Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5181 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 13 January 2011 - 12:15 AM

Mai,dar ce spor aveti cu scrisu' si cu tortalitu'!Nu mai poate tine omu' pasu' cu voi!Ziceti-mi si mie care e secretu'?Redbull...sau ce?spanac?
MIMIsa-ti traiasca puiutzu si sa va bucurati de el!Misto masinutze,sper sa nu le vada ai mei ,ca si lor le-ar trebui!
Cecy multumecs de parecieri;nici io nu prea am comenzi "de-astea cu bani",mai mult is torturi de "obligatii" "aniversari"etc,adica mai mult moca :D sau...moace ?! :D .Dar asa ma si invat,noah,n-am ce face!
Dana3262imi plac fff mult torturile tale,mai ales cel de iarna si egipteanul.Felicitari!
Oti mie imi place tare mult Alba-ca-zapada,si nu mi-i se pare incarcat,numa' ca tot numaram piticii si nu-mi ieseau la numar :albino: ,al mai mic ,de jos,e cel facut in matritza?si care ii afza cu matritza,esti multumita de ea?
Izuka incantata de cunostinat,bine ai venit pe aici;ce pofta imi face "laptogul" tau (asa-i zice fiica-mea) :thumleft: parca ii cioco' de casa!cum ai facut-o?detaliezi putin cioco' plastica asta, te rog?vreau s-o incerc si io!

Pun si io sa va arat ce am mai mesterit:un tort care s-a vrut un fel de cutie de cadou marca "GUESS" dar mi-a iesit numa' o tentativa de cutie de cadou,nu-s incantata de el deloc,si m-am mai enervat si pt. ca m-am incurcat cu tavile si nu mi-o incaput pe tavi de-alea de carton aurii :floare: si arata aiurea tv amea de plastic;tortu' s-a vrut (tot)diplomat imbracta in pdz pandispan clasic ,a avut vreo 3 kg.
Tortu' nr. 2 este un ciocolatos!(blat amandina,ganache de cioco' cu lapte,insiropat cu sirop de zahar +esenta de migdale)uraaaa,in sfarsit si altceva!!!Multumesc mult Luminis,Gabreniei,Otiliei,Danie_eleipt. ajutorul vostru!A iesit bun la gust dar un pic l-as insiropa mai tare ,data viitoare.Miane va prezint si poza cu sectiunea,sper sa o primesc!Tortu' a cantarit 3,8 kg,am facut un blat din 8 oua,crema din 700 ml de frisca+700 gr cioco(si mi-ar mai fi trebuit inca vreo 100 de gr de crema).Blatul l-am copt in forma de 26 cm,dar l-am "montat" intr-o cratita de 30 cm,si l-am facut "carapace" cu foi de pandispan din comert :P ,ca sa iasa drept .
DAU EDIT:nu am mai pus nici o gelatina,si poate ca devin si io fan cioco'!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2011/post-181-12948704607747.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-181-12948704886569.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-181-12948705008007.jpg

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 13 January 2011 - 12:40 AM

#5182 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 13 January 2011 - 01:05 AM

Superb, Anca ! Ti-am scris si dincolo la sfaturi,felicitari!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#5183 Useril este offline   Irenke 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 13 January 2011 - 01:10 AM

Fetelor, felicitari pentru toturile frumoase si reusite. Iertatima ca nu va scriu la fiecare separat dar nu vreau sa omit pe nimeni de aia va felicit pe toate. :notworthy:
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#5184 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2011 - 06:26 AM

Ancuta!!! :notworthy:
Superbe amandoua...dar ultimul dupa cum ti-am mai zis e a-do-ra-bil! Felictari!!! :appl: Dar ai pus ceva crema la el...si mai trebuia? Asteptam sectiunea! ;)

#5185 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 13 January 2011 - 07:21 AM

Vezi postareaAnca_B, la 13 January 2011 - 12:15 AM, a spus:

Foarte faine torturile tale ,cel cu lalele suuper!

#5186 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 January 2011 - 08:27 AM

Anca , uite aici http://artaculinara....894

Irenke e cea de la care am invatat-o .

#5187 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 13 January 2011 - 09:51 AM

Vezi postareagabrenia, la 13 January 2011 - 01:05 AM, a spus:

Superb, Anca ! Ti-am scris si dincolo la sfaturi,felicitari!

Gabrenia... :notworthy: multumesc!

Vezi postareadivina, la 13 January 2011 - 06:26 AM, a spus:

Ancuta!!! :appl:
Superbe amandoua...dar ultimul dupa cum ti-am mai zis e a-do-ra-bil! Felictari!!! =)) Dar ai pus ceva crema la el...si mai trebuia? Asteptam sectiunea! ;)

Divino iti multumesc! =)) Mi-o intrat ceva crema in el,pt ca am facut blatul initial de 26 de cm,dar am monatat tortu' intr-o cratitza de 30 de cm.Si a doua zi,cand l-am intors si l-am scos din ea,mai trebuia "tencuit" pe alocuri(la imbinarea dintre blat-si pandispan),de aceea zic ca mai trebuia vreo 50-100 gr de crema.In final tortu' a avut 3,8 kg ,inaltime de aprox 10 cm.sper sa vina sectiunea azi!

Vezi postareavrabiuta, la 13 January 2011 - 07:21 AM, a spus:

Foarte faine torturile tale ,cel cu lalele suuper!

Vrabiutzo multumesc mult.si mie imi place,dar abia acum mi-am cumparat laleaua si vreau s-o mai incerc.

Vezi postareaizuk, la 13 January 2011 - 08:27 AM, a spus:

Anca , uite aici http://artaculinara....894

Irenke e cea de la care am invatat-o .

izuka multumesc mult de link.

#5188 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 13 January 2011 - 11:09 AM

Cand ma uit la minunatiile voastre ma apuca plansul , sunt asa frumoase , perfecte . Oare cand o sa pot face si eu asa ceva?Mai am mult de invatat.Si mult de investit in ustensile (ca de alea duc lipsa), dar poate , incet incet , le adun eu cumva.

#5189 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2011 - 11:33 AM

Vezi postareaMIMI, la 12 January 2011 - 05:57 PM, a spus:

Tortul puiului meu,care a implinit 4 anisori

Atasament rares 947.jpg
na,ca de emotii,uitai sa scriu ca-i cu blat pufos,crema de vanilie(aia cu ciocolata alba a Lissei)si bucati de piersica

Mimi...la multi ani sanatosi puiului tau! :pupic: Pare un strengar si jumatate din poza care am vazut-o pe blog! :)

#5190 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2011 - 11:43 AM

Vezi postareadana3262, la 12 January 2011 - 10:06 PM, a spus:

Vezi postareadivina, la 12 January 2011 - 09:34 PM, a spus:

Cum l-ai asamblat de sta asa de drept?

La tortul asta am pus si eu pe margine foaie de pandispan, de regula nu pun, daca te uiti bine la torturile mele vezi ca nu sunt perfect drepte, dar prefer asa decat sa stiu ca e atata blat si mai ingreunez tortul cu el! Sub 3 kg cu greu reusesc sa fac tort!
Sus am lasat foaia de bezea, sincer de aceea am facut discul acela alb, pe care am scris numele, sa maschez mai bine denivelarile!
Foile astea de bezea sunt urate rau, ai dreptate!

Multumesc! Te-ai descurcat bine! :)
Stiu ca-i destul de fragil din cauza foilor, asa incat nici nu ma gandeam ca poate fi acoperit cu pasta de zahar! :pupic:

#5191 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 13 January 2011 - 12:11 PM

Pun si io sa va arat ce am mai mesterit:un tort care s-a vrut un fel de cutie de cadou marca "GUESS" dar mi-a iesit numa' o tentativa de cutie de cadou,nu-s incantata de el deloc,si m-am mai enervat si pt. ca m-am incurcat cu tavile si nu mi-o incaput pe tavi de-alea de carton aurii :pupic: si arata aiurea tv amea de plastic;tortu' s-a vrut (tot)diplomat imbracta in pdz pandispan clasic ,a avut vreo 3 kg.

Nu stiu ce nu iti place la el mie imi place tare mult. Litera G o ai din vreu set anume? E super!
De unde iei din Cj cartoanele aurii? Ma intere in mod deosebit. Ala cu lalelele e super, am vazut si eu decupatorul pe LB insa nu m-a dat pe spate in poza lor, probabil ca acel mijloc ce nu l-ai putut scoate tu e de fapt esential acolo :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5192 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 13 January 2011 - 12:55 PM

Vezi postareagloxinia, la 13 January 2011 - 12:11 PM, a spus:

Pun si io sa va arat ce am mai mesterit:un tort care s-a vrut un fel de cutie de cadou marca "GUESS" dar mi-a iesit numa' o tentativa de cutie de cadou,nu-s incantata de el deloc,si m-am mai enervat si pt. ca m-am incurcat cu tavile si nu mi-o incaput pe tavi de-alea de carton aurii :pupic: si arata aiurea tv amea de plastic;tortu' s-a vrut (tot)diplomat imbracta in pdz pandispan clasic ,a avut vreo 3 kg.

Nu stiu ce nu iti place la el mie imi place tare mult. Litera G o ai din vreu set anume? E super!
De unde iei din Cj cartoanele aurii? Ma intere in mod deosebit. Ala cu lalelele e super, am vazut si eu decupatorul pe LB insa nu m-a dat pe spate in poza lor, probabil ca acel mijloc ce nu l-ai putut scoate tu e de fapt esential acolo :)

Nu imi place ca : nu l-am "bibilit" cat trebuia,nu l-am facut "carapace",nu l-am finisat cu "pucu" din pdz,nu imi place ca nu ma avut alt platou de prezentare,si dupa ce mi-am taiat literele am vazut ca sigla firmei,are un "g" pus in oglinda!Litera "G" o am de la setul de biscuiti de la Metro.stai sa caut si poza!
Cartoanele sunt de la LB,numai ca mi-i le aduce cineva,care tot are drum la Tg-Mures!Eu nu am gasit in Cluj cartoane!
Da,mijlocul lalelelei nu l-am putut scoate frumos,si atunci m-am dat batuta,plus ca imi trebuiau o tona de lalele,tortul era prea mare;dar am sa mai incerc numa' sa-mi iau un "bisturiu".
dau "edit": ap.foto era in alta "era" :)

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2011/post-181-12949163081655.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-181-12949162994665.jpg

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 13 January 2011 - 12:59 PM

#5193 Useril este offline   Irenke 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 22-December 10

Postat 13 January 2011 - 02:38 PM

Vezi postareaizuk, la 13 January 2011 - 11:09 AM, a spus:

Cand ma uit la minunatiile voastre ma apuca plansul , sunt asa frumoase , perfecte . Oare cand o sa pot face si eu asa ceva?Mai am mult de invatat.Si mult de investit in ustensile (ca de alea duc lipsa), dar poate , incet incet , le adun eu cumva.

Lasa draga mea, nu te intrista, ca o sa poti si tu sa faci frumuseti cum fac fetele. Astea doar in timp si dupa mai multe incercari. Cat despre ustensile, eu pana mi le-am luat pe ale mele am improvizat foarte mult, ba chiar si decupatoare mi-am facut sngure. Deci nu e asa de greu.
"Nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara permisunea noastra." -Eleonor Roosevelt

#5194 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 January 2011 - 06:58 PM

Mai,dar ce spor aveti cu scrisu' si cu tortalitu'!Nu mai poate tine omu' pasu' cu voi!Ziceti-mi si mie care e secretu'?Redbull...sau ce?spanac?
MIMIsa-ti traiasca puiutzu si sa va bucurati de el!Misto masinutze,sper sa nu le vada ai mei ,ca si lor le-ar trebui!
Cecy multumecs de parecieri;nici io nu prea am comenzi "de-astea cu bani",mai mult is torturi de "obligatii" "aniversari"etc,adica mai mult moca :) sau...moace ?! :) .Dar asa ma si invat,noah,n-am ce face!
Dana3262imi plac fff mult torturile tale,mai ales cel de iarna si egipteanul.Felicitari!
Oti mie imi place tare mult Alba-ca-zapada,si nu mi-i se pare incarcat,numa' ca tot numaram piticii si nu-mi ieseau la numar :) ,al mai mic ,de jos,e cel facut in matritza?si care ii afza cu matritza,esti multumita de ea?
Izuka incantata de cunostinat,bine ai venit pe aici;ce pofta imi face "laptogul" tau (asa-i zice fiica-mea) :) parca ii cioco' de casa!cum ai facut-o?detaliezi putin cioco' plastica asta, te rog?vreau s-o incerc si io!

Pun si io sa va arat ce am mai mesterit:un tort care s-a vrut un fel de cutie de cadou marca "GUESS" dar mi-a iesit numa' o tentativa de cutie de cadou,nu-s incantata de el deloc,si m-am mai enervat si pt. ca m-am incurcat cu tavile si nu mi-o incaput pe tavi de-alea de carton aurii :) si arata aiurea tv amea de plastic;tortu' s-a vrut (tot)diplomat imbracta in pdz pandispan clasic ,a avut vreo 3 kg.
Tortu' nr. 2 este un ciocolatos!(blat amandina,ganache de cioco' cu lapte,insiropat cu sirop de zahar +esenta de migdale)uraaaa,in sfarsit si altceva!!!Multumesc mult Luminis,Gabreniei,Otiliei,Danie_eleipt. ajutorul vostru!A iesit bun la gust dar un pic l-as insiropa mai tare ,data viitoare.Miane va prezint si poza cu sectiunea,sper sa o primesc!Tortu' a cantarit 3,8 kg,am facut un blat din 8 oua,crema din 700 ml de frisca+700 gr cioco(si mi-ar mai fi trebuit inca vreo 100 de gr de crema).Blatul l-am copt in forma de 26 cm,dar l-am "montat" intr-o cratita de 30 cm,si l-am facut "carapace" cu foi de pandispan din comert :P ,ca sa iasa drept .
DAU EDIT:nu am mai pus nici o gelatina,si poate ca devin si io fan cioco'!

ff faine au iesit, imi plac amandoua :tongue3:
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#5195 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 07:05 PM

Am facut si eu azi un tort pt soacra mea care implineste 66 de ani
blatul l-am facut dupa o reteta de prajitura cu banane, crema ceva de moment cu nectar de piersici, oua, cioco alba, frisca, gelatina, am uns si blatul din mijloc cu gem de caise si per total i-a placut ff mult gustul

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-91-12949382546298.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-91-12949382644348.jpg

si sectiune

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-91-1294938279176.jpg

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#5196 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 13 January 2011 - 07:10 PM

multumesc fetelor pt urarile voastre!
Divina,da,intr-adevar,e mareeeee strengar!
Nelly,am pus masinutele bot in bot,ca asa a fost dorinta sarbatoritului:"mamiii,masinuta Sally e fetita si trebuie sa-i vada copiii fatza mai bine";asa ca,i-am indeplinit dorinta copilului.
Anca tortul cu lalele e superbbbbb!
Cec,la multi ani soacrei,sa fie sanatoasa!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#5197 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 13 January 2011 - 07:38 PM

Vezi postareaMIMI, la 13 January 2011 - 07:10 PM, a spus:

Nelly,am pus masinutele bot in bot,ca asa a fost dorinta sarbatoritului:"mamiii,masinuta Sally e fetita si trebuie sa-i vada copiii fatza mai bine";asa ca,i-am indeplinit dorinta copilului.

:) cine stie cunoaste ,eu le consideram niste masinutze si atat,jos palaria in fata lui :tongue3:
nelly_th2001

#5198 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 07:42 PM

m-ai dat gata cu ultimul tort, e super frumos :tongue3:
nelly_th2001

#5199 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 07:45 PM

Vezi postareacec, la 13 January 2011 - 07:05 PM, a spus:

bine ca mai faci si tu cate un tort ,eu asteptam sa vad iara un platou plin cu briose frumos colorate :)
sa iti traiasca soacra :tongue3:
nelly_th2001

#5200 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2011 - 07:49 PM

Vezi postareanelly_th2001, la 13 January 2011 - 07:45 PM, a spus:

Vezi postareacec, la 13 January 2011 - 07:05 PM, a spus:

bine ca mai faci si tu cate un tort ,eu asteptam sa vad iara un platou plin cu briose frumos colorate :pupic:
sa iti traiasca soacra :floare:

multumesc de urare
peste 5 zile e ziua fetei si vrea briose sa duca la scoala asa ca vei avea ocazia sa vezi cat de curand si platou cu briose

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic