Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1101 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationSuceava

Postat 20 February 2010 - 10:48 AM

Wow Otilia superb tortul tau.Si eu am emotii cu papusa ca are de parcurs 100 km.Sper sa ajunga intreaga.As avea si eu o intrebare tortul diplomat e tip carapace uns cu unt si acoperit sau il ungi direct si il acoperi.Eu nu am facut si tare ma tenteaza.Am mai lipit direct dar numai pe laterale (dar pasta mai groasa) si a fost bine.As vrea sa-l acopar in totalitate si nu stiu daca merge doar daca il ung cu unt.

#1102 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 20 February 2010 - 11:07 AM

Oana imi place papusa ta mult. :floare: Si avionul e haios tare.
Diplomatul eu l-am facut doar carapace, insa Lissa il face si gol si reuseste acoperirea lui cu pasta.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1103 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 20 February 2010 - 02:28 PM

Vezi postareamamistef, la 19 February 2010 - 04:05 PM, a spus:

Va pup!!!mi-a revenit buna-dispozitie, diseara predau tortul de azi-tort pentru o fetita care a implinit 1 an,mamica ei mi-a aratat mai demult o poza cu un tort de pe internet ca sa am dupa ce sa ma inspir, a vrut neaparat si o albinutza

Tortul asta e super....si-i( asa cum imi plac mie torturile pentru copii)tare vesel,iar albinuta e mortala!

Vezi postareagloxinia, la 20 February 2010 - 10:11 AM, a spus:

Ca veni vorba de torturi pentru casa, ia sa va arat eu ce am facut zilele astea:

mamaaaa,cum curge ciocolata aiiiiaaaa!

Vezi postareagloxinia, la 20 February 2010 - 10:28 AM, a spus:

Si acum tortul de azi pentru o fetita care face un anisor. Tortul va pleca 60 km pana intr-un alt oras din zona.

fff frumos,de cand am vazut decoratiile am stiut ca va iesi un tort superb!

Vezi postareaOana-Cristina, la 20 February 2010 - 10:34 AM, a spus:

Salutare tuturor.Felicitari pentru torturile frumoase pe care le-ati facut :floare: :floare: :floare: :appl: :appl: :appl:

fff frumoase,nici nu stiu care-mi place mai mult!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1104 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • LocationArad

Postat 20 February 2010 - 03:12 PM

Oti, imi place finding nemo!!! ornamentele ti'au iesit fain de tot!!!
de ce nu ai facut toata pasta albastra sa imite apa?

Oana-Cristina
, chiar ma gandeam zilele astea ca nu te'am vazut de mult.
bine ca ai revenit si bine ca nu ai venit cu mana goala:D
papusa e faina si'mi place platou' de sticla.

si avionu... tare faina ideea. cum ai facut literele? ai decupator?
Raluca

#1105 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationSuceava

Postat 20 February 2010 - 03:51 PM

Vezi postareagloxinia, la 20 February 2010 - 11:07 AM, a spus:

Oana imi place papusa ta mult. :hungry: Si avionul e haios tare.
Diplomatul eu l-am facut doar carapace, insa Lissa il face si gol si reuseste acoperirea lui cu pasta.
Multumesc ,am sa incerc si eu.

Vezi postareaMIMI, la 20 February 2010 - 02:28 PM, a spus:

fff frumoase,nici nu stiu care-mi place mai mult!
Multumesc :happy2:

Vezi postareaYours4ever, la 20 February 2010 - 03:12 PM, a spus:

Oana-Cristina, chiar ma gandeam zilele astea ca nu te'am vazut de mult.
bine ca ai revenit si bine ca nu ai venit cu mana goala:D
papusa e faina si'mi place platou' de sticla.

si avionu... tare faina ideea. cum ai facut literele? ai decupator?
Ei cam rar pe aici,nici nu am timp sa scriu dar va urmaresc pe fuga cand pot.Si mie imi place platoul.Este un servici de tort pe care mama mea l-a primit la nunta ei acum multi,multi ani(cred ca are varsta mea sau mai mult)si la care tin foarte mult.Literele sunt facute dupa niste modele de carton aplicate pe pasta si apoi incet incet taiat in jurul lor,le-a facut mamica baiatului dupa sfatul meu .

#1106 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2010 - 04:01 PM

Vezi postareaMIMI, la 20 February 2010 - 02:28 PM, a spus:

Si acum tortul de azi pentru o fetita care face un anisor. Tortul va pleca 60 km pana intr-un alt oras din zona.

fff frumos,de cand am vazut decoratiile am stiut ca va iesi un tort superb!

:happy2: :pupic:

Vezi postareaYours4ever, la 20 February 2010 - 03:12 PM, a spus:

Oti, imi place finding nemo!!! ornamentele ti'au iesit fain de tot!!!
de ce nu ai facut toata pasta albastra sa imite apa?

Ralu, tortul e pt o fetita si nu am vrut sa para un tort de baieti, albastru fiind, asa ca am apelat la degradee, vrand doar sa dau iluzia de apa. Acum, cat mi-o fi iesit numai dd stie :D

Oana deci literele taiate din cutit? Munca de chinez batran. :hungry:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1107 Useril este offline   Nico 

• bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 20 February 2010 - 04:49 PM

am facut si eu un tort pentru o ruda draga mie, :D initial as fi vrut sa fac un tanc deoarece personajul e in armata,dar rudele au zis ca mai bine niste inaintasi
mi-am dat eu silinta sa iasa ceva , ceva,cam asta e rezultatul, sper sa fie o surpriza placuta pe diseara :D
sunt destule imperfectiuni dar... mai invatam, no problem :happy2:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-119-126667765793.jpg

acoperit cu pasta de zahar-reteta ADRIANA-NICOLETA, :hungry: :pupic: :D
cateva decoratii facute cu tylo.

#1108 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 20 February 2010 - 07:23 PM

oau nico, ce tare e! e...altceva , iar camasa e perfecta, are si dresuri fata :hungry:

#1109 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2010 - 07:24 PM

Vezi postareaNico-Vya, la 20 February 2010 - 04:49 PM, a spus:

am facut si eu un tort pentru o ruda draga mie, :D initial as fi vrut sa fac un tanc deoarece personajul e in armata,dar rudele au zis ca mai bine niste inaintasi
mi-am dat eu silinta sa iasa ceva , ceva,cam asta e rezultatul, sper sa fie o surpriza placuta pe diseara :D
sunt destule imperfectiuni dar... mai invatam, no problem :happy2:

acoperit cu pasta de zahar-reteta ADRIANA-NICOLETA, :hungry: :pupic: :D

Deci Nico, m-ai facut praf! Inaintasii sunt super, ce mai! Nu ai o poza mai din avion sa ii vedem si ciorapii? :D
Felicitari maxime, esti super profi :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1110 Useril este offline   taylor 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 20 February 2010 - 09:38 PM

gloxinia
imi plac torturile tale!toata ziua faci torturi!?brava!
Oana-Cristina
superbe torturile!
Nico-Vya
Nico ce tare tortul!ai avut ceva de lucru!
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#1111 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationSuceava

Postat 20 February 2010 - 09:44 PM

Vezi postareagloxinia, la 20 February 2010 - 04:01 PM, a spus:

Oana deci literele taiate din cutit? Munca de chinez batran. :floare:
=)) faci pasta mai tare si nu e chiar munca de chinez batran,inceputul e greu ca dupa aia merge struna.Mai greu e la cele mai mici dar daca ai litere gata facute din carton e usor.Mi-ar place sa am decupatoare din inox dar sunt scumpe si eu nu sunt fan personalizarii torturilor,numai daca cineva mi-o cere :P .Cred ca papusa e primul tort pe care scriu la multi ani (clientul nostru,stapanul nostru).Nico-Vya foarte sexi d-ra.Pacat ca nu o vedem in toata splendorea ei.

#1112 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 20 February 2010 - 10:00 PM

Vezi postareaNico-Vya, la 20 February 2010 - 04:49 PM, a spus:

am facut si eu un tort pentru o ruda draga mie, :floare: initial as fi vrut sa fac un tanc deoarece personajul e in armata,dar rudele au zis ca mai bine niste inaintasi
mi-am dat eu silinta sa iasa ceva , ceva,cam asta e rezultatul, sper sa fie o surpriza placuta pe diseara =))
sunt destule imperfectiuni dar... mai invatam, no problem =))

Atasament IMG_5189.JPG

acoperit cu pasta de zahar-reteta ADRIANA-NICOLETA, =)) :pupic: :P

Cool!!Camasa imi place mult de tot!Bravo!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#1113 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 February 2010 - 10:11 PM

Vezi postareataylor, la 20 February 2010 - 09:38 PM, a spus:

gloxinia
imi plac torturile tale!toata ziua faci torturi!?brava!

Pardon, nu toata ziua... ci toata noaptea. Ziua am un puiut dependent de tztza mamasii =))

Merci :floare:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1114 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 20 February 2010 - 10:14 PM

Vezi postareadelioara, la 19 February 2010 - 02:03 PM, a spus:

M-am tot gandit daca sa pun si cea mai recenta tortura a mea.
Am o mare problema, in sensul ca nu prea am tort fara patanii diverse. Ori pentru ca sunt incepatoare, ori asa am eu noroc. :
La asta mi-a fugit crema la vale (cu tot cu trandafiri) pentru ca era cam moale, am folosit frisca din smantana. Plus ca stiam ca pasta de zahar nu se pune pe crema, dar clienta mi-a spus ca se va manca repede, asa ca am riscat. Data viitoare n-o sa mai fac asa.
In fine, am noroc ca le dau la cunostinte, care sunt multumite de faptul ca mananca tort facut in casa, desi imi cam crapa obrazul ca le iau bani.
Era sa uit; blat chocolate mud cake (Raluca :floare:, si crema din frisca cu baza toffy (nu mai stiu cine a pus-o aici, scuze).

Off off,ce de ghinioane mai ai Delioara!Dar stii ca omul din graseli invata!Oricum ti-a iesit onorabil,te pup!

Vezi postareamamistef, la 19 February 2010 - 04:05 PM, a spus:

Va pup!!!mi-a revenit buna-dispozitie, diseara predau tortul de azi-tort pentru o fetita care a implinit 1 an,mamica ei mi-a aratat mai demult o poza cu un tort de pe internet ca sa am dupa ce sa ma inspir, a vrut neaparat si o albinutza.
In interior e blat de negresa insiropat cu sirop de ciocolata si mousse de cioco alba cu stafide inmuiate in vanilie.Pare foarte dulce combinatia,insa e foarte,foarte placuta(intotdeauna las un pic de crema si un capac de blat ca sa guste si copiii mei

sunt cam mici pozele,insa daca le puneam la dimensiunea imediat urmatoare erau mult prea mari =))

Am vazut ca si-a facut Mona bloooog!!felicitari si Doamne-ajuta!!!Multumesc ca m-ai adaugat in lista ta!! =))

va pup,sunt incoerenta si in criza de timp,iertare cxa nu va iau pe rind la pupat si admirat minunatiile!!!!

Super fain!Albinuta e de nota 10!

Interior: blat negressa fara cacao, crema diplomat cu ananas:

ornamentele din pasta de zahar.

A se observa ciupitura =)) facuta cu crimperul meu cel nou trimis de o culinareasa draga de la Cast decor :pupic:

Gloxi esti maestra,ce mai!Imi place nespus de mult tortul cu Nemo!Pupici!

Vezi postareaOana-Cristina, la 20 February 2010 - 10:34 AM, a spus:

Salutare tuturor.Felicitari pentru torturile frumoase pe care le-ati facut .Chiar daca nu am postat de mult v-am urmarit in putinul timp liber pe care il am (din pacate) si m-am minunat de realizarile voastre.Vin si eu pe fuga cu doua tortulete unul pentru o fetita si celalalt l-am facut cu o mamica pentru ziua baietelului ei.Ea cu facutul si dat forma avionului iar eu cu acoperitul si ornatul impreuna.Papusa este pandispan cu mousse de cioco cu lapte si migdale,alba cu stafide si mousse de alune pralinate iar celalalt pandispan cu crema de unt.Ambele acoperite cu pasta de zahar.Acum sa vad daca reusesc sa postez cu noul format :P .[

Foarte frumoase,sa mai faci!Tuturor fetelor o floare!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#1115 Useril este offline   natasha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 February 2010 - 10:26 PM

Demult nu am scris dar va urmaresc si vreau sa va spun ca sinteti deosebite si unice.
Salutari si cite :floare: o pt voi toate care va straduiti sa faceti ceva frumos si sa aduceti un zimbet sau o bucurie prin munca voastra.
Felicitari la toate(nu va iau la rind deoarece sinteti multe si eu demult timp nu am scris) pt realizarile voastre =))

#1116 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 20 February 2010 - 10:31 PM

[quote name='delioara' date='19 February 2010 - 02:03 PM' timestamp='1266580984' post='21755']
M-am tot gandit daca sa pun si cea mai recenta tortura a mea.
Am o mare problema, in sensul ca nu prea am tort fara patanii diverse. Ori pentru ca sunt incepatoare, ori asa am eu noroc. :floare:
La asta mi-a fugit crema la vale (cu tot cu trandafiri) pentru ca era cam moale, am folosit frisca din smantana. Plus ca stiam ca pasta de zahar nu se pune pe crema, dar clienta mi-a spus ca se va manca repede, asa ca am riscat. Data viitoare n-o sa mai fac asa.
In fine, am noroc ca le dau la cunostinte, care sunt multumite de faptul ca mananca tort facut in casa, desi imi cam crapa obrazul ca le iau bani.
Era sa uit; blat chocolate mud cake (Raluca =)) ), si crema din frisca cu baza toffy (nu mai stiu cine a pus-o aici, scuze).
[/quote]
Delioara,imi place mult tortul tau,e vesel! frunzele,cum le faci?Eu, "ancorez" unii trandafiri ,cu cate o bucatica de scobitoare!

[quote name='Doriana' date='19 February 2010 - 02:49 PM' timestamp='1266583758' post='21764']

Va arat tortul (cadou) ce l-am dus aseara la unchiul meu , a fost surpriza totala , nu ma credeau in stare de asa ceva ... Adica stiau ei ca fac prajituri bune , dar sa fac asa ceva , nu prea . A fost tare apreciat , si eu tare mandra de mine ... (sunt si modesta , nu ? :P )

Blatul negresa Lissei , crema ganache de ciocolata cu lapte , si crema cu mascarpone . Poze n-am la sectiune ca mi-a fost rusine sa pozez farfuria dupa ce l-a taiat .

Asa arata hartia dupa care am facut ''ciupitura'' .

[/quote]
Doriana, te rog sa ma inscrii la cursuri de "ciupituri".Am incercat aeara,dar...ori nu-i buna penseta ori inca nu am prins smecheria.Mai detaliezi te rog, cum ciupesti?Multumesc.Pai,si io as fi mandra de un tort care imi place!Cam ce spun musafirii despre pasta de zahar?o mananca?

[quote name='mamistef' date='19 February 2010 - 04:05 PM' timestamp='1266588349' post='21774']
Va pup!!!mi-a revenit buna-dispozitie, diseara predau tortul de azi-tort pentru o fetita care a implinit 1 an,mamica ei mi-a aratat mai demult o poza cu un tort de pe internet ca sa am dupa ce sa ma inspir, a vrut neaparat si o albinutza.
In interior e blat de negresa insiropat cu sirop de ciocolata si mousse de cioco alba cu stafide inmuiate in vanilie.Pare foarte dulce combinatia,insa e foarte,foarte placuta(intotdeauna las un pic de crema si un capac de blat ca sa guste si copiii mei =))

sunt cam mici pozele,insa daca le puneam la dimensiunea imediat urmatoare erau mult prea mari :P

Am vazut ca si-a facut Mona bloooog!!felicitari si Doamne-ajuta!!!Multumesc ca m-ai adaugat in lista ta!! =))

va pup,sunt incoerenta si in criza de timp,iertare cxa nu va iau pe rind la pupat si admirat minunatiile!!!!
[/quote]

Mamistef, ma bucur ca ti-a revenit buna dispozitie!Se si vede!E FFF vesel tortul tau!T e rog ,imi spui cum faci musse-ul de cioco' alba?!si, ce bete folosesti la torturile etajate?Iti multumesc anticipat!

[quote name='gloxinia' date='20 February 2010 - 10:11 AM' timestamp='1266653491' post='21924']
Ca veni vorba de torturi pentru casa, ia sa va arat eu ce am facut zilele astea:

L-am facut cu ocazia ca verisoara mea studenta la medicina a venit acasa in vacanta. Abia am reusit sa arunc ceva pe el din florile ramase si niste zahar colorat, ca termitele stateau pe langa mine rugandu-ma sa nu il mai ornez ci doar sa il tai :pupic:
[/quote]

Oti,, foarte frumos tort,si tu spui "ca ai aruncat ceva pe el..." apai daca ar fi asa usooor....In orice caz,ii super tare glazura asta "fixa",ii musai s-o incerc!Felicitari!
[quote name='gloxinia' date='20 February 2010 - 10:28 AM' timestamp='1266654501' post='21925']

Interior: blat negressa fara cacao, crema diplomat cu ananas:

ornamentele din pasta de zahar.

A se observa ciupitura :P facuta cu crimperul meu cel nou trimis de o culinareasa draga de la Cast decor :P
[/quote
Oti, pai,la tortul asta iti dau un FB cu steluta!Si....DA, am observat si "ciupitura Gloxinia" (asa o sa-i spun la stilul asta,daca nu te superi).Sa-l stapanesti sanatoasa ,pe dansul,crimper.Cat te-a costat?!

[quote name='Oana-Cristina' date='20 February 2010 - 10:34 AM' timestamp='1266654848' post='21926']
Salutare tuturor.Felicitari pentru torturile frumoase pe care le-ati facut .Chiar daca nu am postat de mult v-am urmarit in putinul timp liber pe care il am (din pacate) si m-am minunat de realizarile voastre.Vin si eu pe fuga cu doua tortulete unul pentru o fetita si celalalt l-am facut cu o mamica pentru ziua baietelului ei.Ea cu facutul si dat forma avionului iar eu cu acoperitul si ornatul impreuna.Papusa este pandispan cu mousse de cioco cu lapte si migdale,alba cu stafide si mousse de alune pralinate iar celalalt pandispan cu crema de unt.Ambele acoperite cu pasta de zahar.Acum sa vad daca reusesc sa postez cu noul format :P .
[/quote]
Oana-Cristina, bine ai revenit!Dar vad ca nici tu nu ai stat degeaba!Frumoase torturi!Imi detaliezi un pic, cel pt. fetite,te rog!Si eu vreau sa fac un tort ,pt. fetita mea!E dificil avionul,de facut?

#1117 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 20 February 2010 - 10:51 PM

Pt. azi aveam programate 2 torturi pt. copilasii mei,care saptamana asta au implinit 1 an respectiv 2 ani.Dar...din motive "tehnice"...adica suntem toti mucosi :floare: , am amanat party-ul de pici.In schimb,am facut un tort pt. un bun prieten de familie,care serbeaza 30 de ani;si pt. ca nu se putea week-end fara ceva dulce,am facut un tort si pt. noi pt. care am (si) bibilit!Pt. ca sa nu mai fie reclamatii de la sotu' ca torturile pt. noi nu sunt bibilite.Deci:

Tort carte,inspirtaie Lissa,musee de cioco' alba si musee de cioco' neagra,imbracat in pasta de zahar ,ornat cu "crema de urgenta", adica crema instant,ornamente pdz.

Tort,de care is tare mandra,aceeasi compozitie ca cel "carte",decat ca are si niste decoruri din royal icing,inspiratie Dora!La tortul acesta am experimentat "decupatorul diamant".Pe aceasta cale,vroiam sa va intreb:cand se imprima modelul,inainte de a se pune pasta pe tort, sau dupa?

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2010/post-181-126669857807.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-181-126669877986.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-181-126669900672.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-181-126669903148.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2010/post-181-126669905048.jpg

#1118 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2010 - 12:46 AM

Vezi postareaAnca_B, la 20 February 2010 - 10:31 PM, a spus:

Oti, pai,la tortul asta iti dau un FB cu steluta!Si....DA, am observat si "ciupitura Gloxinia" (asa o sa-i spun la stilul asta,daca nu te superi).Sa-l stapanesti sanatoasa ,pe dansul,crimper.Cat te-a costat?!

Pai pretul de magazin 25 RON si 5 lei posta. :pupic: Sunt 2 cu acelasi model; unul mare si unul mic. Ciupitura am facut-o cu cel mic.
Si nu ma supar, ma onoreaza :floare:

Vezi postareaAnca_B, la 20 February 2010 - 10:51 PM, a spus:

Pt. azi aveam programate 2 torturi pt. copilasii mei,care saptamana asta au implinit 1 an respectiv 2 ani.Dar...din motive "tehnice"...adica suntem toti mucosi =)) , am amanat party-ul de pici.In schimb,am facut un tort pt. un bun prieten de familie,care serbeaza 30 de ani;si pt. ca nu se putea week-end fara ceva dulce,am facut un tort si pt. noi pt. care am (si) bibilit!Pt. ca sa nu mai fie reclamatii de la sotu' ca torturile pt. noi nu sunt bibilite.Deci:

Tort carte,inspirtaie Lissa,musee de cioco' alba si musee de cioco' neagra,imbracat in pasta de zahar ,ornat cu "crema de urgenta", adica crema instant,ornamente pdz.

Tort,de care is tare mandra,aceeasi compozitie ca cel "carte",decat ca are si niste decoruri din royal icing,inspiratie Dora!La tortul acesta am experimentat "decupatorul diamant".Pe aceasta cale,vroiam sa va intreb:cand se imprima modelul,inainte de a se pune pasta pe tort, sau dupa?

Anca imi place mult tortul pentru voi. La multi ani copilasilor tai, sa va faceti bine si sa va serbati frumos. Eu asa cred ca diamantul se aplica dupa ce pasta e pe tort. O rugam pe Lissa sa ne lamureasca. Am si eu pe lista diamantul de la Lumeabasmelor :P
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1119 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 21 February 2010 - 08:29 AM

Multumesc pentru aprecieri,fete dragi si talentate!!! :floare: Stiu ca intru putin si-s cam zgircita la cuvinte =)) si-mi pare rau :pupic: insa cu doi copii iubareti,certareti si jucausi ma impart in o mie de directii si ratez multe discutii de aici =))

Anca, eu nu stiu daca fac mousse-ul de cioco alba ca la carte,insa tare bun iese,desi intotdeauna pun cantitati dupa ochi.de exemplu la tortul asta care a fost mai mare am folosit o ciocolata alba intreaga(tableta de menaj,de 400g),un litru de frisca vegetala si o lingura plina de gelatina.
Am pus ciocolata alba la topit in vreo 200ml frisca,separat am pus la hidratat gelatina in 3 linguri de apa,am batut restul de frisca si am dat-o la rece.
Cind s-a topit ciocolata(amestecind f des in ea,eu nu o pun la baie de aburi,o topesc direct pe foc,intr-un ceaunas de tuci) am incalzit gelatina la microunde si le-am amestecat caldute pe amindoua.

Stafidele(ca aici am pus si stafide le-am amestecat in frisca(dupa parerea mea,pre multa "umblatura" cu lingura in frisca si mousse il cam taie,asa ca am preferat sa pun stafidele inainte de a pune ciocolata(stafide inmuiate vreo 20 min in frisca fierbinte,la care am adaugat si esenta de vanilie,dupa dorinta clientei,pina au inghitit aproape toata frisca)
Dupa ce am pus stafidele am turnat si ciocolata cu gelatina,amestecind ff usor de jos in sus, ca sa nu se unteasca spuma(eu am mai patit-o,nu e o tragedie insa e mai mult o crema in acel caz)

Sper ca nu te-am zapacit cu detaliile astea :P

#1120 Useril este offline   natasha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 21 February 2010 - 11:12 AM

Nu prea am mai facut poze in ultimul timp aparatul face ceva figuri dar si sincer nu prea am avut chef :floare: totusi pun citeva poze nu prea reusite
un tort cu biscuiti si crema de ciocolata pt un copilas pe margini frisca deasupra cioco
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-230-126674330759.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-230-126674333214.jpg
unul amandina
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-230-126674341581.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-230-12667434299.jpg
unul tot de cioco si inauntru si deasupra
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-230-12667434985.jpg

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 54
  • 55