Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1361 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 04 March 2010 - 08:02 PM

Vezi postareaFoxyy, la 04 March 2010 - 03:06 PM, a spus:

Am facut si eu un tortulet - Tort de portocale. Este foarte bun - parfumat si gustos! :appl:

[

foxysor ,arata de milioane tortul tau,l-am vazut acum si pas cu pas;adevarul e ca eu nu prea sunt cu torturile "light " cum le zic eu dar cu asta m-ai convins sa incerc.Duble felicitari pentru reteta si pentru calitatea fotografiilor!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#1362 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 March 2010 - 08:09 PM

Stiu ca am promis ca intru luni,dar n-am zis in care "luni" :D
Chiar va rog sa ma scuzati,am vazut tortuletele pe care le-ati prestat,minunate toate,dar nu reusesc sa laud fiecare fata in parte.
Am ceva probleme si nu reusesc sa ma adun.

Cu intarziere :appl: ,Dora,sa-ti traiasca fata ,sa fie sanatoasa si fericita :)

#1363 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 04 March 2010 - 08:38 PM

Vezi postareagabrenia, la 04 March 2010 - 08:02 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 04 March 2010 - 03:06 PM, a spus:

Am facut si eu un tortulet - Tort de portocale. Este foarte bun - parfumat si gustos! :)
[

foxysor ,arata de milioane tortul tau,l-am vazut acum si pas cu pas;adevarul e ca eu nu prea sunt cu torturile "light " cum le zic eu dar cu asta m-ai convins sa incerc.Duble felicitari pentru reteta si pentru calitatea fotografiilor!

Chiar te rog sa-l incerci! Mie-mi place la nebunie tortul asta! :appl: Si nu numai mie! Tin minte si-acum cand l-am facut prima oara, impreuna cu mama. Tata tot venea in "inspectie" - pe vremea aia lucra si era sef la CTC - mereu trebuia sa-si dea cu presupusu', daca e buna crema, sa nu cumva sa fie invechita, ranceda... :) Da' noi scoteam la interval numa' linguritele, deci nu scadea dramatic crema! :)
Te astept cu impresii! :D

#1364 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 04 March 2010 - 11:08 PM

Foxxy mi-ai facut o pofta ca musai tre' sa merg sa mananc o portocala. Felictari si pentru postarea pas cu pas :biggrin:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1365 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 05 March 2010 - 08:58 AM

Buna dimineata!

ce sa mai zic,ca nu am timp sa stau cit as vrea pe net,sa iau la admirat fiecare tort si fiecare poza in parte ;)
Vin si eu cu tortuletul de azi, facut pentru o fetita alintata Ilinca-Pisilinca. mamica ei mi-a trimis pe mess o poza cu o pisica haioasa pe care am reprodus-o,a vrut si ea buline si bilutze colorate =)) iarasi intr-o combinatie haioasa....mov,roz si verde. Adineauri a vazut tortul pe blog si e f incintata,deci sunt si eu incintata :biggrin:
Tortul are blat alb f pufos(am pus mai multe albusuri decit galbenusuri si mi-a iesit figura)insiropat cu suc de ananas, crema clasica de vanilie(pasticcera) amestecata cu frisca si bucatele de ananas.Combinatia e ff usoara si gustoasa,buna pentru copii,o s-o repet.(Am vazut ca Dora a numit aceasta combinatie de vanilie si frisca "Chantilly",insa la mine a fost mai multa frisca decit crema de vanilie,de aceea nu-mi permit s-o numesc crema Chantilly. :D

Imagine postata

pup fetele talentate si harnicute!!! ;)

#1366 Useril este offline   anasia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 05 March 2010 - 09:14 AM

mamistef e super torturl si pisicuta atat de haioasa :biggrin: =))

#1367 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 05 March 2010 - 09:16 AM

Multumesc mult de tot,Anasia! :biggrin: =))

#1368 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 05 March 2010 - 10:27 AM

Fetele,felicitari!Frumoase torturi!

Eu vin cu un tort cu Thomas-blat pandispan,insiropat cu sirop vanilie si crema diplomat cu bucati de ananas.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-139-126777760127.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1369 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 05 March 2010 - 10:27 AM

[quote name='nelly_th2001' date='03 March 2010 - 07:35 PM' timestamp='1267637722' post='24261']
inainte de a va arata "capodopera "mea vreau sa va felicit pe toate, si sa va dau cate o ;) sunteti foarte harnicute ,va felicit in grup pentru ca sunteti multe, iar eu nu am mai intrat de ... mult ,am tot stat pe ganduri sa pun poza cu tortul de ziua mea sau nu ;pana la urma mi-am luat inima in dinti si am s-o postez pentru ca vreau sa va cer ajutorul in cazul in care mi se mai intampla asa ceva ;blat cu gem de prune (iami),crema ganache cu alune de padure, jeleu de portocalesi crema de limette a lui gabi cara si glazura A drianei ,alceva nu vrem pe tort(pentru noi)
acum intebarile:1-cum sa colorez ciocolata alba ,pentru ca la mine cand am pus colorant s-a facut aproape ca si plastelina de cioco (scuzati banda de ciocolata inestetica)
2- am vrut sa fac trandafirii de plastelina de ciocolata si nu am putut lucra deloc cu ea era moale (cantitatile le-am respectat ,in energizant am pus colorantul cam vreo 2 picaturi )
[/quote]
Nely pana la urma tortul a iesit OK. Desper ciocolata colorata nu pot yice nimic ca nu am facut... Trandafirii albastrii sunt mai mult decat frumosi, din ce sunt facuti?

[quote name='vrabiuta' date='03 March 2010 - 10:07 PM' timestamp='1267646847' post='24301']
Delioara,nu ma supar, doar am spus !Da sa vedeti chestie interesanta ! Cica adultii prezenti la petrecere au fost insotiti de 11 copii ! Tortul era la vedere, motiv pentru care a fost....dezbracat rapid ! Fiecare a vrut cite ceva ! Au fost foarte incintati ! Mamica, s-a straduit sa pastreze cubuletele cu literele din numele fetitei pentru momentul ...tortului dar, si de-acolo careva a sutit o litera ! Ca sa nu se vada golurile de pe tort, respectiv locul unde a fost ceva, a luat floricele de margine si le-a pus pe-acolo !Deci pina la urma a fost... bine !
Felicitari harnicutelor tortalese pentru frumoasele torturi prestate! :D
Eu am facut pentru miine 2 torturi, pentru fiii unei prietene,care amindoi isi serbeaza miine ziua de nastere (cu vre-o diferenta de 6 ani !).Cel mare, e olimpic la fizica,la info a ratat la mustata si isi doreste sa ajunga sa lucreze la Nasa ! Iata ! Nu dati cu pietre ca alt albastru nu mi-a iesit, ca n-aveam din ce !
Cel mic,e abia cl.II-a si-a dorit de sarbatorile de iarna o minge ,dar fiind bolnavior n-a putut s-o primeasca ca nu avea voie sa faca miscare prea multa! Si acum restrictia e valabila, drept pentru care i-am facut ... o minge! Nu-i asa frumoasa ca ale voastre,dar sunt sigura ca,copilul se va bucura !
Nici mama lor nu stie inca de ele,vreau sa le fac o supriza ! [/quote]
Deci cel cu NASA e tare! Superbe ambele. Felicitari!

[quote name='Foxyy' date='04 March 2010 - 03:06 PM' timestamp='1267707974' post='24454']
Am facut si eu un tortulet - [url="http://artaculinara.com/forums/index.php?/topic/984-tort-de-portocale/"]Tort de portocale[/url]. Este foarte bun - parfumat si gustos!

/quote]
Ce bine arata. As manca si eu o felie!

[quote name='mamistef' date='05 March 2010 - 08:58 AM' timestamp='1267772283' post='24568']
Buna dimineata!

ce sa mai zic,ca nu am timp sa stau cit as vrea pe net,sa iau la admirat fiecare tort si fiecare poza in parte :P
Vin si eu cu tortuletul de azi, facut pentru o fetita alintata Ilinca-Pisilinca. mamica ei mi-a trimis pe mess o poza cu o pisica haioasa pe care am reprodus-o,a vrut si ea buline si bilutze colorate ;) iarasi intr-o combinatie haioasa....mov,roz si verde. Adineauri a vazut tortul pe blog si e f incintata,deci sunt si eu incintata :biggrin:
Tortul are blat alb f pufos(am pus mai multe albusuri decit galbenusuri si mi-a iesit figura)insiropat cu suc de ananas, crema clasica de vanilie(pasticcera) amestecata cu frisca si bucatele de ananas.Combinatia e ff usoara si gustoasa,buna pentru copii,o s-o repet.(Am vazut ca Dora a numit aceasta combinatie de vanilie si frisca "Chantilly",insa la mine a fost mai multa frisca decit crema de vanilie,de aceea nu-mi permit s-o numesc crema Chantilly. =))

[/quote]
Superb tort, minunata pisicuta! Iar culorile se imbina foarte bine! Tine-o tot asa! :P
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1370 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 05 March 2010 - 10:29 AM

Vezi postareaMIMI, la 05 March 2010 - 10:27 AM, a spus:

Eu vin cu un tort cu Thomas-blat pandispan,insiropat cu sirop vanilie si crema diplomat cu bucati de ananas.

Deci iar Thomas? :D Super! Ce e mai fain e ca are sine. Eu nu am putut sa ii pun la al meu din cauza ca era cat tava si nu am mai avut loc. Arata a locomotiva adevarata daca e pe sine. Superb! :floare:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1371 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 05 March 2010 - 10:47 AM

Multumesc mult,Gloxi! :D se pare ca mi se cer mai mult torturi pentru copii,iar mie oricum asta imi convine de minune! :D

Mimiiiii :floare: Thomaaaas!!! felicitari,iarasi,din nou si inc-o data ;) :D

#1372 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 05 March 2010 - 11:48 AM

Vezi postareamamistef, la 05 March 2010 - 08:58 AM, a spus:

Buna dimineata!

ce sa mai zic,ca nu am timp sa stau cit as vrea pe net,sa iau la admirat fiecare tort si fiecare poza in parte :D
Vin si eu cu tortuletul de azi, facut pentru o fetita alintata Ilinca-Pisilinca. mamica ei mi-a trimis pe mess o poza cu o pisica haioasa pe care am reprodus-o,a vrut si ea buline si bilutze colorate :D iarasi intr-o combinatie haioasa....mov,roz si verde. Adineauri a vazut tortul pe blog si e f incintata,deci sunt si eu incintata :floare:
Tortul are blat alb f pufos(am pus mai multe albusuri decit galbenusuri si mi-a iesit figura)insiropat cu suc de ananas, crema clasica de vanilie(pasticcera) amestecata cu frisca si bucatele de ananas.Combinatia e ff usoara si gustoasa,buna pentru copii,o s-o repet.(Am vazut ca Dora a numit aceasta combinatie de vanilie si frisca "Chantilly",insa la mine a fost mai multa frisca decit crema de vanilie,de aceea nu-mi permit s-o numesc crema Chantilly. :D

ca de obicei vesel si foarte frumos.vezi daca ai prieteni tineri? ai mei au copii mari ,nu mai vor pisici

mimi fain thomas-ul tau. si trebuie sa fac unul pt duminica. deci esti muza mea ;)
si pt maine e pe vine un tort cu floricici de primavara

#1373 Useril este offline   anasia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 05 March 2010 - 11:58 AM

mimi, e asa de fain thomas-ul tau :floare: cam cate kg are tortul?

#1374 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 05 March 2010 - 01:24 PM

Vezi postareamamistef, la 05 March 2010 - 08:58 AM, a spus:

Vin si eu cu tortuletul de azi, facut pentru o fetita alintata Ilinca-Pisilinca. mamica ei mi-a trimis pe mess o poza cu o pisica haioasa pe care am reprodus-o,a vrut si ea buline si bilutze colorate :floare: iarasi intr-o combinatie haioasa....mov,roz si verde.

Mamistef tortuletul tau e cat se poate de frumos!E asa draguta matza!Cred si eu ca fetita a fost incantata!Pupici!

Atasament Picture 402.jpg

Mimisor !Tu ma imbolnavesti cu Thomas-ii tai!Imi place f.mult,spor la lucru in continuare!Pupici!

#1375 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 05 March 2010 - 02:18 PM

Vezi postareagloxinia, la 05 March 2010 - 10:29 AM, a spus:

Deci iar Thomas? ;) Super! Ce e mai fain e ca are sine. Eu nu am putut sa ii pun la al meu din cauza ca era cat tava si nu am mai avut loc. Arata a locomotiva adevarata daca e pe sine. Superb! :D

:floare:

Vezi postareamamistef, la 05 March 2010 - 10:47 AM, a spus:

Mimiiiii :D Thomaaaas!!! felicitari,iarasi,din nou si inc-o data ;) ;)

te pupacesc de nu te vezi!

Vezi postareadani_ela, la 05 March 2010 - 11:48 AM, a spus:

mimi fain thomas-ul tau. si trebuie sa fac unul pt duminica. deci esti muza mea :D
si pt maine e pe vine un tort cu floricici de primavara

spor iti doresc,ca mana ai!

Vezi postareaanasia, la 05 March 2010 - 11:58 AM, a spus:

mimi, e asa de fain thomas-ul tau ;) cam cate kg are tortul?

anasia,ma bucur ca-ti place!tortul a avut 3,350 kg

Vezi postareagabrenia, la 05 March 2010 - 01:24 PM, a spus:

Mimisor !Tu ma imbolnavesti cu Thomas-ii tai!Imi place f.mult,spor la lucru in continuare!Pupici!

Si tu cu freziile tale! ;)
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1376 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 05 March 2010 - 05:53 PM

[/quote]
Nely pana la urma tortul a iesit OK. Desper ciocolata colorata nu pot yice nimic ca nu am facut... Trandafirii albastrii sunt mai mult decat frumosi, din ce sunt facuti?

multumesc oti, :pupic: trandafirii sunt facuti din pasta de zahar :notworthy:
am dat edit pentru ca am uitat sa o felicit pe MIMI pentru trenulet :thumleft:
nelly_th2001

#1377 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 05 March 2010 - 10:13 PM

Dragele mele,va felicit pe fiecare pt. munca depusa,ati facut niste torturi deosebite!si , acum sa va iau pe fiecare in parte "la puricat",in ordine cronologica, adica, de pe la pag.61, sa incepem:
Dani_ela ii tare simpatica vacuta ta?se face greu?de unde te-ai inspirat?iar la papusa,volanasele sunt din pasta de lapte praf?de lucesc asa?
Snej... ma "torturezi" cu torturile tale.Is bestiale toate,dar toate!si ala cu floricele,si ala lab&negru,si cutia,apropos imi explici putin, te rog, cum ai facut-o?din ce ii?cum ai facut funda?cu ce ii scris "cornelli"si tortu cu bebele imi place si Miki si buburuza si cactusu.aaaa, si te rog:cum e crema caramel si cu nuca de la Miki si buburuza?imi dai te rog reteta?!Felicitari!
MIMI felicitari ,imi place Nikon-ul,geanta de bebe m-o dat gata,thomas-ul...nu mai are rost sa il laudam,ca se subintelege,iar clientele tale chiar ca s-au inteles, la torturi imbrcate in frisca..cred ca acum le ornezi in 5 min,asa-i?
Mihamarky imi face pofta tortul tau!Frumos!
Mamistef iti plac bilutele!ce coloranti folosesti?iti iasa ff frumos bilutele!si torturile de asemenea!sunt din pdz bilutele?
bbenyci multa sanatate sotului tau!si la cat mai multe torturi !
Ralu felicitariiii!!!ce faina ti-o iesit chitara!pot sa-i spun "perfecta"?! super tare!bravo!
Doriana imi place "mingea" ta, ai trecut de partea microbistilor?ii grea de facut? ca si al meu sot ii maaaare microbist!
Taylor ce frumoase torturi, si ce ajutor de nadejde ai avut!ff frumos a pictat nepotelul,masina!pt. litere ,ai decupator?
marinaemy feliciatri pt tort,e frumos!dar am si o rugaminte:imi spui te rog cum ai facut crema cu alune de padure?multumesc !
Vrabiuta ai avut ceva timp de bibilit la tortul pt fetita!si io mai afc asa,ca incarc torturile,ca mi-s dragi toate accesoriile!
Ramo tortul "cadita" ...e de belea!maaaamaaa dar cat ai lucrat pe el?!bineeee. ca nici ratoiu nu e mai prejos,iar tortul "cu funada" ...ma termini cu ell!cum ti-a reusit mov-ul asa fain?ce coloranti ai folosit?
Dora draga fruntea sus!dupa "norii" grei de ploaie, straluceste un soare minunat!hai, incearca "sa-l vezi!"La multi ani,fiicei tale!FFF finut tortul,asa cum ma
asteptam!
Ortanasa nu-s "de rasu' -plansu'" figurinele,is chiar ff reusite!cum ai obtinut mov-ul?iar pe funda,accesoriul , e din royal icing colorat?
Lissa ce minunat e tortul de sambata!"Floarea soarelui" e absolut superba!cum ai facut-o?ne dai, te rog niste ponturi?multumim!
Cosmina, saluuut!si eu sunt din Cluj -Napoca, ma bucur sa te intalnesc!Felicitari pt tortul colegei!
Gabrenia ce super o iesit tortul "martisor"! si sectiunea...Felicitari!Ce s-a notat in foaia de obs?" a se repeta tratamentul peste o saptamana" adica de 8 MARTIE?!
Nelly draga mea,felicitari pt curajul de a posta tortul atu,e un inceput.Toate intram aici ca sa (si) invatam,nimeni nu s-a nascut invatat!imi pare rau ca nu pot sa-ti raspund intrebarilor,pt ca eu inca nu am lucrat cu cioco' plastica!
Foxy felicitari pt tort!Vezi, care e avantajul torturilor mai putin ornate?ca iti ploua in gura la greu,numa' cand te uiti la el.Pe cand uitandu-te la un tort imbracat in pdz sau pslp sau frisca, te tot intrebi"dar oare,inauntru cu ce e ?

Acum, cred ca sunt la zi, cu "temele", va doresc spor la treaba, ca e week-end,deci e torturi! :occasion14:

#1378 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 05 March 2010 - 10:21 PM

Vezi postareaAnca_B, la 05 March 2010 - 10:13 PM, a spus:

Gabrenia ce super o iesit tortul "martisor"! si sectiunea...Felicitari!Ce s-a notat in foaia de obs?" a se repeta tratamentul peste o saptamana" adica de 8 MARTIE?!

Ha ha ha ,ce nostima esti! Ar fi bine!!Pupici multi!

#1379 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 05 March 2010 - 10:31 PM

Acum sa va arat si eu ce am "mesterit" saptamana asta,un tort "asa ..mai pe fuga.." imbracat in pdz,deco din royal icing si margelute cumparate.Tortul e cu pandispan simplu,peste care am pus zahar caramelpe interior),si cu 2 creme cu nuca, una cu baza de frisca si una cu baza de unt si oua!(asa a fost "comanda")Acesta a fost primul meu tort facut pe comanda!Adica ,cineva m-a rugat sa-l fac si mi-a si platit ! :hello: .Deci ,e de notat in catastif! sper sa nu fie si ultimu' :tongue3: .Pana acuma tot eu le-am facut din proprie initiativa,ca atentii sau impreuna cu alte cadouri!

Revin, cu poza ,ca iar e imensa! :occasion14: Numa' un pic sa vad cum s-o micsorez!

#1380 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 05 March 2010 - 10:56 PM

Vezi postareaAnca_B, la 05 March 2010 - 10:13 PM, a spus:

Cosmina, saluuut!si eu sunt din Cluj -Napoca, ma bucur sa te intalnesc!Felicitari pt tortul colegei!

Heey, Anca :occasion14: Si eu ma bucur sa te intelnesc si ca suntem "colege de oras" :hello: Mersi de felicitari!

Astept si eu cumintica poza cu tortul tau! :tongue3:
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic