Ce ati gatit astazi?
#14641
Postat 26 August 2021 - 04:31 PM
#14642
Postat 27 August 2021 - 07:18 AM

#14643
Postat 28 August 2021 - 08:06 PM

Ieri am facut niste "muffins" cu bacon, ceapa verde si branza, la gust seamana de fapt cu scones.
Imagini atasate
#14644
Postat 28 August 2021 - 08:18 PM
Imagini atasate
#14645
Postat 28 August 2021 - 11:36 PM
#14646
Postat 29 August 2021 - 05:08 AM
Adriana, la 28 August 2021 - 11:36 PM, a spus:
Banuiesc ca despre muffins intrebi

1. se amesteca:
300 g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2. se amesteca intr-un bol separat
1 ou
1 cana lapte
1/4 cana ulei
1/4 cana iaurt (grecesc)
sare dupa gust
3.
1 cana bacon prajit si taiat bucatele
1 cana branza rasa (cheddar)
4 fire de ceapa verde
1 lingura marar tocat
Se amesteca ingredientele "uscate"(1) cu cele "umede" (2) si la sfarsit se incorporeaza si restul (3). Se pun in formele de muffins unse. Aluatul iese mai grosut, nu curgator. Se coc la 180 C (350 F).
Ies 12 bucati.
#14647
Postat 29 August 2021 - 09:19 PM


Imagini atasate
#14648
Postat 29 August 2021 - 09:55 PM
Eu am refăcut o rețetă de berbecuț cu piersici și nuci, promit să pun rețeta, mai ales că am făcut și poze. Nu e nimic greu, dar necesită ingrediente perfecte și mult timp, a stat la cuptor 8 ore, mereu ai cîte ceva de adăugat, de învîrtit... rezultatul e indescriptibil, un parfum deosebit, textură deosebită...

#14650
Postat 31 August 2021 - 01:59 PM

roșiile sunt de la ferma, crescute pe câmp. pe busuioc l-am crescut eu de mic. adică de când era busuiocul mic, nu eu


#14652
Postat 01 September 2021 - 02:07 PM

#14653
Postat 02 September 2021 - 09:06 AM
Initial am vrut sa o pun la paste, dar nu sunt predominante, asa ca o las aici. Am mai avur doar o mana de spaghetti fierte, ca pe restul mi le mancase Maia goale


#14654
Postat 04 September 2021 - 01:21 AM
Carmella, la 29 August 2021 - 09:55 PM, a spus:
Eu am refăcut o rețetă de berbecuț cu piersici și nuci, promit să pun rețeta, mai ales că am făcut și poze. Nu e nimic greu, dar necesită ingrediente perfecte și mult timp, a stat la cuptor 8 ore, mereu ai cîte ceva de adăugat, de învîrtit... rezultatul e indescriptibil, un parfum deosebit, textură deosebită...
Considerand cat timp i-a trebuit sa fie gata, cred si eu ca a fost supercalifragilistic! Dar cine ti-a venit in vizita? regina Angliei


Probabil n-am sa fac friptura asta, pare prea complexa dupa aptitudinile mele


boni, la 01 September 2021 - 08:58 AM, a spus:
cum ziceam ieri, am facut supa-crema de morcovi:
Am vrut sa fac supa ta dar m-am razgandit pana am ajuns in bucatarie, asa ca a iesit o supa de linte. Dar am pus si morcov


Dexter, la 01 September 2021 - 02:07 PM, a spus:

Alaltaieri am facut si noi snitele, cu quinoa si salata insa.

#14655
Postat 05 September 2021 - 08:16 AM
Dexter, la 31 August 2021 - 01:59 PM, a spus:

roșiile sunt de la ferma, crescute pe câmp. pe busuioc l-am crescut eu de mic. adică de când era busuiocul mic, nu eu


Arata tare bine combinatia ta, imi da idei 😄😄
adi_edi, la 04 September 2021 - 01:21 AM, a spus:
Probabil n-am sa fac friptura asta, pare prea complexa dupa aptitudinile mele


Ohooo, arata superb. Am adaugat la lista "de facut"
Ieri am facut ieri asado cu buns chinezesti, amandoua au iesit belea
Asado a fost o bucata de 3.5 kg care a stat 8 ore la cuptor la 120°C pana a ajuns la temperatura interna 95°C si inca 1 ora la afumatoare



Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 05 September 2021 - 08:19 AM
#14657
Postat 06 September 2021 - 04:48 AM

Pana una-alta, vad ca m-am specializat pe muffins sarati, de data asta cu spanac si branza, dar am facut portie dubla si a iesit si un chec. Si piersicile la cuptor le-am refacut ca nu erau asa grozave de mancat crude, cam seci, trebuia sa scap de ele - dar coapte au au iesit minunate. Am mai facut si niste sarmale vegane (nu le zic de post ca nu cred ca suntem in post

Imagini atasate
#14658
Postat 07 September 2021 - 10:39 PM
adi_edi, la 04 September 2021 - 01:21 AM, a spus:


Probabil n-am sa fac friptura asta, pare prea complexa dupa aptitudinile mele

De zi cu zi folosesc farfurii albe simple, dar în weekend sau cînd fac ceva deosebit, le pun în farfurii mai frumoase. Mai ales cînd știu că le voi face și poze


#14659
Postat 09 September 2021 - 12:20 PM
Carmella, la 07 September 2021 - 10:39 PM, a spus:
De zi cu zi folosesc farfurii albe simple, dar în weekend sau cînd fac ceva deosebit, le pun în farfurii mai frumoase. Mai ales cînd știu că le voi face și poze


Haha, te pomenesti ca am facut cea mai complicata parte a retetei

Cand ai timp poti sa scrii si reteta

Ieri am facut pulpe de pui (dezosate) cu sos de soia, usturoi si miere, as manca din asta pana mi se face rau. Dar cum necesita prajire le fac cam rar. Sa mai echilibrez
