citita eticheta pe toate partile, in felul asta descoperi ce am zis.
Cu uleiul e un pic mai dificil, pentru ca daca parmigiano e acelasi peste tot, vorbim de marca adevarata nu de falsuri si alte porcarii, la ulei, vorbind mereu doar de extravergine, gustul difera de la o zona la alta a Italiei.
Mie imi place cel toscan de exemplu si nu pot sa il suport pe cel din sud, Puglia, pentru ca pentru gustul meu e prea puternic, dar asta e o chestie foarte subiectiva.
Pentru un copil mic insa eu as lua unul mai delicat ca gust, cum e cel produs in zona lacului Garda sau in Liguria. Problema cu Garda e ca are un pret astronomic, productia e limitata pentru ca zona e mica, pretul e mare.
Tre sa alegi, ce vrei si ce poti. Eu, daca nu il cunosti asa ca mine ca sa poti sesiza diferentele deja si sti care iti place, te sfatuiesc sa iei cite o sticla si apoi acasa sa o gusti si daca e delicat i-l dai si ei, daca e picant nu.
Cauta sa iei absolut sticle inchise la culoare pentru ca in felul asta se mentine mai bine.
Eu in momentul asta pentru ca n-am mai fost demult la intilnirile mele si nu pot sa mi-l procur pe cel toscan, am cumparat direct de la un producator din Liguria si ma satisface deplin gustul, 10 euro sticla de 1 litru, atit il plateam si pe cel din Toscana.
Am primit acum citiva ani o sticla Monini biologic care era foarte bun, din pacate dupa aceea nu l-am mai gasit nicaieri.
Azi ma duc intr-un cash & carry, o sa ma uit si la marci si la preturi sa-ti faci o idee.

#546 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 March 2011 - 04:38 PM

Multumesc mult, mult de tot Adriana :appl: :appl: :appl:
Eu o sa merg in Carpi (langa Modena) si te rog daca ai putea sa ma ajuti cu un consortiu de ulei, daca exista asa ceva in zona, cum mi-ai dat linkul si adresa de la cel de branzeturi a fost super si o sa merg de fiecare data la ei sa fac aprovizionarea.
Cand au fost colegii acum in It, nu m-am gandit la ulei de bebi, ca nu incepusem sa-i dau si nu eram prea elucidata, dar oricum mi-au adus o sticla de ulei (in sticla verde inchis, nu stiu acum pe dinafara de care e trebuie sa ma uit cand aj acs) le-am zis eu sa fie din ce e mai bun pe la raft (la Coop), sticla inchisa, desigur presat la rece. Eu am zis sa imi ia de-ala tulbure ca asa stiam ca ala e mai natural, dar nu mi-au adus tulburel B) . Din ala ii dau, dar e amar si picant. :scratch: Copilul mananca si parmezan si ulei de ala ... , daca asa a pomenit bietul copil ... ce sa zica? :appl: Bea nu cred ca are chestii care nu ii plac sau care ii plac, ea nu are chef sa manance si tine gurita inchis ade la inceput, sau mananca putin ca nu e un copil mancacios.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#547 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 24 March 2011 - 05:20 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 March 2011 - 01:11 PM, a spus:

Ideea e aceeasi de mai sus, orice ulei extravirgin de buna calitate, care obligatoriu tre sa fie strivit la rece, nu's cum sa-i zic pe romaneste, are proprietatile necesare alimentatiei unui nou-nascut.



Tulai doamne , la noi tocmai asta e contraindicat , cu cat e mai virgin cu atat POATE fi mai periculos...am mai explicta io cu metalele grele...in fine.

Adriana , tu esti experta , lamureste-ma de parmezan:

  • de ce se da?
  • de care se da? ca io de bebi n-am vazut aici!
Vreau sa-i dau dar zau nush ce si cum.....

#548 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 March 2011 - 05:44 PM

Vezi postareaMutti, la 24 March 2011 - 05:20 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 24 March 2011 - 01:11 PM, a spus:

Ideea e aceeasi de mai sus, orice ulei extravirgin de buna calitate, care obligatoriu tre sa fie strivit la rece, nu's cum sa-i zic pe romaneste, are proprietatile necesare alimentatiei unui nou-nascut.


Tulai doamne , la noi tocmai asta e contraindicat , cu cat e mai virgin cu atat POATE fi mai periculos...am mai explicta io cu metalele grele...in fine.


eu nu am fost unde se scoate uleiul de masline in Italia, dar am inteles ca il scot prin presare la rece intre doua prese din pluta (nu de metal). cine stie mai multe ne poate da detalii

toti nutritionistii si medicii recomanda uleiul presat la rece, ca pastrand toate calitatile organoleptice (minerale, vitamine, nutrienti). Ma mira si ma intriga ce e cu metalele de care spui, daca ne poti da tu detalii, ca nu am mai auzit varianta asta ... =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#549 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 March 2011 - 06:55 PM

Noi suntem in a treia zi de probiotice.
ieri i-am introdus putin butternut squash in cartoful dulce si azi ceva mai mult. s-a prins imediat smecherul ca e ceva nou =)) .

Eu ii dau ulei de masline extra virgin organic - foarte fain la gust, mai pun si eu din el in salate. nu e amar deloc.

Daniella, uleiul de m n-are de ce sa fie amarui decat daca a fost pastrat in conditii improprii. (asa stiu eu, dar sigur s-ar putea sa ma insel)

#550 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 24 March 2011 - 11:10 PM

O info gasita la repezeala , dar la noi toate suna cam la fel , oricum:

Warum kein kalt gepresstes Öl?
In kalt gepresstem Öl können Schwermetalle oder Pilzgifte enthalten sein. In kalt gepresstem Öl, welches nicht aus ökologischer Herstellung stammt, können außerdem Rückstände von chemischen Pflanzenschutzmitteln sein. Diese Schadstoffe werden bei der Raffination entfernt. Deshalb sollte man für die Beikost im ersten Lebensjahr vorsichtshalber raffiniertes Öl verwenden.


E vb doar de alimentatzia la bebi , da?

traduc repede:

De ce nu ulei presat la rece?
In uleiul presat la rece s-ar PUTEA ( nu scrie ca sigur , ci doar poate) gasi metale grele sau substantze otravitoare din ciuperci. In uleiul presat la rece , care nu e de provenientza BIO, se mai pot gasi urme de chimicale/ingrasaminte chimice. Aceste substantze daunatoare se indeparteaza prin rafinare. De aceea ar trebúi folosite in primul an in mancarea ´bebelusilor doar uleiuri rafinate.

#551 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 March 2011 - 11:45 PM

Simo, in nestiinta mea, ce zice in mesajul de mai sus e taman invers fata de ce se zice aici, ceea ce iese din maslinele presate e mult mai natural decit o alta chestie obtinuta prin rafinare.
De cind ma stiu eu aici adica de 21 de ani, si de cind il am pe Marco adica de 15 ani lucrurile cele mai sanatoase si bune, prezente in alimentatia nou nascutilor, sunt parmigiano reggiano si uleiul de masline extravirgin. Si nu numai pentru copii dar inclusiv pentru persoane bolnave, cu probleme de sanatate serioase. Dar, repet, astea sunt lucruri pe care le stiu eu ca om normal pasionat de autenticitatea produselor, nu sunt experta in alimentatie, nutritie sau chestii similare.

Din ceea ce stiu eu de cind Marco era mic, parmigiano se pune pentru a da gust mincarii, pentru ca nu puneam sare, si pentru proprietatile lui, care nu ti le pot enumera pentru ca sunt nestiutoare, si nici nu ma duc sa copiez ce scrie aiurea prin Internet. Ceea ce am scris mai sus, apropo de lactoza, stiu deja din auzite, ca singura chestie pe care cei care sunt intoleranti la lactoza o suporta e parmigiano, tocmai pentru faptul ca e facut bine si invechit la fel de bine. Parmigiano pentru bebei e o gaselnita publicitara, parmigiano cel adevarat e la fel, eu i l-am dat lui Marco dintotdeauna si cind era mic il cumparam de la supermarket ca tot poporul, nu eram fixata ca acum cu producatori si cumparat direct.

Eu va zic care e experienta mea si ceea ce se zice aici, apoi in nici un caz nu v-as zice nu faceti ce va zice pediatrul si faceti ca mine. Dar e interesant sa vad cum acum de la o tara la alta difera toata informatia asta.

Daniella, caut si intreb si-ti zic apoi despre ulei in zona in care mergi, desi acolo e patria tortellini-lor, a parmigiano-ului si a mortadellei :floare:

#552 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 March 2011 - 08:57 AM

Vezi postareaCatiCris, la 24 March 2011 - 06:55 PM, a spus:

Noi suntem in a treia zi de probiotice.
ieri i-am introdus putin butternut squash in cartoful dulce si azi ceva mai mult. s-a prins imediat smecherul ca e ceva nou :floare: .

Eu ii dau ulei de masline extra virgin organic - foarte fain la gust, mai pun si eu din el in salate. nu e amar deloc.

Daniella, uleiul de m n-are de ce sa fie amarui decat daca a fost pastrat in conditii improprii. (asa stiu eu, dar sigur s-ar putea sa ma insel)


Nu am vazut organic, dar presupun ca e cel mai fain!
cu amareala cred ca depinde de perceptia gusturilor. Mie de cand le-am pomenit toate uleiurile de masline mi se par amarui si mult mai dense (grase) si unele picante, comparativ cu uleiurile de floarea soarelui care nu au nici gust.
Acum stiu ca sunt pe producatori si sortimente: robust sau delicat. Dar eu nu le cunosc.
Astept sa ma ajute Adriana, ca de mult vroiam sa deschidem un topic separat cu uleiurile (nu neaparat de bebi), asa ca daca vreti sa ne mutati separat discutia.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#553 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 March 2011 - 09:01 AM

Vezi postareaAdriana, la 24 March 2011 - 11:45 PM, a spus:

Daniella, caut si intreb si-ti zic apoi despre ulei in zona in care mergi, desi acolo e patria tortellini-lor, a parmigiano-ului si a mortadellei :floare:


Dupa ce merg in delegatie, o sa poposesc inca o saptamana in vacanta, dar nu stiu sigur inca destinatia pe care sa o aleg (avand si bebelusa), anul trecut ne fixaseram sa mergem la Monte Rosso (Cinnque terre), dar inca nu stiu cum sa gatesc o cazare la pret bun si pozitionat frumos (vedere la mare eventual :appl: ). Oare cum as putea sa procedez pt a gasi o oferta buna in zona aceea?
Dupa ce stiu destinatia o sa te mai rog, daca poti sa ma ajuti in zona aia sau pe drum Modena-destinatie cu vreun consortiu de uleiuri sau ce alte produse traditionale sunt in zona.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#554 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 March 2011 - 09:24 AM

Vezi postareaAdriana, la 24 March 2011 - 11:45 PM, a spus:

Simo, in nestiinta mea, ce zice in mesajul de mai sus e taman invers fata de ce se zice aici, ceea ce iese din maslinele presate e mult mai natural decit o alta chestie obtinuta prin rafinare.


Nici aici nu se contesta lucrul asta , uleiul presat la rece e sfant! :) Dar , aceste substantze daunatoare POT ( nu e obligatoriu) sa fie contzinute PE LANGA multitudinea de nutrientzi binefacatori. Pt adult cantitatzile sunt nesemnificative dar pt bebi pot fi daunatoare. Nu te obliga nimeni nici aici sa dai ulei rafinat dar te informeaza ca exista riscul asta si....mai departe e alegerea ta.

Neamtzul sufla si-n iaurt ;)

#555 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 March 2011 - 09:26 AM

Adriana , te-am mai intrebat , ce parmezan? ca au aici nu gasesc de bebi...la ce trebuie sa ma uit?

#556 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2011 - 09:33 AM

Vezi postareaMutti, la 25 March 2011 - 09:26 AM, a spus:

Adriana , te-am mai intrebat , ce parmezan? ca au aici nu gasesc de bebi...la ce trebuie sa ma uit?

La orice parmigiano reggiano adevarat, care sa aiba o stampila bulina de autenticitate. Mi se pare ca la mesajul cu brinzeturi am pus poze cu al meu, uita-te pe acolo.

#557 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2011 - 09:46 AM

Vezi postareaDaniella, la 25 March 2011 - 09:01 AM, a spus:

Dupa ce merg in delegatie, o sa poposesc inca o saptamana in vacanta, dar nu stiu sigur inca destinatia pe care sa o aleg (avand si bebelusa), anul trecut ne fixaseram sa mergem la Monte Rosso (Cinnque terre), dar inca nu stiu cum sa gatesc o cazare la pret bun si pozitionat frumos (vedere la mare eventual :P ). Oare cum as putea sa procedez pt a gasi o oferta buna in zona aceea?
Dupa ce stiu destinatia o sa te mai rog, daca poti sa ma ajuti in zona aia sau pe drum Modena-destinatie cu vreun consortiu de uleiuri sau ce alte produse traditionale sunt in zona.

Fii atenta ca la Monte Rosso, in centru istoric nu poti intra cu masina, sunt parcari la intrare, o lasi acolo si apoi meri pe jos pina la hotel cu valiza si carucioru. Noi am fost in indepartatul '93, eram intr-un hotel in care, pe scari, intrase stinca in el :) sau ei construisera hotelul in jurul stincii ;) Il intreb pe Stefano diseara daca-si aduce aminte cum se numea hotelul ca eu la capitolul asta nu tin minte nimica.
Eu cind imi organizez vacanta prefer sa fac totul singura, nu ma adresez nici unei agentii si imi caut informatiile pe internet, siteurile in care cred si care sunt cele mai serioase, dupa parerea mea sunt cele ale primariilor din locul respectiv.
http://www.comunemon...9687004b185522c
Si in orice caz, cind ajungem loco daca ceva nu ne convine schimbam, de aceea cel putin pentru inceput nu rezerv decit o noapte ca apoi sa avem posibilitatea sa schimbam daca nu ne convine ceva, nu imi plac deloc hotelurile care iti cer in momentul rezervarii numarul cartii de credit, pe acelea le elimin din start. Dar daca tre sa faci o rezervare de o saptamina de exemplu intr-un loc si cu pensiune, se mai poarta aici sa trimiti un acont prin posta, asta am facut-o o singura data pentru ca mergeam la sigur intr-un loc pe care il cunostea sora-mea deci nu as fi avut nici o problema, in locuri necunoscute iar n-as face-o. Noi de regula asa am facut mereu, apoi cind un loc ne-a placut si ne-am simtit bine am ramas mai mult, pentru ca eu merg pe principiul ca daca persoana din hotel/restaurant imi face o proasta impresie de la inceput ii zic Adio si la gara ;) Cum ai iesit pe usa lui gasesti alte jdemii de hoteluri si restaurante care pot fi mai atragatoare si cu personal mai amabil. Sa nu te sperii, se zice ca astia din Liguria sunt destul de antipatici, pentru ca au norocul sa aiba o multime de clienti in orice zi a anului, si de aceea isi permit sa fie asa.
Acolo o sa ai posibilitatea sa gasesti ulei din zona aceea. Apropo de ce ziceai de filtrat si ne, e doar chestie de aspect si gust personal. Uleiul de care-ti ziceam ca l-am cumparat acum, l-am gustat nefiltrat pentru ca prietenul meu care e intermediar intre producator si mine il prefera asa, eu insa il vroiam filtrat si mi l-a adus asa, dar nu exista nici o diferenta de gust, doar ca al lui e mai tulbure si la sfirsitul sticlei ramine un reziduu, atit.

#558 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 25 March 2011 - 09:47 AM

Ok , si acum te mai bazai cu o intrebare ca n-am fost atenta cand vorbeatzi voi: cat sa pun in mancare?

#559 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,429
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 March 2011 - 10:19 AM

Eu nu mai tin minte cit ii puneam, stiu ca ii faceam niste castronele pline de papa pe care apoi le minca sau nu total, da' cre ca o lingura de parmigiano ras e mai mult decit suficient.

#560 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 March 2011 - 10:33 AM

Adriana, merci mult de tot pt sfaturi si impartasirea experientei tale. O sa ma uit pe siteul de la primarie sa vad daca ma descurc (eu faceam tot singura de pe booking rezervarile si am avut surprize si placute si neplacute ... nu iti dai seama de prea multe de pe booking si nici nu sunt decat cateva hoteluri). Am fost la Monte Rosso si anul trecut in trecere (in jur de 15 iunie) si am luat o adresa de la oficiul de informatii turistice (o fi al primariei?) care am obs (cat am stat in agentia lor) ca facea rost unei doamne pensoniara (care venea tocmai din Australia sa faca traseul din cinque terre pe jos) rost de o camera (la o pensiune) cu 35 eur/noapte, in timp ce la un hotel de pe faleza in care am intrat, era 150€/noapte.

M-am uitat pe uleiul pe care il dau la bebe e biologic si cu carte de identitate, de la Alce Nero. Asta e amar si picant dupa gustul meu...desi zice ca e biologico. :)

Da, e tare complicat cu parcarea acolo in Cinque Terre. Anul trecut am mai facut o saptamana in zona Liguria, nu mi-am dat seama ca sunt nesuferiti, dar oricum nu erau asa de prietenosi ca cei din Emiglia Romagna. Oricum pe noi, ca si turisti, din start ne privesc si trateaza cu suspiciune, mai ales cand vad pasapoartele romanesti, norocul ca vorbesc limba si nu am avut probleme.

Mutti, incepi cu o lingurita (din cea de bebi) rasa si apoi progresivi daca ea mananca o cant mare de mancare poti creste la o lingura cum spune Adriana. Lui Bea ii place cred ... nah ...si mie ... ! Nici aici nu recomanda pediatrii parmezanul pt ca nu au cunostinte despre el si nu este comuna folosirea lui, nici nu se gaseste din cel bun. Eu fiind mare iubitoare a dietei mediteraneene, dupa ce am ascultat tot ce au spus fetele cu parmezanul, trecand prin filtrul propriei gandiri am considerat ca este benefic (in primul rand este f nutritiv, dar da si gust mancarii de bebi care e nesarata si fada). Fiecare mamica face cum considera mai bine pt propriul bebe.
Cum a spus Adriana nu iti mai face ganduri de parmezan special de bb, ia din cel normal, important cum a scris si ea sa fie original si din cel mai bun (invechiat cat mai mult - peste 24 luni). Mai ales ca Elena e deja mare, are 7 luni (noi am inceput la 6 luni cu cel de bebe, care din cate pricep e identic cu cel de adulti) si nu ne ajunge pana la 7 luni, cand vom incepe cu cel de clasic. Administrare progresiva (orice e nou la bb tb progresiv si primele 3 zile urmaresti reactii digestive si alergologice (constipatie, diaree, balonare), max 1 lingura, doar la mesele ce contin legume sau carne (parerea mea).

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 62 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi