Stefana, la 30 March 2010 - 06:07 PM, a spus:
Reteta Lissei de blat amandina e asta,iar eu o folosesc in ultima vreme la toate blaturile cu cacao,pt ca e super fain de insiropat(eu pun un praf de copt in faina)
Pentru blat e nevoie de :
6 oua,
2oog zahar,
30 ml apa,
40ml ulei(un paharel mic)
20 g cacao,
8lg faina.
Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao;se amesteca usor cu lingura de lemn .Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata.
Blat alb f pufos si primitor de sirop- amandina Lissei modificata de me,myself and I
6 oua(pt o tava de blat de 28,destul pentru 3 discuri faine de blat)
200g zahar
30ml apa(eu pun 3 linguri)
un praf de sare
40 ml ulei(eu pun patru linguri)
10 lg faina.
Albusurile se bat spuma cu apa si praful de sare si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Trebuie sa arate ca o bezea.
Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca cu lingura de lemn si se pune si faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca usor cu lingura de lemn .Dureaza mult insa merita.Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata.
(am adaugat vorbele mele la textul Lissei, sa nu va mire ca seamana asa de bine prezentarea celor doua retete .
Mie imi iese un blat alb.pufos,care primeste ff bine cantitati generoase de sirop,si folosesc doar reteta asta cind mi se cere blat alb.
In functie de marimea tavii,modific cantitatile, adica la o tava de 21 pun 4 oua,la una dreptunghiulara maaare(pt tort dreptunghiular mare) pun 10 oua,si iese ditamai.E ff spornic datorita oualor bine batute si a prafului de copt probabil,eu sunt fan/fana/fanatica

Sunt o zapacita si jumatate, joi seara am aflat ca vineri trebuie sa fac 2 torturi, si cum sunt incepatoare si nu am multe ingrediente in casa am zis sa fac blat de amandina, il faceam prima oara. Copiez reteta pe o foaie si merg in bucatarie, eram un pic nedumerita ca nu vedeam praf de copt, dar am zis ca eu nu ma pricep si asta este blatul asta este fara praf de copt. Bat albusurile... fac blatul il bag la cuptor, creste superb, ii gata de facut si il scot din ler. No si acuma incep problemele, blatul meu se lasa, nu ma stresez asta este. Vineri il tai in doua, alta problema in mijloc e cleios, nu nefacut ci tare, adunat, il repar cumva ca pe margini era superb, pufos, bun, primitor de sirop, noroc ca tortul era pt cumnatul si bunicu, am copensat blatul cu o crema de iaurt si fructe delicioasa. Azi intru sa va intreb de ce mi s-au lasat blaturile si citesc cu atentie si tot mesajul despre Blatul amandina

si surprza trebuia sa praf de copt

. Pe sambata trebuia sa mai fac un tort si blatul asta e delicios, ce sa fac sa ramana frumos?