Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1101 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 24 June 2012 - 10:24 PM

Vezi postareacris31, la 24 June 2012 - 09:53 PM, a spus:

Daniella deci am dat saptamana asta 2.400 dupa ce in prima am scauzut cu doua,in a doua nimic, in a treia 1.200 Per total pana acum [b]4.600

woaw, deci in a 4-a sapt 2,4, brava! in total as spune chair 5,6 kg! nu-i rau! meniu fain ai mereu! felicitari!

Dex, bine te-ai intors. Parca am auzit de noni, dar nu-mi aduc aminte decat vag si nu retin de unde ... Ai baut/papat? :occasion15:

Sefu, keep going! cate in total in cat timp? Imaginea din satar nu pare profilul unui om cu greutate peste cea normala.

Liz, felicitari ca ai predat dizertatia! tb sa o si sustii? Spor la slabit!

Am renuntat iar la cafea, de o saptamana, beau ceai verde. Dar mor de pofta, cand trec pe langa expressor! :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1102 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 26 June 2012 - 11:03 AM

Dexter, multumesc sincer si din tot sufletul!

Total in exact 3 saptamani 6.200 kg
4.100 in prima
1.200 a doua si 0.900 in a treia
Am tras io concluzia ca se duce grasimea de unde s-a acumulat mai mult, astfel incat in talie am scazut 7cm, pe solduri 3 si bust 4
Sunt foarte multumita si, cum am mai spus, o sa continui, dar o sa introduc ceva legume sa-mi pot face supa.
Am probleme majore cu constipatia de multi ani si, oricat m-as stradui, nu pot bea 2l de apa zilnic. Uneori da, de cele mai multe ori nu. Stau cu sticla langa mine ca sa-mi aduc aminte, altfel as trai linistit cu un pahar de apa pe zi.

Azi ma duc sa iau un squash pe care-l voi coace in cuptor si-l voi face crema cu ardei gras, ceapa, rosii si ardei iute

Multam' inca o data si fetelor care au scris aici, ca daca nu citeam nu ma apucam :) si o sa mai trec din cand in cand sa va spun ce se petrece
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#1103 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 26 June 2012 - 06:27 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 June 2012 - 10:24 PM, a spus:

Vezi postareacris31, la 24 June 2012 - 09:53 PM, a spus:

Daniella deci am dat saptamana asta 2.400 dupa ce in prima am scauzut cu doua,(cu unul-scuze!)in a doua nimic, in a treia 1.200 Per total pana acum 4.600

woaw, deci in a 4-a sapt 2,4, brava! in total as spune chair 5,6 Tot 4.600 kg! nu-i rau! meniu fain ai mereu! felicitari!

Dex, bine te-ai intors. Parca am auzit de noni, dar nu-mi aduc aminte decat vag si nu retin de unde ... Ai baut/papat? :)

Sefu, keep going! cate in total in cat timp? Imaginea din satar nu pare profilul unui om cu greutate peste cea normala.

Am renuntat iar la cafea, de o saptamana, beau ceai verde. Dar mor de pofta, cand trec pe langa expressor! :)

Scuze, abia acum am vazut ca am scris gresit.
Deci la o anumita varsta lucrurile se misca mai greu, dar se misca si asta e important. Eu am revenit la cafea desi ami tin si saptamana asta si dupaaceea facem mentinere, o luam usor pentru ca la inceputil lui august cand plecam in concediu sa fim relaxati. Eu asa m-am obisnuit cu acest stil incat imi vine greu sa ma hotarasc ce-o sa fac de mancare saptaman viitoare.
Alpha, felicitar! Acum sa fii cuminte la mentinere si o sa fie ok.
Acum meniul meu de ieri

25.06.2012 (57.100 +300)

cafea
ragu de vita cu salata de rosii si patrunjel
piept de pui inabusit cu multe mirodenii, ceapa uscata, usturoi alaturi de salata de ridichi si patrunjel cu zeama de lamaie, tare buna

26.06.2012 ( [b]57.200
+100)sper ca maine sa fie ziua de scazut!
cafea
piept de pui inabusit cu multe mirodenii, ceapa uscata, usturoi alaturi de salata de ridichi si patrunjel cu zeama de lamaie, tare buna
creveti cu rosii si patrunjel

pupuri multe si
Jos toxina!

#1104 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 June 2012 - 04:54 PM

27.06.2012 ( 56.800 -400)

cafea
ragu cu salata de rosii si patrujel
piept de pui cu mirodenii si salat verde, marar, patrunjel

28.06.2012 (56.600, -200)
cafea
pulpa de vita cu multe mirodenii si salata verede, patrunjel, mara
doua rosii cu o pasta din seminte de floarea soarelui rasnite, amestecate cu zeama de lamaie, praf de usturoi, sare
merluciu la tava cu pesto de rosii

#1105 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 June 2012 - 03:08 PM

dani, am băut juice de noni acum cîţiva ani şi pe cît e de sănătos pe atît de câh miroase, de data asta m-am rezumat doar la făcut poze. apropo de cafea, am băut capuccino in vacanţă, dar cum m-am întors am trecut din nou pe ceai şi nu am avut nici o apăsare tip dureri de cap sau să-i simt lipsa. pretinu tău ce face, a terminat detoxul?

alpha,
you are most welcome! felicitări şi jos toxina! dacă "sari" de 1 kg in timpul menţinerii ai optiunea de a face ziua cu friptură, cred că ai citit deja şi ştii amănuntele.

cris,
brava! fructoza aia din cafea ar trebui să apară numai după 3 săptămîni de menţinere, cu ştevia ai incercat?

#1106 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 June 2012 - 09:04 PM

N-am incercat cu stevie, o sa incerc sa vad de unde cumpar.
In rest sunt multumita
Dupa 5 saptamani am dat jos cinci kg, prietena mea a dat chiar sase in conditiile in care de doua saptamani a mancat fara carne, numai peste si acela in we. Crisu in trei saptamani a dat jos 3kh, mai asteptama sa vedem in perioada de mentinere ce se intampla.
Oricum multumim din suflet pentru experienta placuta prin care am trecut. Noi suntem curiosi dupa concediul din august in care o sa mergem in marramures si acolo cu siguranta ca mesele vor fitraditionale.
Oricum suntem hotariti ca dupa Paste, in fiecare an sa revenim la o tura de detoxifiere.
Acum incepem sa o luam incet si spre alte alimente, dar zau ca nu prea simt nevoia, asa de bine m-am simtit.
Dexter inca o data multumim!!!!

#1107 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 June 2012 - 07:18 PM

uitai pompoanele pentru daniela82, bravo de o mie de ori şi forza la menţinere! Imagine postata

cris, cu multă plăcere, anul viitor ţinem detox împreună dacă ni se potrivesc datele :rolleyes:

#1108 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Locationcrywolf

Postat 08 July 2012 - 11:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 24 June 2012 - 10:24 PM, a spus:

Am renuntat iar la cafea, de o saptamana, beau ceai verde. Dar mor de pofta, cand trec pe langa expressor! :)

Sigur ca da, am si sustinut-o cu comisie si intrebari de statitstica care de care mai timpite:))

Eu nu pot renunta la cafea! Dar bag sport cit se poate.
Imagine postata
Imagine postata

#1109 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 08 July 2012 - 11:47 PM

Am o intrebare la Dex, avem voie sa papam si crab?
Dintre pesti codul e permis? Dar pastravul, apoi mai e un peste aici dover?

Cu legumele se mai incumeta cineva sa povesteasca?
Mi se par limitate optiunile...
Imagine postata
Imagine postata

#1110 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 July 2012 - 07:55 AM

Codul si pastravul, banuiesc si salaul adica pesti slabi, sunt permise in mod sigur. Daca este permis crevetele, musai si crabul, pe baza logica!

Eu cu legumele am avut noroc ca era primavara din ceapa verde in ridichi si din salata in salata, cu varza, castravete, m-am descurcat! In plus am mancat multa varza Napa, in kimchi sau salata, andivele, nu erau pe lista dar mi s-a parut neimportant, le-am mancat oricum!
Rosii am pus mai mult la mancare ca atunci aveau rosiile un gust sa-ti bati copii!!
Si ceea ce nu scrie niciunde, dar eu am facut si fact ca tot am slabit 4.5 kg este ca am mancat supe din diverse legume, ca n-am vazut logica daca le pot manca in salata, de ce nu le pot manca supa?!
Doar asa ca doar o leguma la o masa?? NU mi s-a parut logic si mi-am facut supa de legume si carnea/pestele, gratar sau la cuptor.
Tot asa nu am inteles de ce nu ai voie brocoli sau conopida daca ai voie varza...dar de asta n-am mancat, recunosc, cred ca nu mi-au cazut prin mana!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1111 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 09 July 2012 - 09:10 AM

Vezi postareazerda, la 09 July 2012 - 07:55 AM, a spus:

Codul si pastravul, banuiesc si salaul adica pesti slabi, sunt permise in mod sigur. Daca este permis crevetele, musai si crabul, pe baza logica!

Eu cu legumele am avut noroc ca era primavara din ceapa verde in ridichi si din salata in salata, cu varza, castravete, m-am descurcat! In plus am mancat multa varza Napa, in kimchi sau salata, andivele, nu erau pe lista dar mi s-a parut neimportant, le-am mancat oricum!
Rosii am pus mai mult la mancare ca atunci aveau rosiile un gust sa-ti bati copii!!
Si ceea ce nu scrie niciunde, dar eu am facut si fact ca tot am slabit 4.5 kg este ca am mancat supe din diverse legume, ca n-am vazut logica daca le pot manca in salata, de ce nu le pot manca supa?!
Doar asa ca doar o leguma la o masa?? NU mi s-a parut logic si mi-am facut supa de legume si carnea/pestele, gratar sau la cuptor.
Tot asa nu am inteles de ce nu ai voie brocoli sau conopida daca ai voie varza...dar de asta n-am mancat, recunosc, cred ca nu mi-au cazut prin mana!

Eu nu vad de ce nu poti sa pui o jumate de lingura de ulei de masline la o salata...e ca orice alta grasime pe care o lasa carnea...cite calorii sau ce efect poate avea cantitatea asta de ulei de masline ca sa ungi frunzele alea intr-un fel...?

si nu inteleg cum e cu fructele si brinza de vaci sau laptele

eu de pilda sint de pendenta de lapte, degresat nedegresat cum o fi dar beau un pahar pe zi, de sigur ma pot opri dar am nevoie de fructe si nu stiu exact ce pot consuma inafara de citrice si mere. Pot consuma piersici seara sau dimineata?
Imagine postata
Imagine postata

#1112 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 July 2012 - 10:12 AM

Stiu ca-l ai pe micutul tau si nu ai timp sa citesti tot topicul, dar exact acelasi lucru am bombanit si eu: am lipsa de calciu, nu-l pot metaboliza bine, deci fara iaurt, kefir, sana, branza pentru mine a fost urat, am facut carcei, respiratie gafaita, iar avind aciditate gastrica sa mananc citrice si mere non stop mi-a facut rau! De aia s-a scris in frunte ca e la indicatia doctorului, doctorul meu era sa ma ia la bataie, cand a auzit ce mancasem 3 saptamani.
Daca vrei sa asculti din povestile unei patite, nu renunta la lactate, o lingura de lapte pe zi, sigur nu-ti ajunge, daca ai nevoie de calciu.
Cu privire la fructe cred ca ideea este de fructe cu cat mai putin zahar, adica nu ce mi-a recomandat mie doctorul: banane sau struguri, ca sunt mai putin acide.
Banuiesc ca fructele de padure( zmeura, mure, afine, coacaze) nu sunt mai bogate in zahar decat este capsuna, dar in functie de asta asta poti ghici singura fructe care s-ar potrivi. Poate cirese, visine??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1113 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 10 July 2012 - 09:15 AM

Ok. Deci dupa ziua 1 cu pui cu oregano si lamiie si rosie si castraveti iar pe seara salata de varza rosie rezultatul e o indigestie cumplita. Sper ca restul experimentului sa nu fie asa:))
Imagine postata
Imagine postata

#1114 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2012 - 02:01 AM

Lizura, dacă ai sensibilităţi, nu ţine detoxul ăsta, mai ales dacă nu îţi prieşte.

Din păcate săptămîna asta mi-e foarte aglomerată, nu ştiu dacă o să pot răspunde prea rapid. Crabii şi peştii cu carne albă sunt permişi.

#1115 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2012 - 02:04 AM

dublă

#1116 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 11 July 2012 - 02:50 AM

Dex totusi ma incumet ca nu se lasa kilogramele de mine absolut deloc.
E a doua zi si nu stiu daca am facut bine dar am mincat pestele cu asparagus si broccoli si am pus pe ele iaurt 0% amestecat cu mult usturoi si un strop de ulei de masline.

A fost f bun.

Diseara salata de rosii si muschi de vita la tigaie de fonta.

Am baut multa apa si ceai cu portocala in el. Am descoperit ca pot bea f mult lichid si mi-e f bine cu peste doi litri pe zi.

Bilant la sfirsitul zilei doi - 1 kilogram in plus si o stare mare de confuzie, dimineata la servici se invirtea cu mine office-ul. Dar eu sper sa se regleze tot in final si pun semnele astea pe ideea de detox.

Asa ca baba sufera la frumusete, fericite cele ce nasc si arata dupa exact cum erau minus burtica.
Imagine postata
Imagine postata

#1117 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 July 2012 - 05:54 PM

Lizura bafta la slabit. Din ce-am citit eu ar fi indicat sa respecti combinatiile intre carne legume si fructe exact cum spune Dexter. Deci cate un fel din fiecare la cate o masa si sa nu se repete la cea de a doua.
Nu cred ca e bine langa peste si sparanghel si brocoli, puteai sa renunti la brocoli si la iaurt. Era de ajuns numai sparanghel cu usturoi, fara ulei. Are carnea in fibra ei destula grasime naturala, numai trebuie ulei.
In salata de rosii pune mult patrunjel verde si cativa catei de usturoi din astia noi, moi si parfumati.
Eu sunt la perioada de mentinere in a doua saptamana, dar le-am bagat cam repede si cochetez cu jumatate de kilogram cand in sus si cand in jos. Eu am tinut cinci saptamani si am dat jos 5,500 si ma declar supermultumita.
Incearca sa tii exact si sa vezi cum te simti, daca te simti rau atunci trebuie sa renunti sau s-o iei mai incetisor.
Pup!

#1118 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 12 July 2012 - 07:59 AM

Vezi postareaLizura, la 11 July 2012 - 02:50 AM, a spus:

Asa ca baba sufera la frumusete, fericite cele ce nasc si arata dupa exact cum erau minus burtica.

astea-s povesti, nu-i asa? :D

io te sustin, Liz!
tu fa tot ce poti, poate tb sa personalizezi cumva aceasta dieta. :D

#1119 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 12 July 2012 - 09:53 AM

Vezi postareamoatza, la 12 July 2012 - 07:59 AM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 11 July 2012 - 02:50 AM, a spus:

astea-s povesti, nu-i asa? :D

io te sustin, Liz!
tu fa tot ce poti, poate tb sa personalizezi cumva aceasta dieta. :D

Multzam Moatzo! Esti tare draguta!

La bilant de ziua a 3-a, am inceput sa dorm mult si sint f confuza si ametita. A trebuit sa renunt la mersul la eliptica pt ca ma simt rau.
Am mincat un iaurt 0% si fructe de padure pina pe la 6 dupa amiaza si apoi masa de seara - un fel de hamburger cu asparagus alb simplu fiert.
Pt miine fac cred pui cu chili si lime si mai vad eu ce.
Ma duc sa iau o pastila pt durerea de cap imensa pe care o am.
Imagine postata
Imagine postata

#1120 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 July 2012 - 06:42 PM

Vezi postareaLizura, la 12 July 2012 - 09:53 AM, a spus:

Am mincat un iaurt 0% si fructe de padure pina pe la 6 dupa amiaza si apoi masa de seara - un fel de hamburger cu asparagus alb simplu fiert.

lizura, la detox trebuie să mănînci 2 mese pe zi, fiecare find formată din proteină, legumă şi fruct. nu te infometa că nu o să ai rezultate mai bune, ba din contră...

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul