moatza, la 07 October 2012 - 02:54 PM, a spus:
mie mi se pare aproape imposibil sa strecori perisorii aia din macese.
felicitari, Cerra, si mie mi-ai facut pofta!
Poi pasta de masese pina sa ajunga pasta trece prin mai multe etape: spalarea maceselor, taierea ambelor capete, despicare, scos sambureii cu un cutitas , apoi jumatatile de macese se pun la fiert cu apa (aici te trag in piept vanzatorii vand de multe ori posirca pun multa apa ) apa se pune dar nu multa se fierb pina se fac molicele macesele apoi se Dau prin si tade par (vb vine aia in care se trecurau rosiile la tara cand se facea bulionul este asa semirotunda si marginile de deasupra sunt de lemn) deasa si abia dupa aceea se fierbe bine fara zahar cam o ora ptr scoaterea apei si pe urma cu zahar pina la consistenta dorita. D`na de unde le `am primit eu are o linie de procesare si chiar este corecta vinde pasta groasa deci o sterilizeaza la temp inalta si vine ambalata in bidoane de plastic de 5 l dar sigilate la capac exact asa cum este apa plata la 5 l de la magazin sper ca intelegi. Mam exprimat la pasta cruda ca nu este facuta dulceata si nici fiarta indeajuns dar sterilizata sa nu fermenteze. Nu cunosc firma dar stiu ca este undeva pe linga Faget.Aici la faget nustiu procedura la cat proceseaza ei daca lucreaza manual. Ce stiu ca este pasta foarte buna.
Manual de la A-Z este terifiant sa faci pasta.
Asa arata pasta cruda de care zic eu (adica care am primit`o eu) dupa 1h de fiert se ingroasa bine si se subtiaza cand adaugi zaharul apoi iarasi o fierbi pina se ingroasa. Am scris dar sunt sigura ca foarte multe de aici stiti deja ce am spus eu acum.
Seara este facuta poza ptr ca am facut regulamentar in doua etape pasta de macese.
Am facut semn pe lingura sa se vada grosimea pastei crude.