Forum Culinar: Blaturi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blaturi retete de blaturi folosite de noi

#61 Useril este offline   rozi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 29-June 10

Postat 14 September 2010 - 05:00 AM

Vezi postareayoyo, la 13 September 2010 - 10:37 AM, a spus:

Reteta de RICE CRISPIES TREATS - postat de Ortansa

=3 lg.unt
-300 gr marshmallows-orice culoare
-6 pahare de orez cereale(rice crispies)-se poate pune din ochi atat cat sa devina o masa maleabila dar necurgatoare.

eu am facut cam la jumatate cantitatea si am avut cereale cu cacao,de aici si culoarea,dar se pot folosi si cereale simple.

Se topeste untul impreuna cu marshmallows pana la omogenizare.Se adauga orezul si se incorporeaza.Se ung mainile bine cu unt,la fel si tava sau forma in care veti modela.Se iau bucati din compozitie si se formeaza cum va pricepeti mai bine.Trebuie lucrat repede pt. ca se intareste rapid.Se poate reincalzi si se lucreaza in continuare dupa dorinta.Pot fi modelate cu mana,ori puse in tavi/forme dupa dorinta si lasate la uscat.Se taie usor cu un cutit,daca e nevoie.Sunt bune rau de papa,eu am sa le fac si ca desert acoperite cu ciocolata.Inainte de a imbraca in pasta de zahar se unge cu unt sau cu gem(eu am uns cu unt,dar data viitoare folosesc gem sau marmelada ca sa nu fiu nevoita sa le bag la frigider)

Multumesc pt explicatii

#62 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 October 2010 - 06:01 PM

Ce blat fac eu, pentru o forma rotunda de 24 cm.
5 oua
75 gr faina
75 gr amidon
150 gr zahar
vanilie
sare

Am batut spuma ouale cu zaharul, pana si-au triplicat volumul, am adaugat faina si amidonul amestecate.Am copt 20 de minute la 180 de gr.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128759034047.jpg

Am copt una rotunda, una dreptunghiulara si un guguluf pentru tort Barbie.

Blatul e superpufos l-am insiropat foarte putin.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128759042986.jpg

#63 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 22 October 2010 - 10:58 PM

Raluca (Yours4ever) sau fetelor care ati incercat Chocolate mud cake...

Spuneti-mi va rog cum se comporta blatul la taiat?..stiu ca este dens si umed ca si consistenta...dar as dori cele care l-ati incercat sa-mi spuneti cum se taie in mai multe blaturi? se faramiteaza sau se taie relativ usor si permite obtinerea unor blaturi frumoase?

Stiu ca tu Raluca l-ai folosit mai des la torturile tale...fiind atat de dens si umed cum se impaca in combinarea cu alte creme?..este prea greu? cum este gustul per ansamblu?

Si inca o intrebare...dupa parerea voastra ar merge sculptat un astfel de tort?


#64 Useril este offline   Yours4ever 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 23 October 2010 - 09:32 AM


Dora
,eu nu l'am taiat decat in 2 si de cele mai multe ori se faramiteaza,nu exagerat dar se faramiteaza.Desi au fost dati cand s'a taiat tare bine, cred ca m'am scapat cu mai multa faina atunci.
Eu il folosesc tare mult ca lumea a mancat o data si tot asta mi'l cere, il combin cu mousse'u de cioco deobicei E dulce, e drept. Pt cei care nu's amatori de dulce , e probabil cam tare combinatia.
De sculptat... nu cred. e moale si cremos pt sculptat. merge bine ca o baza sau/si capac, dar cred ca e prea pretentios pt sculptat.
Sper ca te'o ajutat cat de cat.
Raluca

#65 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 30 January 2011 - 12:02 AM

Hello, fetele! Ce retete folositi pentru foi de pandispan? Eu am cumparat ca de obicei din alea din magazin si sunt distruse, rupte etc. Si am mai dat si 8 lei pe 2 foi. Mi se pare cam mult! Ma gandeam ca poate foloseste cineva o reteta pentru a obtine blaturi asemanatoare ca si cele din comert.

#66 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 30 January 2011 - 10:56 AM

Cele mai bune din comert eu zic ca sunt astea:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12963776454247.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12963776565785.jpg

8-9 lei pachetul cu 4 foi.

Le-am gasit la Profi, Unicarm, Carrefour... si niciodata n-au fost rupte!
dana

#67 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 01 February 2011 - 08:45 AM

Dana, si eu tot astea le foloseam, le gaseam la Kaufland, dar acum vad ca le-au schimbat ambalajul. Oare mai sunt la fel de bune, ca nu le-am mai cumparat de ceva timp.
Punticu, eu cand foloseam foile astea mai pateam si eu sa se inmoaie si sa se rupa cand le dadeam cu unt, incercam sa folosesc untul cat mai moale, sa nu le stic. In ultimul timp nu am mai folosit foi pe marginea tortului, nu se inmoaie pasta, rezista bine pe crema doar ca nu mai sta la fel de dreapta, iese putin denivelata. Deci inca nu stiu nici eu care e cea mai buna solutie.
www.torturidelicioase.wordpress.com

#68 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 01 February 2011 - 09:44 AM

Vezi postareatango, la 01 February 2011 - 08:45 AM, a spus:

Dana, si eu tot astea le foloseam, le gaseam la Kaufland, dar acum vad ca le-au schimbat ambalajul. Oare mai sunt la fel de bune, ca nu le-am mai cumparat de ceva timp.
Punticu, eu cand foloseam foile astea mai pateam si eu sa se inmoaie si sa se rupa cand le dadeam cu unt, incercam sa folosesc untul cat mai moale, sa nu le stic. In ultimul timp nu am mai folosit foi pe marginea tortului, nu se inmoaie pasta, rezista bine pe crema doar ca nu mai sta la fel de dreapta, iese putin denivelata. Deci inca nu stiu nici eu care e cea mai buna solutie.

Pai si eu tot de astea ma plangeam. Au fost foarte bune, dar acum... Sunt cu gaurere, rupte ... Poate nu am nimerit eu foi bune si doar ale mele erau asa.

#69 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 01 February 2011 - 01:02 PM

ale mele au fost tare proaspete, ia vedeti termenul... vad ca la mine e 13.02.2011!!!
dana

#70 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 01 February 2011 - 02:44 PM

Aveti grija cu blaturile cumparate (cel putin astea de la Rubin King), se fac tot felul de golanii, se scot termenele de valabilitate expirate si se pun pe deasupra etichete cu termene noi. Si nu vorbesc din povesti. Nu pot sa zic pe forum clar ce si cum, dar ar fi bine sa ma credeti pe cuvint. E valabil si la blaturile astea ambalate, si la baxurile mari care se distribuie pe la cofetarii ca sa se faca prajituri si torturi din ele etc.

Mai bine va munciti voi un pic in plus si taiati blaturile cum puteti . Nu se compara.

#71 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 01 February 2011 - 03:46 PM

Vezi postareaStefana, la 01 February 2011 - 02:44 PM, a spus:

Aveti grija cu blaturile cumparate (cel putin astea de la Rubin King), se fac tot felul de golanii, se scot termenele de valabilitate expirate si se pun pe deasupra etichete cu termene noi. Si nu vorbesc din povesti. Nu pot sa zic pe forum clar ce si cum, dar ar fi bine sa ma credeti pe cuvint. E valabil si la blaturile astea ambalate, si la baxurile mari care se distribuie pe la cofetarii ca sa se faca prajituri si torturi din ele etc.

Mai bine va munciti voi un pic in plus si taiati blaturile cum puteti . Nu se compara.


Pai nici eu nu prea am incredere in ele, dar nu am nici o reteta de blat care se poate taia asa de subtire!

#72 Useril este offline   Livia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 01 February 2011 - 04:32 PM

Eu as folosi in locul foilor cumparate, foi de dobos (eventual putin mai groase). Merg foarte bine si din blat negresa, coapte in tava mare de aragaz, apoi taiate in 3 pe lungime.

#73 Useril este offline   elena_est 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 06 February 2011 - 11:46 PM

Vezi postareaStefana, la 30 March 2010 - 06:07 PM, a spus:

Reteta Lissei de blat amandina e asta,iar eu o folosesc in ultima vreme la toate blaturile cu cacao,pt ca e super fain de insiropat(eu pun un praf de copt in faina)

Pentru blat e nevoie de :
6 oua,
2oog zahar,
30 ml apa,
40ml ulei(un paharel mic)
20 g cacao,
8lg faina.
Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao;se amesteca usor cu lingura de lemn .Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata.


Blat alb f pufos si primitor de sirop- amandina Lissei modificata de me,myself and I :lol:

6 oua(pt o tava de blat de 28,destul pentru 3 discuri faine de blat)
200g zahar
30ml apa(eu pun 3 linguri)
un praf de sare
40 ml ulei(eu pun patru linguri)
10 lg faina.
Albusurile se bat spuma cu apa si praful de sare si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Trebuie sa arate ca o bezea.
Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca cu lingura de lemn si se pune si faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca usor cu lingura de lemn .Dureaza mult insa merita.Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata.
(am adaugat vorbele mele la textul Lissei, sa nu va mire ca seamana asa de bine prezentarea celor doua retete .
Mie imi iese un blat alb.pufos,care primeste ff bine cantitati generoase de sirop,si folosesc doar reteta asta cind mi se cere blat alb.

In functie de marimea tavii,modific cantitatile, adica la o tava de 21 pun 4 oua,la una dreptunghiulara maaare(pt tort dreptunghiular mare) pun 10 oua,si iese ditamai.E ff spornic datorita oualor bine batute si a prafului de copt probabil,eu sunt fan/fana/fanatica ;)

Sunt o zapacita si jumatate, joi seara am aflat ca vineri trebuie sa fac 2 torturi, si cum sunt incepatoare si nu am multe ingrediente in casa am zis sa fac blat de amandina, il faceam prima oara. Copiez reteta pe o foaie si merg in bucatarie, eram un pic nedumerita ca nu vedeam praf de copt, dar am zis ca eu nu ma pricep si asta este blatul asta este fara praf de copt. Bat albusurile... fac blatul il bag la cuptor, creste superb, ii gata de facut si il scot din ler. No si acuma incep problemele, blatul meu se lasa, nu ma stresez asta este. Vineri il tai in doua, alta problema in mijloc e cleios, nu nefacut ci tare, adunat, il repar cumva ca pe margini era superb, pufos, bun, primitor de sirop, noroc ca tortul era pt cumnatul si bunicu, am copensat blatul cu o crema de iaurt si fructe delicioasa. Azi intru sa va intreb de ce mi s-au lasat blaturile si citesc cu atentie si tot mesajul despre Blatul amandina :icon_fessee: :lol: si surprza trebuia sa praf de copt :thumleft: . Pe sambata trebuia sa mai fac un tort si blatul asta e delicios, ce sa fac sa ramana frumos?
Mama de
Imagine postata

#74 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 07 February 2011 - 10:28 AM

Cred totusi ca ai probleme cu temperatura din interiorul cuptorului.
Sa stii ca nu toate cuptoarele sunt la fel ca si timp de coacere a unui produs. De aceea incearca intotdeauna cu un bat de grigaruie pe mijlocul blatului daca e copt sau nu. Daca dupa racire blatul tau e cleios tins sa cred ca nu a apucat sa se coaca pe mijloc.

Din cate vad blatul de amandina are ulei e ca si cel de negresa doar ca difera cantitatile.

O prietena de a mea stiu ca lasa blatul la copt pe flacara cat mai mica. Si ea zice ca lasa mai mult timp la copt aluatul decat spune reteta pentru ca din nou nu fiecare cuptor coace la fel.
Daca blatul face bolta inseamna ca focul a fosyt prea tare.

Vezi daca in bucatarie la tine nu e foarte rece. Astfel dupa ce il scoti din cuptor el fiind cald si in incapere fiind rece...astfel poate sa-l afecteze si acest lucru.

#75 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 07 February 2011 - 10:34 AM

Vezi postareayoyo, la 07 February 2011 - 10:28 AM, a spus:

O prietena de a mea stiu ca lasa blatul la copt pe flacara cat mai mica. Si ea zice ca lasa mai mult timp la copt aluatul decat spune reteta pentru ca din nou nu fiecare cuptor coace la fel.
Daca blatul face bolta inseamna ca focul a fosyt prea tare.

Vezi daca in bucatarie la tine nu e foarte rece. Astfel dupa ce il scoti din cuptor el fiind cald si in incapere fiind rece...astfel poate sa-l afecteze si acest lucru.


exact asa procedez si eu. prefer sa las flacara mai mica, spre minim, in felul asta blatul creste uniform si se coace/usuca frumos. Cind scot tava din cuptor nu-l dau direct la rece, ci il mai las in tava vreo 5-10 minute ca sa se usuce deasupra cit mai bine,pt ca daca-l rastorn imediat pe fund de lemn se cruzeste, iar daca-l rastorn pe gratar face dungi urite.

deci- foc mic-mic, lasat sa se odihneasca blatul in tava vreo 10 min dupa coacere, apoi rasturnat pe fund de lemn(alegerea mea) , fara aer f rece direct pe blat.

#76 Useril este offline   elena_est 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 07 February 2011 - 11:32 AM

Multumesc pt raspuns.
De verificat cu scobitoarea, l-am verificat si a iesit curata, oricum o sa incerc varianta cu focul cat mai incet, si o sa va spun ce am reusit, plus praful de copt.
Pupici si spor la lucru.
Mama de
Imagine postata

#77 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 08 February 2011 - 01:55 PM

Vezi postareapunticu, la 01 February 2011 - 03:46 PM, a spus:

Vezi postareaStefana, la 01 February 2011 - 02:44 PM, a spus:

Aveti grija cu blaturile cumparate (cel putin astea de la Rubin King), se fac tot felul de golanii, se scot termenele de valabilitate expirate si se pun pe deasupra etichete cu termene noi. Si nu vorbesc din povesti. Nu pot sa zic pe forum clar ce si cum, dar ar fi bine sa ma credeti pe cuvint. E valabil si la blaturile astea ambalate, si la baxurile mari care se distribuie pe la cofetarii ca sa se faca prajituri si torturi din ele etc.

Mai bine va munciti voi un pic in plus si taiati blaturile cum puteti . Nu se compara.


Pai nici eu nu prea am incredere in ele, dar nu am nici o reteta de blat care se poate taia asa de subtire!


Apropo de blaturi subtiri, eu m-am "jucat" cu blatul de la "Dobos in stil italian" al Dorei pe un tort sub forma de paleta de tenis (voi atasa o poza ca sa vezi si practic ce-am putut face cu ele, pacat ca nu am o poza cu foile proaspat scoase din cuptor insa gasesti imagini la topicul cu retete italiene, posturile Dorei).Foile ies suficient de subtiri si pot fi sculptate , insiropate etc. De asemenea , pentru o varietate de gust poti incerca si foile cu cocos , tot ale Dorei care se coc fiecare in parte si ies subtiri.
Din comert de multe ori nu stii ce cumperi ...

#78 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 08 February 2011 - 02:10 PM

Uf, poza era prea mare, a trebuit s-o modific...iata despre ce vorbeam :wub:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1066-12971669857119.jpg


#79 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 08 February 2011 - 02:39 PM

Alinus, am incercat si eu foile Dorei (da la dobos) si cred ca ar merge. Voi incerca. Multumesc! :wub:

#80 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 06 February 2012 - 12:34 AM

Negresa (blat)

INGREDIENTE: (pt blat) 5 oua, 200 g zahar, 200 ml ulei, 1/2 cana apa(150 ml), 250 g faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao.

Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat pana se formeaza o maioneza "dulce".Apoi se adauga apa,iar compozitia va deveni destul de lichida,dar nu va alarmati!Dupa ce ati pus apa,mai bateti cu mixerul cca. 2 minute.
Intr-un castron,amestecati faina cu cacaua si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor,putin cate putin.Va fi acum o compozitie usor vartoasa.
Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura,de sus in jos (nu cu mixerul!),pana devine omogena.(copy/paste de la Dora din topic)

se coace la foc mic spre mijlociu pana cand scobitoarea, chibritul, batul de frigaruie iese curat - cam peste 45 min (depinde de fiecare cuptor in parte)

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi