Forum Culinar: EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+ - Forum Culinar

Salt la continut

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

EDUCATIA - PAS CU PAS DE LA 0+

#481 Useril este offline   Calugaru' Vaxile 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 02-September 10
  • Locationmai incoace de dincoace si mai incolo de dincolo

Postat 25 October 2010 - 04:07 AM

Vezi postareaNicoleta, la 24 October 2010 - 09:57 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 24 October 2010 - 02:21 PM, a spus:

noi facem baie cam la saptamana

OMG

simona traieste in frigider :occasion14: :-*

la ai mei tre' sa le spalam si paru' zilnic (da' numa' seara). well, la ala mare uneori chiar de doo ori pe zi, pentru ca e purcel si-si pune la prinz mincare-n par. ma rog, la prinz il spala educatoarea. seara pe alamare il spal io, pe alamicu il spala nevazmea. din fericire, alamare maninca aproape singur. "aproape" in sensu' ca un anumit procent din mincare ajunge invariabil pe el. da' stitz ceva? daca la inceput ii dqadeam io in gura, acum eventual il corectez la tinut furculita/lingura (cutit nu ii dam pe mina deocamdata). cit pune pe el, asta e.
Lasati dolarii sa vina la mine!

#482 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 25 October 2010 - 06:46 AM

ale mele au avut par ca un om mare cand s-au nascut, paroase rau stiu....nu aveam cum sa nu le spal zilnic, mai ales ca sant nascut evara si la caldurile de aici.....

acum la fel, au par pana la cur si trebe spalate....iarna le spal la 2 zile pe par, dar baia(dusul) zilnic...asa am apucat de la inceput asa facem....daca santem iesiti pana mai tarziu le fac baie inainte sa plecam sa fiu sigura :pupic:

ferice de chiftea ca vb romaneste, ale mele ma inteleg dar greu cu vorbitul....ada zice ca e greu de pronuntat ;)...
zilele trecute vb in state cu fata unei prietene si mi-a zis ca nu prea intelege ce zice fata> zic, pai vorbeste engleza, cum nu intelegei?
ada: pai ce eu vb engleza? eu vb australiana....muahaha :tongue3:

#483 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 October 2010 - 07:18 AM

Din amintiri va zic si eu . baia era zilnica , spalatul pe cap a devenit o mare problema dupa 2 ani. urla ca nu stiu ce la spalatul pe cap...
din fericire i-a trecut dupa cateva luni de urlete.
cat despre limbi, i-am vorbit in romana in casa, la gradinita ( dupa 2 ani ) era in franceza ( la inceput tacea mâlc, intelegea , facea ce i se spunea,
dar nexam vorbit, si brusc a turuit )
vara mergeam in Italia, asa ca a inceput cu un mix gen...vieni a gioccare , e a "greblare" con me...
iar la 4 ani , o dadusem ( la dorinta ei) la un curs de engleza funny pentru copii , odata pe saptamana , cu "cantecele" (cum zicea ea) si jocuri ,tinute de
o tanbara kiwi :pupic: ( deci cu baze in nouazeelandeza ;) ).
aici incep cu germana la scoala din cl 3a , si apoi engleza.
cand a facut la scoala medie latina 3 ani, a ajutat-o enorm romana si italiana....
germana vorbeste doar cea hochdeutch ( si nu dialectul http://www.youtube.c...feature=related ):tongue3:

#484 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 25 October 2010 - 09:58 AM

Vezi postareaCalugaru, la 25 October 2010 - 04:02 AM, a spus:

sincer, nu inteleg. de ce ai dat-o intii la franceza si nu intii la flamanda? poate tie ti se pare usoara flamanda aia, da' pe mine ma apuca groaza numa' cind o aud. pe linga flamanda, franceza e pepsi. bine, si la 3 ani ei invata usor limbi straine. creca pina-n 10 ani, de fapt.

penca acolo erau locuri. si nu-mi pare rau de alegere. mai usor de invatat flamanda decat franceza asa ca o sa incep eu s-o invat flamanda/olandeza
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#485 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 October 2010 - 10:06 AM

La noi in tara, din totdeauna si pana in zilele noastre, medicii pediatri recomanda cu strasnicie baita zilnica, ca si rutina in primul rand, dar si pentru igiena zilnica: bebelusul regurgiteaza sau uneori vomita, face caca si pipi pe el, apoi scamele din imbracaminte si lenjerie intra in cutele lor de pe corp, poluarea din aer etc.

Inteleg ca nu in toate tarile exista aceasta recomandare a medicilor. Ma intreb care e varianta optima?
Ma gandesc ca din considerentele de mai sus baita ar trebui sa fie cel putin la fel de frecventa ca si dusurile la adult, avand in vedere ca sampoanele si gelurile lor nu contin sapun, ci doar agenti de curatare foarte blanzi cu ph neutru.

Dar ca si in cazul atator alte subiecte ... parerile sunt impartite.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#486 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • LocationDE

Postat 25 October 2010 - 11:02 AM

Fratzilor , hoooooooooooo

cu Nicoleta e o poveste mai veche , prietenii stiu de ce...ea cam nu stie bancu' cu Dabija :tongue3:... in fine , vrea sa-mi platesca niste politze vechi , vechi....antice chiar.

BON....cu baia e altceva. Eu SPAL fata zilnic, dar o spal cu manusa de baie pe tot corpul , dar drumul la lampa si incep de la fatza , cap , gat...cred ca am mai zis o data. De facut scafandru , o fac , LA INDICATZIA MOASEI SI A MEDICULUI o data la saptamana. Voi chiar credetzi ca imi tzin copilul murdar???

Spun VOI pt ca ma intereseaza ce spunetzi VOI , de Nicoleta chiar mi se rupe...

#487 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 October 2010 - 11:06 AM

Vezi postareaDaniella, la 25 October 2010 - 10:06 AM, a spus:

La noi in tara, din totdeauna si pana in zilele noastre, medicii pediatri recomanda cu strasnicie baita zilnica, ca si rutina in primul rand, dar si pentru igiena zilnica: bebelusul regurgiteaza sau uneori vomita, face caca si pipi pe el, apoi scamele din imbracaminte si lenjerie intra in cutele lor de pe corp, poluarea din aer etc.

Inteleg ca nu in toate tarile exista aceasta recomandare a medicilor. Ma intreb care e varianta optima?

Daniella, asta curatz si eu in fiecare zi , ca s-a ingrsat si are cute peste tot , o curat gründlich intre cutele alea ca daca nu se infecteaza , asa mi s-a spus. Se face rana , cica.

Eu oricum nu pun nimic in apa. Aici putzina lume pune sampoane si geluri de dus. Cine are lapte , pune lapte de mama . Io n-am :tongue3: . Tre sa incerc cu taratze...dar joi merg la doctor si inainte de a incerca , intreb.

#488 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 25 October 2010 - 11:20 AM

Cat despre limbi, iaca ce invatzai io la scoala : cica pana la 11 ani pruncii pot sa invetze AUTOMAT orice limba. Ei disting limba materna dupa melodie ,ca noi o vb altfel , cu mai multa sigurantza. Pe la 15 ani se inchid nush ce sinapse la nush ce neuroni ( avetzi mila ca studiul meu are cam 15 ani , vechime) si nu mai pot invatza deloc automat , ci au nevoie de ghidare, i.e. manuale...etc.

Eu n-am de gand sa vb cu a mea nemtzeste ( bun , ca mai scap)...vreau sa invetze de la noi romana si engleza. ( eu as fi vrut franceza, dar al meu nu vrea...eu iubesc franceza , el o uraste!!! Ce stie el!!! )Germana va invatza la gradi , si va invatza CORECT. Poate ca eu o invatz cu ceva greseli , ca asta-i spurcata limba!!!

Copiii cumnatelor mele :
  • unul vorbea germana si romana ,a inceput sa se balbaie , l-au dus la logoped 8 acum vreo 10 ani , cica) si i-a zis desteptul de logoped sa lase o limba neapara , ca d-aia se balbaie!!!! A lasat romana , ne intzelege cand vb , dar vb cu noi in germana.
  • celalalt , al celeilate cumnate , vorbeste germana ( are numai note de 1 si 2 la scoala si e deja la gimnaziu), romana , ( stie sa si scrie), persana si araba ( nu stie sa scrie). La scaoal a inceput engleza si spaniola , aici nu stiu cat stie.... De balbait , nu se balbaie deloc!!!!
  • al mic , frat-su , cand a inceput sa vorbeasca germana la gradi a inceput sa se balbaie. Cumnata-mea nu prea recunostea , am sarit totzi pe ea sa-l duca la doctor. L-a dus , cica stie prea multe limbi...sa le lase...l-a crezut. Intr.o zi , cand eram la ei le-am zis verde-n fatza: Mah , voi nu vedetzi ca voi toata familia va balbaitzi ???? ( al meu a fost singurul pe care l-au dus la logoped , ca deh....era rusine pe vremea aia , si cumnata-mea si socru-miu se balbaie in draci) Si voi cate limbi straine atzi vorbit cand atzi fost copii de v-atzi balbait???? S-a dus la alt logoped si femeia aia i-a zis ca-i genetic , probabil , si dupa 6 luni si ceva de terapie al mic nu se mai balbaie.

#489 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 25 October 2010 - 12:19 PM

simona, tu nu trebuie sa dai socoteala nimanui ce faci cu copilul tau...eu am zis din experienta mea ca de-aia discutam, mai schimbam pareri ;)

ale mele au avut par nu gluma, nu ca alti copii, eu TREBUIA sa le spal altfel miroseau a acru :)...si acum la fel, daca nu le spal la 2 zile e belea...mai trec si 3 zile iarna cand e frig si mi se pare mie ca nu e necesar(ca si cu parul meu, nu arata bine nespalat ;) )

Nicoleta cred ca n-are alta treaba....

#490 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 October 2010 - 12:20 AM

Vezi postareasimonaro29, la 25 October 2010 - 11:02 AM, a spus:

Fratzilor , hoooooooooooo

cu Nicoleta e o poveste mai veche , prietenii stiu de ce...ea cam nu stie bancu' cu Dabija :floare:... in fine , vrea sa-mi platesca niste politze vechi , vechi....antice chiar.

BON....cu baia e altceva. Eu SPAL fata zilnic, dar o spal cu manusa de baie pe tot corpul , dar drumul la lampa si incep de la fatza , cap , gat...cred ca am mai zis o data. De facut scafandru , o fac , LA INDICATZIA MOASEI SI A MEDICULUI o data la saptamana. Voi chiar credetzi ca imi tzin copilul murdar???

Spun VOI pt ca ma intereseaza ce spunetzi VOI , de Nicoleta chiar mi se rupe...

nuuuuu, nu ma gandeam ca tii tu copilul murdar, pentru ca nici eu nu o spal zilnic, desi mie medicul mi.a spus ca trebuie baita zilnica.
Ceea ce intrebam eu uimita este de ce la voi medicul recomanda baia 1 data pe saptamana si temperaturi mai joase in casa, iar la noi recomanda baita zilnica ... si incercam sa gasesc explicatia.

Dar masaj cu ulei/crema ti-a spus sa ii faci?

#491 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 October 2010 - 07:35 AM

Pai Danielo medicii din ziua de azi unii au o parere altii alta,ce ti-a zis tie medicul tau,se zicea si o data pe vremuri,acum sunt altii mai moderni care cred ca timpurile s-au schimbat si nu mai sunt deacord cu vechile opinii...Ma rog...
Eu pe bubuletu ii faceam la inceput baita zilnic,apoi pe la 40 de zile am inceput sa-i fac o zi da una nu,acum la 4 ani ii fac de 2 ori pe saptamana,mie mi se pare suficient,ca e marisor si se spala mereu singur pe fata si manute,ca adora sa se joace in apa si sapunul lichid si in plus stam la bloc e curat(nu ca la curte ma refer)in plus e baietel parul periuta,ma rog asa facem noi...Aaaa asta in afara zilelor cu canicula atunci se racoreste in cada cu apa calduta non stop de zice ca-i la piscina :) :floare:

#492 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 October 2010 - 10:38 AM

Vezi postareaDaniella, la 28 October 2010 - 12:20 AM, a spus:

Dar masaj cu ulei/crema ti-a spus sa ii faci?

Eu nu folosesc decat ulei de masline presat la rece. Si da , ii fac nu numai dupa fiecare baie si aproape dupa fiecare spalare ( spalatul de dimineatza cu manusa din fiecare zi)

Apropos de masaj , vreau sa o duc la masaj de bebe , trebuia sa ma sune o tanti dar inca nu m-a sunat , astept.

#493 Useril este offline   Mutti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat 28 October 2010 - 10:47 AM

Si Geany , apropos de vremuri sau de temperaturi: am fost aseara la spital la nasa fetii , a nascut duminica. Era o caldura in camera...crunta!!!! Fata infofolita in paturi , bunica fetii inca voia sa o mai acopere , ma-sa fetii se certa cu ea sa o descopere :scratch: ...

Si aporopos de educatzie: Nasa zicea ca fata tzipase noaptea....(bun , ca aia mica tzipa de foame ca nu i-a venit inca laptele), ce sa faca sa o obisnuiasca asa ca pe a mea....vorbeam aseara de Elena , cum ca noapte doarme , se trezeste , papa , iar doarme , daca are chef de joaca se ocupa singura cu ursuletzii....ma lasa in pace , e lucru mare. Numai ca asta a durat , cand era buni aici zicea ca n-am inima....tanti zice zambind: Are cuscra dreptate!!!! Eu n-o las pe asta sa urle!!! Nici pe tat'su nu l-am lasat !
(Ei, bunicile.....)

La care ma-sa fetii zice: Bine numa' bine , obisnuieste-o in bratze , ca daca urla dupa tine cobor cu ea ( stau in casa de 2 familii) si tzi-o pun in bratze , si apoi daca tre' sa mergi beata de cap la servici , poate te razgandesti!!!

#494 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 October 2010 - 01:27 AM

Simona tu ai noroc ca fata ta nu a plans, doar a mirlait dupa cum spui.

Eu eram la fel de hotarata sa fac ca si tine, dar ai auzit aici vocile care mi-au sugerat ca nu am inima si ca bietul copil se poate invineti de plans si sa faca febra ...asa ca mi.au bagat un ghimpe in inima si am zis primele 3 luni e mica, face si colici, ok o iau in brate si nu o las sa planga, dupa aia incercam sa o luam de coada cu educatia. Insa sunt constienta ca sunt sanse mai mici de reusita, ca m.am obisnuit sa ma induiosez rau cand plange.

Tu cu manusa cu apa si apoi cu uleul de masline dimineata ii faci toaleta?

#495 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 29 October 2010 - 08:23 AM

Vezi postareaDaniella, la 29 October 2010 - 01:27 AM, a spus:

Simona tu ai noroc ca fata ta nu a plans, doar a mirlait dupa cum spui.

Eu eram la fel de hotarata sa fac ca si tine, dar ai auzit aici vocile care mi-au sugerat ca nu am inima si ca bietul copil se poate invineti de plans si sa faca febra ...asa ca mi.au bagat un ghimpe in inima si am zis primele 3 luni e mica, face si colici, ok o iau in brate si nu o las sa planga, dupa aia incercam sa o luam de coada cu educatia. Insa sunt constienta ca sunt sanse mai mici de reusita, ca m.am obisnuit sa ma induiosez rau cand plange.

Tu cu manusa cu apa si apoi cu uleul de masline dimineata ii faci toaleta?

Pai normal daca e copilul tau sa te induioseze, ti-ai dori sa fii stana de piatra cand plange copilul tau? Eu zic sa nu te mai stresezi, bucura-te de copilul tau si de relatia voastra. O sa vina si educatia si programul, esti constienta ca nu o sa stea numai la tine in brate. Dar e posibil sa fie un copil care sa aiba nevoie de mai multa afectiune, de contact fizic.
Si eu cred ca e mai greu sa faci program de masa si de somn la un copil alaptat. Cand mananca biberon vezi clar cat a mancat, la san nu ai cum. Tu zici ca a mancat si poate el a ingitit doar cateva guri, normal sa i se faca foame repede.
Cand vei diversifica vei sti ca i-ai dat o masa mai consistenta seara si poate va dormi altfel, in acelasi timp pe masura ce creste oboseste altfel, o cuprinde altfel oboseala.
Cat despre somn, pur si simplu sunt copii care adorm mai tarziu si mai greu. Nu zic sa accepti pur si smplu si sa nu incerci sa schimbi situatia, dar sa nu consideri ca gresesti tu cu ceva. Mi-a luat o gramada sa ma obisnuiesc si eu cu ideea si sa-mi accept copilul asa. Pur si simplu ii este greu sa adorma, adoarme tarziu, daca nu iesim afara si nu se oboseste e teroare. :scratch:
www.torturidelicioase.wordpress.com

#496 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 29 October 2010 - 09:04 AM

mie mi se spunea sa fac program la copii....am incercat, au rutina lor, a durat insa...cand sant mici tare iti faci tu programul dupa ei(de fapt si cand cresc e cam la fel :scratch:)

in brate e bine sa-i dezveti cand mai cresc putin, acum nu stie pe ce lume se afla, trebuie sa simta parintii aproape mai tot timpul, daca tu o inveti sa aiba incredere ca e cineva care e acolo cand are nevoie, de multe ori se detaseaza ea(ale mele asa au fost), o sa vrea spatiul ei.

eu le-am invatat sa doarme singure in patut fara sa se legan sau sa le tin in brate mai mult de 10-15min, dupa care pus jos, cantat un cantecel si le mangaiam pe fata, pe spranceana si adormeau de nu se poate....asta dupa 6luni , pana atunci nu prea a mers. atunci le-am mutat si la ele in camera ca se ridicau un popou si ne vedeau si aveau chef de joaca ;)

#497 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 29 October 2010 - 09:20 AM

Si aici dr, nu recomanda baia in fiecare zi la copii, in anotimpurile reci, cam trei si jumate la numar :scratch: le fac la 2zile baita la copii, cu dennis e mai greu cu spalatul pe cap, da vad ca la toti copii e aceeasi problema cu spalatul parului :tongue3

#498 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationfar far away

Postat 29 October 2010 - 10:49 AM

Vezi postareasissi, la 29 October 2010 - 09:20 AM, a spus:

Si aici dr, nu recomanda baia in fiecare zi la copii, in anotimpurile reci, cam trei si jumate la numar :scratch: le fac la 2zile baita la copii, cu dennis e mai greu cu spalatul pe cap, da vad ca la toti copii e aceeasi problema cu spalatul parului :tongue3

n stiu baietii dar fetele isi revin, pe la 2-3 ani...acum se baga la fund si isi uda parul, eu pun sampon ele se samponeaza bine, eu doar un pic dupa sau daca au nisip ;) si le clatesc cu cana specila cu tzatzana de nu le intra apa in ochi si gata....nici un sunet:)
sara mai pune ochelari de inot :( dar le place deja apa pe cap, sa fie de la inot?

#499 Useril este offline   sissi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 29 October 2010 - 11:04 AM

Vezi postareadark angel, la 29 October 2010 - 10:49 AM, a spus:

Vezi postareasissi, la 29 October 2010 - 09:20 AM, a spus:

Si aici dr, nu recomanda baia in fiecare zi la copii, in anotimpurile reci, cam trei si jumate la numar :( le fac la 2zile baita la copii, cu dennis e mai greu cu spalatul pe cap, da vad ca la toti copii e aceeasi problema cu spalatul parului :tongue3

n stiu baietii dar fetele isi revin, pe la 2-3 ani...acum se baga la fund si isi uda parul, eu pun sampon ele se samponeaza bine, eu doar un pic dupa sau daca au nisip ;) si le clatesc cu cana specila cu tzatzana de nu le intra apa in ochi si gata....nici un sunet:)
sara mai pune ochelari de inot :( dar le place deja apa pe cap, sa fie de la inot?

mi-ai dat o idee cu ochelarii de inot :scratch:

#500 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 October 2010 - 11:12 AM

Al meu se uda cu o cutie de margarina(goala normal :scratch: )se samponeaza cu sampon fara lacrimi si tot cu cutia se clateste,turnandu-si apa pe cap... ;)

Arata acest topic

• 34 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul