Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2821 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 June 2010 - 10:16 AM

oti -si eu as fi pus fetita in mijloc; si intre fluturasii de pe margine e prea mult spatiu. ar fi mers neste floricici-din alea de pe tort, acolo lasam doar fetita cu catelul si cadourile+buburuza.
si eu am terminat tortul copilei mele. a vrut tort negru :D dupa cateva discutii am ajuns la un compromis : tort alb cu decoratii negre si albe . oricum are un aer sinistru, si pasta m-a chinuit raaauuu de tot , nici nu am putut sa folosesc planatorul ala , ca se umezise pasta :D cand merg la capitala imi iau ventilator , ca nu se mai poate. revin cu poze , dar mai pe seara , acu ne pregatim de petrecere :D :D

#2822 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 15 June 2010 - 11:47 AM

Ortansa, Daniela, merci frumos. Intr-adevar si mie mi se pare prea incarcat sus si prea gol jos. Data viitoare sper sa imi bag mintile in cap :D si sa iasa mai bine. Adevarul adevarat e ca decorul l-am conceput ad-hoc, nu aveam decat fetita, soarele si ursul pregatite. Asa e cand te lasi pe ultima suta de metri :D

Daniela, La multi ani, fetei tale! Eu cred ca tortul e super, abia astept sa il vad. :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2823 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 15 June 2010 - 01:08 PM

@ Gabrenia...super tortul...felicitari... :floare:
@ Simona....ti-a iesit foarte faina oala..si cel de graduare e f frumos in lucrat ingrijit...brava :hug:...
@ Oti...nu te necaji :lol:...per ansamblu tortul e foarte finut ...data viitoare stii ce si cum....
@ Daniela...abia astept sa expui tortul...oricum combinatia negru-alb este una eleganta...LA MULTI ANI fetitei tale :lol:...sa creasca mare si sanatoasa si sa-ti bucure fiecare clipa din viata!

#2824 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 15 June 2010 - 04:07 PM

Vezi postareadani_ela, la 15 June 2010 - 10:16 AM, a spus:

oti -si eu as fi pus fetita in mijloc; si intre fluturasii de pe margine e prea mult spatiu. ar fi mers neste floricici-din alea de pe tort, acolo lasam doar fetita cu catelul si cadourile+buburuza.
si eu am terminat tortul copilei mele. a vrut tort negru :lol: dupa cateva discutii am ajuns la un compromis : tort alb cu decoratii negre si albe . oricum are un aer sinistru, si pasta m-a chinuit raaauuu de tot , nici nu am putut sa folosesc planatorul ala , ca se umezise pasta :lol: cand merg la capitala imi iau ventilator , ca nu se mai poate. revin cu poze , dar mai pe seara , acu ne pregatim de petrecere ;) :floare:

Ar fi bine sa-ti iei doua ;);) sunt tare folositoare...apropos dar la voi la Onesti nu se gasesc ventilatoare? :hug:

#2825 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 15 June 2010 - 08:31 PM

Si uite iar a trecut o saptamana in care eu nu am apucat sa postez vreun raspuns ... Ati facut toate torturi minunate , sunteti niste harnicute .

Daniela , La multi ani Stefanei , sa fie sanatoasa ,sa va aduca bucurii nenumarate ! Abia astept sa vad tortul .
Imi place si ultimul tort , cel pentru Madalina , ti-au iesit asa faini trandafirii ... Eu cred ca fac prea multe petale , si de-aia nu-s asa frumosi ca ai vostri .

Gloxi , fain tortul tau , eu nu ma pot pronunta ce nu e ok la el ... Mie imi place , si cand stiu cata munca e pentru orice tort , nu mai pot comenta nimic ... Decat ca e foarte fain .

Ramo , asa cum ne-ai obisnuit , torturile tale sunt perfecte . Felicitari pentru rabdarea pe care o ai .

Gabrenia , crinii tai sunt foarte foarte reusiti , ma baga in boala . Toate florile tale sunt din pasta de lapte ?

Stefana , frumoasa cartea ta , sa-ti traiasca sora , sa va bucurati multi ani una de cealalta .
Camasa vad ca ai calcat-o perfect , e numa` buna de mancat ... :occasion14: Tortul pictat e super , imi place tare mult , sa te mai aud ca n-ai talent la pictura ...
Masina e ... asa rosie , imi place tare mult .

Simona , fain tort pentru doamna diriginta , inseamna ca si-a iubit mult elevii , felicitari dansei . Oala , ti-a iesit foarte faina , nu inteleg de ce nu erai multumita . Literele , cu ce le-ai decupat ?

Mimi , frumusel galbiorul tau . Iti doresc sanatate , si multa putere sa treci si peste aceasta perioada tensionata . Cam cat de mare e tortul acesta ? ce greutate are ?

Legat de tavile pe care le are Ramo , este o firma la noi in Oradea , care le comercializeaza , microlit se numeste , daca cineva e interesat , ma poate contacta , sa vedem cum putem face ...

Acuma , revin la tortul meu postat acum mai bine de o saptamana ,, cel pentru majorat , ma intreba Gloxinia cum am facut marginea colorata in rosu : am facut pasta de culoare roz , ca doar asta imi iese , apoi am facut un sarpe luuuung , cat sa-mi ajunga de jur-imprejurul tortului , l-am lipit si aplatizat putin , apoi cu o forma mica de inimioara , (din cele luate de pe Sovata) am tot facut inimioare pana a iesit cum se vede ... Mi-ar place mie sa am palmuta aceea care o au fetele (si fac asa margini frumoase) , da` mi se pare scump setul acela , si nu stiu daca restul ustensilelor din set le-as folosi la ceva ... Voi le folositi ? Tortul a avut in jur de 5,500 kg , m-am gandit eu ca ajunge pentru 40 de persoane ... Nu stiu daca am apreciat corect , cand m-au sunat au zis ca a fost foarte bun si ca a trecut tot ...
Gloxi , daca vrei material rosu ca al meu se rezolva , doar sa spui , il iau , il tivesc si ti-l pun pe posta ...

Dupa minunatiile postate de voi , vin si eu cu un ciocolatos , facut tot pentru Ionut , cel cu majoratul , de data asta pentru o petrecere in familie :
Imagine postata

Imagine postata

Blat negresa , insiropat cu sirop de capuccino , crema ganache de ciocolata cu lapte , glazura Adrianei , se vede ce lucioasa e , da ? M-am indragostit de aceasta glazura , si eu am ajuns la concluzia ca trebuie lasata sa se raceasca bine inainte de a o pune pe tort ...

Va doresc o saptamana linistita , cat mai racoroasa .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#2826 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 June 2010 - 09:18 PM

oti , dorina, dora- va multumesc pt urari.
dora- se gasesc si la onesti ventilatoare, cum nu , dar fiind orasul mic , oferta nu e prea mare, iar preturile sunt foooaaarte ridicate in comparatie cu bucurestiul. asa ca prefer sa iau de acolo...
acesta este tortul buclucas , al stefanei- v-am zis ca si-a dorit unul negru , dar eu i-am facut unul alb cu putin negru :occasion14:

Imagine postata

Imagine postata

blat pandispan cu cacao , crema de frisca cu ciocolata amara , si crema de ciocolata alba.

#2827 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 15 June 2010 - 09:29 PM

Daniela , e foarte frumos , mie mi se pare elegant , asa doar alb cu negru ... De varsta asta mi-e mie groaza , cand vor vrea doar negru ... Ai pictat negrul , sau cum ti-a iesit ?
La multi ani inca o data , tot ce-si doreste sa i se implineasca , sa te bucuri in fiecare zi de succesele ei !
mama de fete cucuiete Imagine postata

#2828 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 15 June 2010 - 09:39 PM

Vezi postareadani_ela, la 15 June 2010 - 09:18 PM, a spus:

acesta este tortul buclucas , al stefanei- v-am zis ca si-a dorit unul negru , dar eu i-am facut unul alb cu putin negru :occasion14:

blat pandispan cu cacao , crema de frisca cu ciocolata amara , si crema de ciocolata alba.

La multi ani cu sanatate! pentru Stefana, sa va umple viata de bucurie! Foarte frumos tortul, finut, elegant si ingrijit lucrat. Spune-mi, te rog, cum ai facut pasta aceea atat de neagra, pare ca nu e pictata si nu mi se pare sfaramicioasa, ti s-au taiat foarte frumos margaretele. Pe mine ma apuca raul cand am de facut un tort cu ceva negru din cauza pastei, care colorata atat de mult imi iese extrem de sfaramicioasa si se rupe f f repede.

#2829 Useril este offline   Simona25 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 27-March 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 June 2010 - 10:00 PM

Multumesc Doriana, am un set de decupatoare pentru litere.
Daniela este f frumos tortul, ador contrastul alb negru, cum de ai abtinut acel negru?

#2830 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2010 - 06:29 AM

inca o data, va multumesc pt urari ! in pasta de zahar (extrem de lipicioasa de la umiditate) am pus putin colorant praf -habar n-am ce marca e , il am de la delioara :love3: , si am mai pus cu scobitoarea nitel negru gel de wilton. pasta in final nu a fost sfaramicioasa deloc, ma gandesc ca de la umiditate ,na ,ca e buna si ea la ceva :love7:

#2831 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 16 June 2010 - 08:45 AM

Doriana
, se vede, se vede:) trebuie sa o incerc si eu

Daniela, la multi ani Stefanei,imi place tare mult tortu' care i l'ai facut.
Raluca

#2832 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 16 June 2010 - 10:54 AM

salutare fetelor :P ,ma bucur ca sunt iarasi cu voi ,am lipsit un pic din cauza unor suparari si a unor probleme de sanatate, dar acum ne revenim incet incet;imi pare bine sa vad ca nu ati stat degeaba si ca ati fost harnicute, meritati multe :D
postez si eu ultimile torturi 2facute mai demult si 2 recent fiecare cu cate o poveste (sau o scuza) :P
am facut 2 tiruri: la unul am fost anuntata prea din scurt si nu am avut timp sa fac rotile asa ca le-am pictat,
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-424-127667830375.jpg
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-424-127667823843.jpg
iar la al doilea am zis ca e ok am o saptamana la dispozitie deci am timp de roti ,doar ca nu am luat in calcul ca cleenta a vrut tortul ma scurt decat primul care il aratasem eu ca model asa ca rotile facute de mine erau prea mari pentru tir asa ca am luat rotile de la tirul lui ficiormiu si le-am pus (ca dovada ca am facut rotile i-am dat o roata de rezerva );torturile au avut ganache de ciocolata si blaturi normale.
ca tot era vorba de copiat idei de prin carti sau de pe alte site-uri ,eu nici macar nu am fost in stare sa copiez perfect tirul lui lissa :)
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-424-127667838293.jpg
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-424-127667846736.jpg
nelly_th2001

#2833 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2010 - 11:06 AM

revin si cu celelalte 2 dar sunt la husband in telefon :) ,pana atunci, "of topic " ,vin si eu acasa in galati(peste 2 saptamani) cum vine si nuzi si ma gandeam sa ne intalnim noi galatencele la cafea o prajitura la o cofetarie :D ,daca vreti ne lasam cate un pm si ne hotaram pupici la toate :P
nelly_th2001

#2834 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 16 June 2010 - 12:07 PM

Daniela elegant si frumos tare tortul alb-negru ,nu te mai necaji,efectul final e relavant,felicitari!Doriana multumesc de aprecieri;da,90%din florile mele sunt din lapte praf.Am aflat de la Oti ca acele platouri sunt de la voi din Oradea.Chiar sunt foarte interesata cum pot cumpara si eu.Daca ma poti ajuta ar fi nemeipomenit,si Lumi era interesata .Ciocolatosul e pe gustul meu,imi place cum ti-a reusit glazura Adrianei "oglinda" !referitor la platouri,mai vorbim,te pup!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2835 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 16 June 2010 - 01:42 PM

Stefana, mersi mult de aprecieri, foarte fain ti-a iesit Fulgeru, felicitari !!! LMA sorei tale iar tie felicitari pentru prestatie

Daniela, ai facut niste trandafiri ... jos palaria. LMA fetei tale, mie imi place tare alb cu negru, iar tie ti-a iesit tare elegant si frumos, doar e facut cu dragoste :)

Simona, amandoua torturile sunt reusite dar oala ... oala e nemaipomenita

Oti mie mi drag tare tortu tau, musafirii astia pe nepusa masa ... offf cum nu te-au lasat sa faci iarba :P

Nelly wow ce de camioane, foarte faine si diferite de ce am vazut, imi plac tare :D
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2836 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 16 June 2010 - 01:51 PM

Ieri am sarbatorit si noi pe Rares si Karina desi ziua lui Kari e in iulie am vrut sa o sarbatorim acum cu colegii asa ca le-am facut tort fiecaruia cu ce si-au dorit ei mai mult, va las pe voi sa ghiciti personajele :)

Tortul lui Rares( pun al lui primu ca el e sarbatorit azi :D) a avut crema lui Oti de iaurt cu fructe de padure :P

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-160-127668884907.jpg

Si tortul Karinei, rochia cu crema de vanilie, corpul papusii din plastic, iar caleasca cu crema de vanilie si lamaie (Lissa :P ) soricelul l-am modelat din degete si sunt tare mandra de ce a iesit :P

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-160-127668895082.jpg
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2837 Useril este offline   Simona25 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 27-March 10
  • LocationBucuresti

Postat 16 June 2010 - 02:25 PM

Vai Roamna sunt superbe ambele torturi :) si La multi ani copilasilor tai, sa aiba parte de sanatate si fericire

#2838 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 16 June 2010 - 02:54 PM

Ramona, felicitari! La multi ani copiilor tai, sa aiba o viata lunga si plina de sanatate, sa va bucure in fiecare zi!
Torturile sunt superbe, ca de obicei. In special Wall E e foarte reusit, interesant conceptul. Sunt curioasa cum l-ai facut, bratele sunt doar din pasta sau si blat? Inca o data, felicitari!

#2839 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 June 2010 - 03:32 PM

Vezi postareaRamo, la 16 June 2010 - 01:51 PM, a spus:

Ieri am sarbatorit si noi pe Rares si Karina desi ziua lui Kari e in iulie am vrut sa o sarbatorim acum cu colegii asa ca le-am facut tort fiecaruia cu ce si-au dorit ei mai mult, va las pe voi sa ghiciti personajele :P

La multi ani copiilor :occasion15: ,sa fie sanatosi si sa te bucure in fiecare minut ,ca ei au mai ramas sa ne faca viata frumoasa, ca in rest.... ,am observat ca ai schimbat fundalul nu mai e negru :scratch: ,de torturi nu pot sa zic nimik tre sa imi revin mai intai din soc ,oricum astept si eu raspunsul la intrebarea lui luminis ,nu ca l-as putea face vreodata dar e bine de stiut,felicitari si la multi ani inca odata copiilor :floare:
am dat edit ca am uitat sa-ti multumesc pentru cuvintele frumoase de mai sus :wub:

Aceasta postare a fost editata de nelly_th2001: 16 June 2010 - 03:35 PM

nelly_th2001

#2840 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 16 June 2010 - 04:52 PM

Mama mia ce de torturi! Care mai de care mai fain.
Doriana super ciocolatosul tau :occasion15: Yumy!
Daniela e foarte elegant alb-negrul tau. Sa va traiasca fata si sa va aduca bucurii!
Nely tari tirurile; nu-s de ce am impresia ca le-ai mai postat :wub: Poate ma insel totusi :floare:) Mai nou is cu capu in straita. Astept si restul! :P
Ramooooooooooooo m-ai inebunit cu torturile astea! Sunt superbeeee! La multi ani copiilor sa va traiasa si sa va bucure in fiecare zi. :scratch:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144