Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3721 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 06 October 2012 - 12:19 PM

Ma pun zilele viitoare sa fac si eu placinta. Oana , bravo , arata super fain.

Eu , clatite banatene , cu branza dulce , stafide , sos de vanilie si bezea

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-780-13495186420164.jpg

A doua tura , asta asa ca o paranteza , sa vedeti cat pot fi de imprastiata uneori .. Acum 2 zile , le-am facut , cand am scos forma din cuptor , am scapat-o jos si am spart vasul , am umplut bucataria de clatite, branza , bezea si cioburi.

#3722 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 October 2012 - 12:30 PM

Vezi postareaizuk, la 06 October 2012 - 12:19 PM, a spus:

Ma pun zilele viitoare sa fac si eu placinta. Oana , bravo , arata super fain.

Eu , clatite banatene , cu branza dulce , stafide , sos de vanilie si bezea

A doua tura , asta asa ca o paranteza , sa vedeti cat pot fi de imprastiata uneori .. Acum 2 zile , le-am facut , cand am scos forma din cuptor , am scapat-o jos si am spart vasul , am umplut bucataria de clatite, branza , bezea si cioburi.



As manca o portie imediat, in loc de pranz.
Lasa, bine ca n-ai patit nimic :toothy9;!

#3723 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 06 October 2012 - 06:23 PM

Oana, asa este, eu nici nu mi-am dat seama ca nu sunt suficient de expliciti, dar sa sti ca si eu am gresit putin la placinta, din neatentie in loc de 2 oua si 1 galbenus am pus 2 galbenuse si 1 ou. Si tot a iesit. Deci bag de seama ca nu e deloc pretentioasa.
Ti-a iesit f fain.Data viitoare o sa o tin si eu mai mult la cuptor.

#3724 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 October 2012 - 07:22 PM

Vezi postareastella, la 05 October 2012 - 10:42 PM, a spus:

Brava Gianino, ...Cerra ...am salivat intens la pasta ta de maces...


off, imi pare rau ca nu iti pot da sa gusti si ti`am facut pofta doar. Este foarte buna.Poate ca ai sa gasesti pasta
cruda acolo si poti face si tu.

#3725 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 06 October 2012 - 07:23 PM

Vezi postareaizuk, la 06 October 2012 - 12:19 PM, a spus:



Mi`ai facut pofta vecina de clatite. Imi pare rau de incident dar lasa sti vb aia (sa spart raul) :drool:

#3726 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 07 October 2012 - 12:18 AM

Cornuri cu nutella si simple.
Da eu fiind incepatoare in ale aluatului, nu le-am facut chiar mici si lasandu-le sa creasca asa facute inca o juma de ceas mi-au iesit cornuri xxl :drool:
Da, important e ca mi-a iesit si ca sunt foarte bune.Data viitoare cand mai fac sa le fac putin mai mici.Am mai facut biscuitii ciocolatosi ai lui Any si un chec cu ciocolata si multe nuci.
Daca mai apuc sa fac poze pun maine

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1233-13495618963804.jpg


#3727 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 October 2012 - 02:54 PM

Vezi postareacerra, la 06 October 2012 - 07:22 PM, a spus:

off, imi pare rau ca nu iti pot da sa gusti si ti`am facut pofta doar. Este foarte buna.Poate ca ai sa gasesti pasta
cruda acolo si poti face si tu.


cum adica cruda? tu doar o fierbi?
mie mi se pare aproape imposibil sa strecori perisorii aia din macese.

felicitari, Cerra, si mie mi-ai facut pofta!

#3728 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 07 October 2012 - 03:14 PM

Am facut tarta cu riccota a lui Any. Am pus poza la subiect. Este gresit daca pun si aici? :toothy9; Daca da, va rog sa/mi spuneti.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1535-13496156817394.jpg


#3729 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 October 2012 - 03:20 PM

Sa-ti fie de bine Lenias!
Eu cand o fac, deuna stam pe langa ea pana ce-o terminam :toothy9; !

#3730 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 October 2012 - 06:00 PM

Vezi postareamoatza, la 07 October 2012 - 02:54 PM, a spus:


mie mi se pare aproape imposibil sa strecori perisorii aia din macese.

felicitari, Cerra, si mie mi-ai facut pofta!


Poi pasta de masese pina sa ajunga pasta trece prin mai multe etape: spalarea maceselor, taierea ambelor capete, despicare, scos sambureii cu un cutitas , apoi jumatatile de macese se pun la fiert cu apa (aici te trag in piept vanzatorii vand de multe ori posirca pun multa apa ) apa se pune dar nu multa se fierb pina se fac molicele macesele apoi se Dau prin si tade par (vb vine aia in care se trecurau rosiile la tara cand se facea bulionul este asa semirotunda si marginile de deasupra sunt de lemn) deasa si abia dupa aceea se fierbe bine fara zahar cam o ora ptr scoaterea apei si pe urma cu zahar pina la consistenta dorita. D`na de unde le `am primit eu are o linie de procesare si chiar este corecta vinde pasta groasa deci o sterilizeaza la temp inalta si vine ambalata in bidoane de plastic de 5 l dar sigilate la capac exact asa cum este apa plata la 5 l de la magazin sper ca intelegi. Mam exprimat la pasta cruda ca nu este facuta dulceata si nici fiarta indeajuns dar sterilizata sa nu fermenteze. Nu cunosc firma dar stiu ca este undeva pe linga Faget.Aici la faget nustiu procedura la cat proceseaza ei daca lucreaza manual. Ce stiu ca este pasta foarte buna.

Manual de la A-Z este terifiant sa faci pasta.

Asa arata pasta cruda de care zic eu (adica care am primit`o eu) dupa 1h de fiert se ingroasa bine si se subtiaza cand adaugi zaharul apoi iarasi o fierbi pina se ingroasa. Am scris dar sunt sigura ca foarte multe de aici stiti deja ce am spus eu acum.

Seara este facuta poza ptr ca am facut regulamentar in doua etape pasta de macese.

Am facut semn pe lingura sa se vada grosimea pastei crude.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1316-13496255214482.jpg

#3731 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 October 2012 - 06:04 PM

o prajitura cu mere sferturi calite in unt, zahar, scortisoara inainte de a le pune in aluat si bezea cu perlute deasupra:)

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1316-13496257930612.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1316-13496257339374.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1316-13496257477406.jpg

#3732 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 07 October 2012 - 07:07 PM

Cerra, blatul ii de la cea cu prune? Cat lasi la copt pana sa pui bezeaua? Daca e alta reteta, zi tare, aci, sa stie si io!:toothy9; :)
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#3733 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 October 2012 - 07:19 PM

Vezi postareazoazorel, la 07 October 2012 - 07:07 PM, a spus:

Cerra, blatul ii de la cea cu prune? Cat lasi la copt pana sa pui bezeaua? Daca e alta reteta, zi tare, aci, sa stie si io!:toothy9; :)


Este aceiasi reteta de la prajitura cu prune. Eu las la cuptor pe 180 de grade cam 35 min si pun bezeaua si mai las 15 minute fix. ACum depinde de cuptor.Am pus merele sferturi cum am zis mai sus calite sa iasa zama dar s anu se sparga deci bucatoaie merele.

#3734 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 October 2012 - 07:19 PM

am inteles, Cerra. credeam ca ai facut-o de la inceputul inceputului. n-am stiut ca se vinde pasta cruda, la noi n-am vazut asa ceva.
retete de marmelada de macese am vazut destule, de-aia m-am gandit c-o fi cineva care-o face si-acasa.
si cat costa kg de pasta, ca-i destula procesare pana la momentul asta :toothy9;

#3735 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 October 2012 - 07:25 PM

Vezi postareamoatza, la 07 October 2012 - 07:19 PM, a spus:

am inteles, Cerra. credeam ca ai facut-o de la inceputul inceputului. n-am stiut ca se vinde pasta cruda, la noi n-am vazut asa ceva.
retete de marmelada de macese am vazut destule, de-aia m-am gandit c-o fi cineva care-o face si-acasa.
si cat costa kg de pasta, ca-i destula procesare pana la momentul asta :toothy9;


Se vinde in pietele agroalimentare, numai ca tre sa o cam cunosti ptr ca sti tu cum e omul: altu pune suc de morcovi si putine macese altu pune gelatina etc. Prin urmare tre sa o cunosti.Eu am mers pe mana clientei mele ptr ca d`na cumpara de la Faget in fiecare an pasta asta de macese. Un bidon de 5 l costa 27 de lei.

Daca cumperi din piata de la tarani sa fi atenta acum nu toti sunt rai.Eu nu am vrut dulce tare si cum pasta a fost groasa la 10 kg de pasta am pus 3 kg de zahar si produsul finit este cum se vede in castronel. Se face simplu daca ai pasta.

#3736 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 October 2012 - 07:27 PM

merci de raspuns, nu-i scumpa la cat de greu se obtine.

#3737 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 October 2012 - 08:11 PM

Cerra, interesanta pasta de macese, eu recunosc ca n-ammancat niciodata.

A inceput sezonul placintelor.Aveam cateva mere cazute din copac, asa ca am pus repede de o placinta.
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496335737228.jpg
Azi a fost cam urat asa ca a mers un vin fiert pe langa
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13496332977881.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3738 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 October 2012 - 08:51 PM

Vezi postareaIoana, la 07 October 2012 - 08:11 PM, a spus:

Cerra, interesanta pasta de macese, eu recunosc ca n-ammancat niciodata.




Mandre tare placintele cu mere =))

Pacata ca nu ai de unde sa iei sa faci pasta de macese. Este super buna poate gasesti in magazin desi... parca nu are acelasi gust.

#3739 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 07 October 2012 - 08:53 PM

Vezi postareamoatza, la 07 October 2012 - 07:27 PM, a spus:

merci de raspuns, nu-i scumpa la cat de greu se obtine.


Multi oameni cu asta se ocupa acum in perioada asta (fac si ei un ban)si sunt obisnuiti deja cu procedeul.

#3740 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,772
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 08 October 2012 - 09:09 AM

Vezi postareaCarmen L, la 05 October 2012 - 08:10 PM, a spus:

...la noi in Sibiu il numeam heciumpeci =))
da, da, aşa îi spunem şi noi.
Asta este o constantă în viaţa mea. =)) Nu cred că a existat iarnă fără să avem gem de măceşe în cămară/pivniţă.
Noi cumpărăm pasta gata făcută de la acelaşi producător (de fapt o familie din oraş care face pasta asta în fiecare toamnă) de ani de zile. Este pe bază de programare şi când mă duc după pastă e totdeauna proaspăt făcută, de cele mai multe ori e încă caldă. Anul ăsta au scumpit şi ei. E 5,5 lei/l. Până anul trecut vindeau litrul cu 4 lei.
Noi joi avem programarea, aşa că vin şi eu cu poze să vă fac poftă Imagine postata

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi