Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#981 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 May 2012 - 10:09 AM

Vezi postareacris31, la 28 May 2012 - 05:32 PM, a spus:

Multumesc de observatii si vor fi binevenite oricand, pentru ca da, vreau sa tin curat detoxul.
Acu mai am o intrebare, stiu raspunsul dar nu ma pot abtine. Cu tigara de la cafea voi cum a-ti procedat? Pentru ca eu nu fumez decat dimineata la cafea, doua tigari, e un tabiet cu mult farmec, acu fara cafea dar si fara tigari?
Deja au trecut trecut trei zile si in primele doua nu am intampinat nici o greutate, doar spre seara, ieri m-a apucat foamea, dar era pe drept, crevetii au fost cam putini, m-am prins prea tarziu ca sa mai fac ceva. Astazi m-a cam durut capul si o stare de somnolenta si chiar senzatie de varsaturi. Am baut apa, m-am frectionat la timple si a trecut.
Si acu meniul

28.05.2012, a treia zi. 59.800 kg

MD ceai de salvie si dupa o ora o cana de capsuni si iarasi ceai, acu de sanziene
P ragu de vita cu sos de rosii si salata de rosii cu patrunjel si otet de mere
C biban facut pe sare cu saramura cu multe rosii, ardei iute, usturoi si patrunjel, fresh de portocala

Jos toxina!

:) Ma ierti, dar nu m-am putut abtine...

Aici nu mai pune nimeni retete?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#982 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 May 2012 - 12:41 PM

Mda, nu m-am prins ca de fapt sunt mai dexotifiata ca multe altele, ca nu fumez, nu beau cafea... ceva vicii trebuie sa ramana !
Eu nu pun retete ca mie nu mi-a priit.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#983 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 May 2012 - 12:55 PM

Raportez stupoarea :floare: mea de azi dimineata :D : -2 kg la cantarire! Am mutat cantarul, m-am cantarit de 3 ori, iar de 2 ori, la fel 55.6 kg. Nu-mi venea sa cred! Probabil ca este de la suplimentul cu extract de anghinare. Oricum tin dieta de pe la inceput de martie, deci circa 3 luni, deci nu e chiar de mirare, dar e uimitor 2 kg deodata! Nu mai tin insa minte sigur daca ieri sau alalteieri dimi m-am cantarit, oricum la ultima cantarire aveam 57,5 kg!!!
Lasand stupoarea la o parte Yupiii :-* am scazut sub 56 kg. Nu stiu daca e un rezultat de durata cu extractul de anghinare, dar cum eu tin dieta vesnic, ca mod de viata, cu exceptiile umane de rigoare :D , sper sa mentin realizarile. Spre exemplu, ca sa ma fac inteleasa meniul meu de ieri a fost:
- dimineata ceaiuri, cafea, apa
- pranz 1 salata mare cat capul meu de laptuca doar cu zeama de la o lamaie si nimic altceva + 1 conserva de ton in suc natural, scursa.
- cina 1 portocala si inca 2 freshuri de lamaie + porto cu menta, neindulcite mai tarziu.
Azi, imi asum oprobiul public pt ca am in plan sa consum alcoolice (wisky-cola cu multa gheata, 1 pahare mari mi-am propus).
Un lucru s-a intamplat de cand iau extractul de anghinare, nu mai am pofta de mancare seara, doar la 12 ziua ma scormone! De aceea de 1 saptamana, meniul meu zilnic se reduce de regula la fructele de dimineata (De regula fresh de greph), apoi ce am la serviciu (De regula o salata cu de toate, sau friptura cu 1/2 legume si leak de branza) si seara nexam. In we asta insa am mancat fainoase multe si chiar dulciuri clasice: mazare, supa cu galuste, orez+carne+legume la greu si o portie de cheesecake reteta normala (Cu zahar brun si faina integrala nu cu fructoza sau faina de migdale). Deci, poate de aia cantarul a fost mai conservator ieri dimi (basca in we nu vizitez baai ca nu beau cafea! alta problema!)
Scuzati ca m-am lungit dar am zis ca voi veni cu detalii la ultimul meu experiment. Azi a fost rezultatul dupa 6 zile de administrare, vedem dupa ziua 14 zile cat are doza unde ne plasam.
Oricum pentru psihicul meu e super: azi nu mai am obiectiv - 10 kg ci doar - 7.5 kg! iupi-iupi-iupi hei! :-*

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#984 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2012 - 12:56 PM

Bravo, Cris! 2ut a punctat deja pe miniul de azi greseala cu leguma care trebuie sa fie diferita la pranz fata de cina.

eu, cu toata rusinea si oprobiul meritat, recunosc ca desi am renuntat complet la cafea pt cele 3 saptamani de detox, nu am renuntat la tigari. Nu stiu daca asta impiedica slabitul, dar o detoxifiere o impiedica, of course!

am uitat te felicit ca intentionezi sa faci si sport! excelent! si ma bucur mult ca vrei sa tii detox curat, asa vei avea garantat efecte maxime!

dureri de cap si ameteli am avut si noi (bautorii de cafea) in primele 3-5 zile cand am suprimat cafeaua, dar trec, organismul se obisnuieste si fara drog, rezista! fortza cris!

#985 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 29 May 2012 - 01:04 PM

Pune si tu, Dani, o poza-doua cu tine! Trebuie sa se vada bine de tot diferenta fata de pozele alea vechi.

#986 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2012 - 01:16 PM

Vezi postarea2ut, la 29 May 2012 - 01:04 PM, a spus:

Pune si tu, Dani, o poza-doua cu tine! Trebuie sa se vada bine de tot diferenta fata de pozele alea vechi.

Ma rusinez sa pun de dinainte o poza care ma dezavantaja :-* , adica in care mi se vede burtocul sau bulanoasele. In burta aduceam cu un pepenas/pepenoi ... .
Colegii se mira de mine in fiecare zi! Si cand nu slabesc imi zic ca am slabit! ... deh sunt baieti si stiu sa faca, complimente .... :D ! Anyway am schimbat garderoba, folosesc deja blugii de dinainte de sarcina (pana acum imi veneau doar o pereche cu talie extrem de joasa care imi veneau si la 50 kg si la 65 pt ca la fund nu capatasem proportii enorme, de pe sub talie in sus, bulanele si gusa ma strica pe mine!). Incep sa reincap in vechea garderoba si ma bucura! :floare: Tricourile/bluzele inca imi scot in evidenta colacei, tot trebuie sa acopar cu sacou sau hanorac ori ceva mai super larg deasupra... deci mai am de munca, dar sunt spre bine! :-*
Azi, intr-adevar se vede ca s-a tras si burta binisor!

#987 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2012 - 01:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 May 2012 - 01:16 PM, a spus:

Vezi postarea2ut, la 29 May 2012 - 01:04 PM, a spus:

Ma rusinez sa pun de dinainte o poza care ma dezavantaja :-* , adica in care mi se vede burtocul sau bulanoasele. In burta aduceam cu un pepenas/pepenoi ... .
Colegii se mira de mine in fiecare zi! Si cand nu slabesc imi zic ca am slabit! ... deh sunt baieti si stiu sa faca, complimente .... :D ! Anyway am schimbat garderoba, folosesc deja blugii de dinainte de sarcina (pana acum imi veneau doar o pereche cu talie extrem de joasa care imi veneau si la 50 kg si la 65 pt ca la fund nu capatasem proportii enorme, de pe sub talie in sus, bulanele si gusa ma strica pe mine!). Incep sa reincap in vechea garderoba si ma bucura! :floare: Tricourile/bluzele inca imi scot in evidenta colacei, tot trebuie sa acopar cu sacou sau hanorac ori ceva mai super larg deasupra... deci mai am de munca, dar sunt spre bine! :-*
Azi, intr-adevar se vede ca s-a tras si burta binisor!

Pai, nu pune poza de dinainte, pune numa dupa ( eu mai tin minte pozele de la voi din living, cand mergeati la ceva chef sau ceva in genul asta).

#988 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2012 - 04:40 PM

Lapona, retetele mele de detox le-am cam postat, erau extrem de simple si in general inspirate de cele pe care le-a postat Dex. Cele de mentinere sunt extrem de simpliste si ele, variatiuni pe aceeasi tema (fata de faza de detox, fac combinatii de mai multe legume, consum si branzeturi, oua mai des, carnuri mai variate (miel, berbecut, curcan, porc slab), fara combinatii multe, fara adaosuri, fara sosuri, cu condimente naturale:
- carne la gratar sau cuptor cu condimente simple, la alegere combinatii de: zeama de lamaie, sos de soia curat, otet balsamic curat, usturoi proaspat sau uscat, piper de toate culorile, orice condimente uscate sau verzi din plante/legume (tip boia etc), orice plante aromatice/verdeturi.
- peste, fructe de mare cu aceleasi condimente ca mai sus. Supa de peste sau supa de fructe de mare (cu usturoi musai, piper, vin si rosii).
- 1 sau combinatii de legume (neingrasatoare) crude (salata verde, rosii, castravete, ardei gras, dovlecel, vinete, telina, ceapa si usturoi, praz, morcov, pastarnac, radacina de patrunjel, avocado) sau gatite la abur, cuptor, supa ... cu aceleasi condimente ca mai sus. La salatele detox imi permit sa adaug uneori (depinde de legume) un pic de ulei presat la rece de regula de masline ... pe celelelate abia le-am achizitionat si nu le-am incercat. Inainte puneam ulei EV abundent la salate, acum nu imi mai place decat cu o urma fina. Supa de legume cu multe verdeturi. Spanac/stevie sotate in suc propriu cu ceapa/usturoi verde.
- branzeturi (fara zer) de orice fel
- oua (rar mananc ompleta sau prajite, de regula oua fierte moi, cam 1-2 dati pe saptamana)
- fructe dinc ategoria neingrasatoare, crude, sau fresh facut din portocala sau grepfruit, ori smoothie
-caju si migdale crude)
- ocazional mazare, paste integrale, orez integral in combinatii cu legume si carne slaba de pui/curcan/peste/fructe de mare
Sau combinatii din cele de mai sus si variatii diverse, functie de inspriatie si ce se gaseste prin frigider: Salata de vinete (o mananc goala sau cu rosii sau cu salata de ardei copti, rulada de carne cu legume, drob din carne-verdeturi-oua, salata tabouleh fara grau spart etc.
Una peste alta mancarea nu ma mai preocupa decat in masura inc are trebuie neaparat sa am pt pachet salata/rosii/castraveti si 1 friptura/oua/conserva ton/somon afumat/drob. Daca iau masa de pranz la serviciu scap de a mai ingurgita cantitati/produse necontrolate seara si de a face din cina masa principala a zilei.
Mai scap la inghetata, ciocolata si cheesecake ocazional ...am perioade ... . Altfel, omor pofta de dulce cu un smoothie de portocala-kiwi-pepene galbe, cu o para, o portocala etc.

Pregatirea mesei de seara imi ia 20-30 minute, pentru ca e extrem de simplista.

Atasez poze cu cateva exemple din ultimele saptamani de mentinere:

pulpe de pui (crescuti fara hormoni) fara piele, salata si branza
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-13383009428449.jpg

salata de vinete cu rosii cherry
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-1338301659056.jpg

salata de ardei copti cu aceeasi salata de vinete
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-13383016739009.jpg

salata de ruccola cu balsamico si parmezan
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-133830169566.jpg

legume (Vii, nu congelate) la cuptor, cu un fir de ulei, piper, praf de usturoi si sare
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-13383017994245.jpg

tabouleth
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-13383018895688.jpg

cotlete de berbecut
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-13383019656772.jpg

frigarui de berbecut cu ceapa, condimente libaneze si patrunjel verde alaturi
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-13383022889983.jpg

#989 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 29 May 2012 - 05:16 PM

Lapo, scuze dar trebuia s-o spun! Si oricum imi trebuia un sut in fund pentru o mai buna mobilizare. Ai venit la fix! multam fain! Asa ca o las naibiii si de tigare, oricum nu avea nici un farmec fara cafea.
Eu deocamdata experimentez retetele vazute la voi si nu incetez sa ma mnunez ce buna e mancarea fara ulei. Chiar si salatele, culmea.
In continuare dimineata ma simt naspa, buimacita si somnoroasa, poate si de la vremea asta nenorocita. In timpul zilei mi-am revenit. Ma bucur ca pna acum am reusit sa nu mai rontai si sa nu mai simt nevoia sa rontai. Am luat la mine un castronel mititel de capsuni si cu greu am reusit sa-l termin pana am plecat de la job. Asta cred ca va fi cea mai mare realizare, inainte eram obsedata ca trebuie sa rontai ceva gustari. Alte schimbari nu am observat.
Daniella in tabouleh poti pune in loc de cuc cus o mana de conopida facuta in robot marunt ca orezul, e foarte faina.
Si acum meniul de azi

29.05.2012 59,400 kg (-400gr fata de ieri)

MD un ceai de salvie si ceva capsuni
P piept de pui facut la wok numai cu condimente si la sfarsit aburit cu un pic de balsamic si salata verde si un catel de usturoi si restul de capsuni
C creveti cu rosii, busuioc, usturoi, fresh de portocala

#990 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2012 - 05:32 PM

cris, merci de pontul cu taboulethul! Am sa incerc. Oricum eu mananc amestecuri de legume crude sau usor grillate (Dar vii) cu mare placere.
Felicitari ca ai intrat in ritm. Primele 2-3 zile sunt mai grele, apoi te obisnuiesti, incat eu si in prezent am pastrat aceleasi reflexe.
Intr-adevar si eu am ramas cu faptul ca nu mai ciugulesc si nu mai adaug ulei la mancarurile cu carne...., carnea insasi continand destula grasime. Desi pare neverosimil, sunt cell putin la fel de gustoase ca si cele gatite cu ulei, nu se simte diferenta, la fel cum nu se simte nici la mancarurile fara rantas versus retetele traditionale.
In timpul detoxului mie mi-a lipsit uleiul in salate. Apoi cand am avut voie sa-l adaug, la mentinere, mi-am dat seama ca nu imi mai face placere.
Am vrut sa-ti mai spun ca eu foloseam cu incredere 300 g creveti la masa la care consumam creveti. Sunt lejeri. Rosii ai voie sa pui la discretie, deci daca ai o portie mare nu iti va mai fi foame dupa masa de creveti. Si mie crevetii mi-au placut cel mai mult din primele 2 sapt de detox. Apoi am descoperit si raggù-ul si hamburgherii detox si m-am indragostit si de ele.
Deci in primele 2 zile ai dat jos 1.4 kg?
In cazul meu ameteala de lipsa de cafele a durat mai mult cred ca circa 4 zile si in zilele 2-3 a fost mai rea si cu dureri de cap.
Dupa ce trec primele 3- 4 zile incepi sa te simti limpede, usurica si degresata. Iti pierzi si apetitul pentru rontaiala si stii ca ai un orar si o disciplian de urmat, devine rutina.
Acum am reluat multe bucati de expresso ristreto pe zi si ma oftic! :( in alea 3 sapt, daca ar fi scris in detox ca nu am voie decat 3 ingrediente as fi putut sa tin orice, acum ma prostesc cu cafele si mai scap si la alcooale! rusine :(

#991 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 May 2012 - 06:20 PM

Vezi postareacris31, la 27 May 2012 - 02:33 PM, a spus:

26.05.2012 61.400kg

27.05.2012 60.400kg Deci - 1 kg

Vezi postareacris31, la 28 May 2012 - 05:32 PM, a spus:

28.05.2012, a treia zi. 59.800 kg inca 400 lipsa!

Vezi postareacris31, la 29 May 2012 - 05:16 PM, a spus:

29.05.2012 59,400 kg (-400gr fata de ieri)

Deci 1000+400+400=1800 gr

iupii!! :(

#992 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2012 - 08:17 AM

Felicitari cris! keep going! ai reusit sa inlocuiesti rosiile cu alta leguma la cina?
ce zic ce cantarul astazi?

si eu azi -200g si cantarul tragea tot in jos, dar s-a stabilizat la 55,4 kg!

#993 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2012 - 08:44 AM

Foarte fain, Cris si Dani, sunteti tari!

#994 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2012 - 10:44 AM

2ut, cum merge cu mentinerea? esti saptamana 2?

#995 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2012 - 10:49 AM

Vezi postareaDaniella, la 30 May 2012 - 10:44 AM, a spus:

2ut, cum merge cu mentinerea? esti saptamana 2?

Destul de bine in timpul saptamanii, cand ma limitez la 3 mese la ore fixe, plus o gustare de fructe sau ceva in genul, dar in week-end sunt mai dezordonata cu masa, tot ciugulesc una-alta si atunci se vede (la cantar).

#996 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2012 - 11:39 AM

2ut, si eu am patit la fel cu weekendurile! in timpul saptamanii (imi mancam cuminte pachetelul si seara cina) mai dadeam jos cate 2-300 grame / zi si in weekend mancam haotic si reveneam cu kilogramul la loc.

de aia e bun detoxul ca esti inregimentat in cantitati si ingrediente fixe! nu ai ce sa mai ciugulesti!

tu ce target ai? mai ai de slabit ? sau esti bine?

#997 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 May 2012 - 02:59 PM

bravo cris, jos toxina! dacă ai efecte secundare înseamnă că ies toxinele. durerea de cap, cel mai probabil este de la lipsa de cafea dar şi detoxul de dulciuri, tot cu durere de cap se manifestă.
e foarte bine că nu mai ai poftă de gustări, pe cât posibil incearcă să măninci numai două mese. cînd mîncăm între mese dăm semnal metabolismul să consume ce am mîncat şi îl "decuplăm" de la consumul grăsimii interne, care este indeletnicirea lui predilectă în timpul detoxului şi mai ales in perioadele cînd simţim senzaţia de foame, dar nu e ora mesei...

2uţa, dacă sare acul mai mult de 1 kg, fă ziua de friptură şi te reglezi imediat

dani, 2kg intr-o zi, wow! poate o avea şi anghinarea respectivă vreun efect.
iaca nişte poze şi de la mine
păstrăv curcubeu şi creveţi făcuţi in tigaia de aluminiu turnat, fără nimic, la sfîrşit i-am pensulat cu un pic de alifie de usturoi şi ev.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1215-13383820210778.jpg

un fel de tocăniţă de piept de pui, ceapă şi ciuperci, 1 lg de ev, toate in tigaie sub capac, pînă s-au făcut ciupercile

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1215-13383820147116.jpg

neşte fripturisioane de vită, idea cu carnea de vită este că metabolismul consumă mai multe calorii să metabolizeze vita decât aportul caloric al cărnii, aşa că, ribeye cowboy steak rulz! iaca cireada pe grătar

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1215-13383822708211.jpg

şi in farfurie

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1215-13383820242724.jpg

#998 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2012 - 03:22 PM

moaaaama -_- , ce poze ai pus Dexule! toate imi plac!!! :105:
gust din toate si nu stiu ... in ce masura ma pot opri ... -_-
dar cu painea aia ce-i? :sleepy1: S-a dat drumul la consum?

2 kg/zi, dar dupa 6 zile de administrare, probabil s-a adunat ... anghinarea asta cica topeste grasimea si face bila sa functioneze mai bine, asigura o mai buna digestie ... Vedem ce o mai urma ... -_-

#999 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 May 2012 - 03:29 PM

pîinea am dat-o la mosafiri :105: ocazional pap şi eu, prăjită, frecată cu usturoi şi picurată cu ulei de măsline :sleepy1:

#1000 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 May 2012 - 05:17 PM

Dex, tare faina fripturica de vita. Multam de pontul de consumul marit de calorii pentru carnea de vita, o s-o folosesc mai des, desi si pana acum o foloseam. Azi mai usor decat ieri, doar lipsa de cafea imi strica diminetile, in rest mai putine dureri de cap, dar poate nu am avut timp sa ma gandesc pentru ca la job a fost tare, tare aglomerat. O zi din aia in care tre sa fii in cel putin trei locuri in acelasi timp. Naspa! Si mai naspa ca n-am calculat bine meniul si mi-a fost o foaaaame de lup. Si am gresit cu doua rosii cherry pe care nu le aveam in plan, Nu mai mananc al doilea fruct azi. Si asa cred ca deabia acum incepe lupta cea mare, am ajuns la o greutate pe care am avut-o in iarna asta si dimineata n-am vazut nici o diferenta la cantar, deci organismul meu s-a setat aici si nu prea vrea sa se miste mai jos. o sa-mi calculez mai bine meniurile in asa fel incat cel de la job sa fie satios, sa tina de foame pana seara. Poate nu am dat jos nimic ier pentru ca am cochetat cu cateva capsuni si intre mese. Deci fara fructe, fara gustari si o-m vedea. eu ma asteptam ca lupta sa fie grea.

Meniul de azi 29.05.2012 (59.400)-diferenta fata de ieri 0)
MD ceai de salvie
D salta de fenicul cu portocala, doua oua fierte moi si marar si otet de mere
doua rosii cherru
C supa crema de sparanghel si piept de pui fiert cu sparanghel la gratar

Azi nici lichide nu prea am baut.
ma duc sa-mi fac supa, sa vedem cum iese.
Fetele pupuri multe si multumesc pentru sustinere.
Jos toxina!

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic