Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 20 February 2010 - 10:48 AM
Postat 20 February 2010 - 11:07 AM

Diplomatul eu l-am facut doar carapace, insa Lissa il face si gol si reuseste acoperirea lui cu pasta.

si

Postat 20 February 2010 - 02:28 PM
mamistef, la 19 February 2010 - 04:05 PM, a spus:
Tortul asta e super....si-i( asa cum imi plac mie torturile pentru copii)tare vesel,iar albinuta e mortala!
gloxinia, la 20 February 2010 - 10:11 AM, a spus:
mamaaaa,cum curge ciocolata aiiiiaaaa!
gloxinia, la 20 February 2010 - 10:28 AM, a spus:
fff frumos,de cand am vazut decoratiile am stiut ca va iesi un tort superb!
Oana-Cristina, la 20 February 2010 - 10:34 AM, a spus:

fff frumoase,nici nu stiu care-mi place mai mult!
Postat 20 February 2010 - 03:12 PM
de ce nu ai facut toata pasta albastra sa imite apa?
Oana-Cristina, chiar ma gandeam zilele astea ca nu te'am vazut de mult.
bine ca ai revenit si bine ca nu ai venit cu mana goala:D
papusa e faina si'mi place platou' de sticla.
si avionu... tare faina ideea. cum ai facut literele? ai decupator?
Postat 20 February 2010 - 03:51 PM
gloxinia, la 20 February 2010 - 11:07 AM, a spus:

Diplomatul eu l-am facut doar carapace, insa Lissa il face si gol si reuseste acoperirea lui cu pasta.
MIMI, la 20 February 2010 - 02:28 PM, a spus:
fff frumoase,nici nu stiu care-mi place mai mult!

Yours4ever, la 20 February 2010 - 03:12 PM, a spus:
Oana-Cristina, chiar ma gandeam zilele astea ca nu te'am vazut de mult.
bine ca ai revenit si bine ca nu ai venit cu mana goala:D
papusa e faina si'mi place platou' de sticla.
si avionu... tare faina ideea. cum ai facut literele? ai decupator?
Postat 20 February 2010 - 04:01 PM
MIMI, la 20 February 2010 - 02:28 PM, a spus:

Yours4ever, la 20 February 2010 - 03:12 PM, a spus:
de ce nu ai facut toata pasta albastra sa imite apa?
Ralu, tortul e pt o fetita si nu am vrut sa para un tort de baieti, albastru fiind, asa ca am apelat la degradee, vrand doar sa dau iluzia de apa. Acum, cat mi-o fi iesit numai dd stie

Oana deci literele taiate din cutit? Munca de chinez batran.

si

Postat 20 February 2010 - 04:49 PM

mi-am dat eu silinta sa iasa ceva , ceva,cam asta e rezultatul, sper sa fie o surpriza placuta pe diseara

sunt destule imperfectiuni dar... mai invatam, no problem

acoperit cu pasta de zahar-reteta ADRIANA-NICOLETA,

cateva decoratii facute cu tylo.
Postat 20 February 2010 - 07:23 PM

Postat 20 February 2010 - 07:24 PM
Nico-Vya, la 20 February 2010 - 04:49 PM, a spus:

mi-am dat eu silinta sa iasa ceva , ceva,cam asta e rezultatul, sper sa fie o surpriza placuta pe diseara

Deci Nico, m-ai facut praf! Inaintasii sunt super, ce mai! Nu ai o poza mai din avion sa ii vedem si ciorapii?

Felicitari maxime, esti super profi

si

Postat 20 February 2010 - 09:38 PM
imi plac torturile tale!toata ziua faci torturi!?brava!
Oana-Cristina
superbe torturile!
Nico-Vya
Nico ce tare tortul!ai avut ceva de lucru!
Postat 20 February 2010 - 09:44 PM
gloxinia, la 20 February 2010 - 04:01 PM, a spus:
Oana deci literele taiate din cutit? Munca de chinez batran.

Postat 20 February 2010 - 10:00 PM
Nico-Vya, la 20 February 2010 - 04:49 PM, a spus:

Cool!!Camasa imi place mult de tot!Bravo!
Postat 20 February 2010 - 10:11 PM
taylor, la 20 February 2010 - 09:38 PM, a spus:
imi plac torturile tale!toata ziua faci torturi!?brava!
Pardon, nu toata ziua... ci toata noaptea. Ziua am un puiut dependent de tztza mamasii

Merci

si

Postat 20 February 2010 - 10:14 PM
delioara, la 19 February 2010 - 02:03 PM, a spus:
Am o mare problema, in sensul ca nu prea am tort fara patanii diverse. Ori pentru ca sunt incepatoare, ori asa am eu noroc. :
La asta mi-a fugit crema la vale (cu tot cu trandafiri) pentru ca era cam moale, am folosit frisca din smantana. Plus ca stiam ca pasta de zahar nu se pune pe crema, dar clienta mi-a spus ca se va manca repede, asa ca am riscat. Data viitoare n-o sa mai fac asa.
In fine, am noroc ca le dau la cunostinte, care sunt multumite de faptul ca mananca tort facut in casa, desi imi cam crapa obrazul ca le iau bani.
Era sa uit; blat chocolate mud cake (Raluca

Off off,ce de ghinioane mai ai Delioara!Dar stii ca omul din graseli invata!Oricum ti-a iesit onorabil,te pup!
mamistef, la 19 February 2010 - 04:05 PM, a spus:
In interior e blat de negresa insiropat cu sirop de ciocolata si mousse de cioco alba cu stafide inmuiate in vanilie.Pare foarte dulce combinatia,insa e foarte,foarte placuta(intotdeauna las un pic de crema si un capac de blat ca sa guste si copiii mei
sunt cam mici pozele,insa daca le puneam la dimensiunea imediat urmatoare erau mult prea mari

Am vazut ca si-a facut Mona bloooog!!felicitari si Doamne-ajuta!!!Multumesc ca m-ai adaugat in lista ta!!

va pup,sunt incoerenta si in criza de timp,iertare cxa nu va iau pe rind la pupat si admirat minunatiile!!!!
Super fain!Albinuta e de nota 10!
gloxinia, la 20 February 2010 - 10:28 AM, a spus:
Interior: blat negressa fara cacao, crema diplomat cu ananas:
ornamentele din pasta de zahar.
A se observa ciupitura

Gloxi esti maestra,ce mai!Imi place nespus de mult tortul cu Nemo!Pupici!
Oana-Cristina, la 20 February 2010 - 10:34 AM, a spus:

Foarte frumoase,sa mai faci!Tuturor fetelor o floare!
Postat 20 February 2010 - 10:26 PM
Salutari si cite

Felicitari la toate(nu va iau la rind deoarece sinteti multe si eu demult timp nu am scris) pt realizarile voastre

Postat 20 February 2010 - 10:31 PM
M-am tot gandit daca sa pun si cea mai recenta tortura a mea.
Am o mare problema, in sensul ca nu prea am tort fara patanii diverse. Ori pentru ca sunt incepatoare, ori asa am eu noroc.

La asta mi-a fugit crema la vale (cu tot cu trandafiri) pentru ca era cam moale, am folosit frisca din smantana. Plus ca stiam ca pasta de zahar nu se pune pe crema, dar clienta mi-a spus ca se va manca repede, asa ca am riscat. Data viitoare n-o sa mai fac asa.
In fine, am noroc ca le dau la cunostinte, care sunt multumite de faptul ca mananca tort facut in casa, desi imi cam crapa obrazul ca le iau bani.
Era sa uit; blat chocolate mud cake (Raluca

[/quote]
Delioara,imi place mult tortul tau,e vesel! frunzele,cum le faci?Eu, "ancorez" unii trandafiri ,cu cate o bucatica de scobitoare!
[quote name='Doriana' date='19 February 2010 - 02:49 PM' timestamp='1266583758' post='21764']
Va arat tortul (cadou) ce l-am dus aseara la unchiul meu , a fost surpriza totala , nu ma credeau in stare de asa ceva ... Adica stiau ei ca fac prajituri bune , dar sa fac asa ceva , nu prea . A fost tare apreciat , si eu tare mandra de mine ... (sunt si modesta , nu ?

Blatul negresa Lissei , crema ganache de ciocolata cu lapte , si crema cu mascarpone . Poze n-am la sectiune ca mi-a fost rusine sa pozez farfuria dupa ce l-a taiat .
Asa arata hartia dupa care am facut ''ciupitura'' .
[/quote]
Doriana, te rog sa ma inscrii la cursuri de "ciupituri".Am incercat aeara,dar...ori nu-i buna penseta ori inca nu am prins smecheria.Mai detaliezi te rog, cum ciupesti?Multumesc.Pai,si io as fi mandra de un tort care imi place!Cam ce spun musafirii despre pasta de zahar?o mananca?
[quote name='mamistef' date='19 February 2010 - 04:05 PM' timestamp='1266588349' post='21774']
Va pup!!!mi-a revenit buna-dispozitie, diseara predau tortul de azi-tort pentru o fetita care a implinit 1 an,mamica ei mi-a aratat mai demult o poza cu un tort de pe internet ca sa am dupa ce sa ma inspir, a vrut neaparat si o albinutza.
In interior e blat de negresa insiropat cu sirop de ciocolata si mousse de cioco alba cu stafide inmuiate in vanilie.Pare foarte dulce combinatia,insa e foarte,foarte placuta(intotdeauna las un pic de crema si un capac de blat ca sa guste si copiii mei

sunt cam mici pozele,insa daca le puneam la dimensiunea imediat urmatoare erau mult prea mari

Am vazut ca si-a facut Mona bloooog!!felicitari si Doamne-ajuta!!!Multumesc ca m-ai adaugat in lista ta!!

va pup,sunt incoerenta si in criza de timp,iertare cxa nu va iau pe rind la pupat si admirat minunatiile!!!!
[/quote]
Mamistef, ma bucur ca ti-a revenit buna dispozitie!Se si vede!E FFF vesel tortul tau!T e rog ,imi spui cum faci musse-ul de cioco' alba?!si, ce bete folosesti la torturile etajate?Iti multumesc anticipat!
[quote name='gloxinia' date='20 February 2010 - 10:11 AM' timestamp='1266653491' post='21924']
Ca veni vorba de torturi pentru casa, ia sa va arat eu ce am facut zilele astea:
L-am facut cu ocazia ca verisoara mea studenta la medicina a venit acasa in vacanta. Abia am reusit sa arunc ceva pe el din florile ramase si niste zahar colorat, ca termitele stateau pe langa mine rugandu-ma sa nu il mai ornez ci doar sa il tai

[/quote]
Oti,, foarte frumos tort,si tu spui "ca ai aruncat ceva pe el..." apai daca ar fi asa usooor....In orice caz,ii super tare glazura asta "fixa",ii musai s-o incerc!Felicitari!
[quote name='gloxinia' date='20 February 2010 - 10:28 AM' timestamp='1266654501' post='21925']
Si acum tortul de azi pentru o fetita care face un anisor. Tortul va pleca 60 km pana intr-un alt oras din zona.
Interior: blat negressa fara cacao, crema diplomat cu ananas:
ornamentele din pasta de zahar.
A se observa ciupitura

[/quote
Oti, pai,la tortul asta iti dau un FB cu steluta!Si....DA, am observat si "ciupitura Gloxinia" (asa o sa-i spun la stilul asta,daca nu te superi).Sa-l stapanesti sanatoasa ,pe dansul,crimper.Cat te-a costat?!
[quote name='Oana-Cristina' date='20 February 2010 - 10:34 AM' timestamp='1266654848' post='21926']
Salutare tuturor.Felicitari pentru torturile frumoase pe care le-ati facut .Chiar daca nu am postat de mult v-am urmarit in putinul timp liber pe care il am (din pacate) si m-am minunat de realizarile voastre.Vin si eu pe fuga cu doua tortulete unul pentru o fetita si celalalt l-am facut cu o mamica pentru ziua baietelului ei.Ea cu facutul si dat forma avionului iar eu cu acoperitul si ornatul impreuna.Papusa este pandispan cu mousse de cioco cu lapte si migdale,alba cu stafide si mousse de alune pralinate iar celalalt pandispan cu crema de unt.Ambele acoperite cu pasta de zahar.Acum sa vad daca reusesc sa postez cu noul format

[/quote]
Oana-Cristina, bine ai revenit!Dar vad ca nici tu nu ai stat degeaba!Frumoase torturi!Imi detaliezi un pic, cel pt. fetite,te rog!Si eu vreau sa fac un tort ,pt. fetita mea!E dificil avionul,de facut?
Postat 20 February 2010 - 10:51 PM

Tort carte,inspirtaie Lissa,musee de cioco' alba si musee de cioco' neagra,imbracat in pasta de zahar ,ornat cu "crema de urgenta", adica crema instant,ornamente pdz.
Tort,de care is tare mandra,aceeasi compozitie ca cel "carte",decat ca are si niste decoruri din royal icing,inspiratie Dora!La tortul acesta am experimentat "decupatorul diamant".Pe aceasta cale,vroiam sa va intreb:cand se imprima modelul,inainte de a se pune pasta pe tort, sau dupa?
Imagini atasate
Postat 21 February 2010 - 12:46 AM
Anca_B, la 20 February 2010 - 10:31 PM, a spus:
Pai pretul de magazin 25 RON si 5 lei posta.

Si nu ma supar, ma onoreaza

Anca_B, la 20 February 2010 - 10:51 PM, a spus:

Tort carte,inspirtaie Lissa,musee de cioco' alba si musee de cioco' neagra,imbracat in pasta de zahar ,ornat cu "crema de urgenta", adica crema instant,ornamente pdz.
Tort,de care is tare mandra,aceeasi compozitie ca cel "carte",decat ca are si niste decoruri din royal icing,inspiratie Dora!La tortul acesta am experimentat "decupatorul diamant".Pe aceasta cale,vroiam sa va intreb:cand se imprima modelul,inainte de a se pune pasta pe tort, sau dupa?
Anca imi place mult tortul pentru voi. La multi ani copilasilor tai, sa va faceti bine si sa va serbati frumos. Eu asa cred ca diamantul se aplica dupa ce pasta e pe tort. O rugam pe Lissa sa ne lamureasca. Am si eu pe lista diamantul de la Lumeabasmelor

si

Postat 21 February 2010 - 08:29 AM

Anca, eu nu stiu daca fac mousse-ul de cioco alba ca la carte,insa tare bun iese,desi intotdeauna pun cantitati dupa ochi.de exemplu la tortul asta care a fost mai mare am folosit o ciocolata alba intreaga(tableta de menaj,de 400g),un litru de frisca vegetala si o lingura plina de gelatina.
Am pus ciocolata alba la topit in vreo 200ml frisca,separat am pus la hidratat gelatina in 3 linguri de apa,am batut restul de frisca si am dat-o la rece.
Cind s-a topit ciocolata(amestecind f des in ea,eu nu o pun la baie de aburi,o topesc direct pe foc,intr-un ceaunas de tuci) am incalzit gelatina la microunde si le-am amestecat caldute pe amindoua.
Stafidele(ca aici am pus si stafide le-am amestecat in frisca(dupa parerea mea,pre multa "umblatura" cu lingura in frisca si mousse il cam taie,asa ca am preferat sa pun stafidele inainte de a pune ciocolata(stafide inmuiate vreo 20 min in frisca fierbinte,la care am adaugat si esenta de vanilie,dupa dorinta clientei,pina au inghitit aproape toata frisca)
Dupa ce am pus stafidele am turnat si ciocolata cu gelatina,amestecind ff usor de jos in sus, ca sa nu se unteasca spuma(eu am mai patit-o,nu e o tragedie insa e mai mult o crema in acel caz)
Sper ca nu te-am zapacit cu detaliile astea

Postat 21 February 2010 - 11:12 AM

un tort cu biscuiti si crema de ciocolata pt un copilas pe margini frisca deasupra cioco

unul amandina

unul tot de cioco si inauntru si deasupra