Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1001 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 February 2010 - 01:09 PM

Vezi postareaortansa, la 16 February 2010 - 12:31 PM, a spus:

stiu ca multe fete au inel reglabil,daca cineva l-a-folosit as vrea sa stiu cum se foloseste-daca se scurge compozitia pe margine.

:love7:
Pai o sa raspund eu la asta, am facut una bucata tort inima, dar mi-a fost frica sa coc blatul in forma reglabila, tocmai de frica sa nu se scurga compozitia; am facut si eu ca si tine blatul in tava normala, am decupat cu forma si am asamblat apoi in ea; crema mi-a cam curs pe langa blat si din forma.
Deci in continuare nu m-as risca sa coc in ea.
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#1002 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 February 2010 - 03:28 PM

Vezi postareataylor, la 16 February 2010 - 09:42 AM, a spus:

un tort pentru o prietena

Foarte finut ,imi place,felicitari Taylor :lol:

Vezi postareaMIMI, la 16 February 2010 - 11:47 AM, a spus:

Iata si tortul,pentru am crezut ca mor de emotii -fetelor ce m-a uimit a fost ca al meu client a fost fff incantat

Dar n-am inteles de ce ai fost uimita?? Ca tortul e foarte reusit !
Am vazut eu busturi facute cu doua maini care aratau intr-un mare fel :love7:
Bravo draga mea ! :)

#1003 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 16 February 2010 - 03:32 PM

MIMI, :love7:
asta faci cu o mana accidentata????
n'o sa te creada nimeni :lol:

felicitari, te'ai descurcat de minune
Raluca

#1004 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 16 February 2010 - 03:34 PM

taylor, imi place tare mult tortul tau, imi place cum ai pus floricele in mod deosebit!
Raluca

#1005 Useril este offline   taylor 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 16 February 2010 - 03:35 PM

Iata si tortul,pentru am crezut ca mor de emotii -fetelor ce m-a uimit a fost ca al meu client a fost fff incantat

este foarte frumos si reusit.si mai ales cu o mana! ai toata admiratia mea :love7:
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#1006 Useril este offline   taylor 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Locationtorino

Postat 16 February 2010 - 03:36 PM

Vezi postareaYours4ever, la 16 February 2010 - 03:34 PM, a spus:

taylor, imi place tare mult tortul tau, imi place cum ai pus floricele in mod deosebit!

multumesc :love7:
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#1007 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • LocationCluj Napoca

Postat 16 February 2010 - 04:33 PM

Vezi postareadora, la 14 February 2010 - 05:20 PM, a spus:

Permiteti-mi sa va prezint si eu tortul de Valentine's Day :)

Atasament VALENTINE\'S DAY 1 A.jpg

Draga Dora,se poate sa ne "uitam" pe gaura cheii?!sa vedem si noi ce se ascunde acolo,ce bunataturi.!?

Vezi postareaYours4ever, la 14 February 2010 - 11:54 PM, a spus:

si torturile mele din weekend

tort pt vecina mea, am lucrat cu ea si cu fetita unor prieteni, eu doar am ajutat, le'am dat lor mana libera la decor:)
pandispan si mousse'uri cioco
Atasament tort Elena.jpg

mousse cioco amaruie si menta, mousse cioco alba, mousse cioco lapte, decor chocolate rolls
Atasament tort Florin.jpg

chocolate mudd cake si mousse cioco alba si cioco neagra, pt un cfr'ist:D
Atasament tort tren.jpg

Ralu'In toate torturile tale se vede caracterul tau(nu gasesc acum alt sinonim,ca altul as fi vrut),vesel,optimist,sincer,asa-i?Felicitari imi plac torturile tale si ce exprima ele!

Vezi postareagabrenia, la 15 February 2010 - 12:28 AM, a spus:

Buna seara! Acum sa va prezint tortul acela cu freziile:doua blaturi;unul simplu,pandispan si celalalt tot pandispan dar cu cacao.Mousse de vin alb,mousse de fistic si mousse de piersici,toate din retetele Dorei careia ii multumesc !Invelit cu pasta marshmallows .Tortul l-am numit N & G pentru ca a fost ziua varului meu pe 6 febr, si a varisoarei mele pe 10 febr. asa ca le-am facut un tort la amandoi.Maimutoiul are o semnificatie aparte pentru ei,e din pasta de zahar iar freziile dupa cum stiti, sunt din lapte praf.Va pup,sper sa va placa!Atasament tort N&G 1.jpgO feliuta si pentru voi!

Oau-oau-oau!Un tort pt care ai lucrat cu mult drag!Se vede!

Vezi postareamona, la 15 February 2010 - 01:06 AM, a spus:

Am facut si eu doua torturi.
Unul pt fratele sotului. Blat negresa,crema ganache,amestecata cu o jumatate de portie de crema de cacao reteta d-nei Carmen (ca am facut=o de proba,e foarte gustoasa si intradevar se preteaza si la umplut si la decorat)[/color]
Atasament Picture 480.jpg

Atasament Picture 482_picnik.jpg

Sticla e facuta din blat maruntit,amestecat cu crema. Am zis sa incerc sa nu mai fac din salam de biscuiti. Dar ! Odata omogenizata,aceasta compozitie nu are aceeasi tinuta ca si cea din biscuiti,. Asa ca mi s-a rupt gatul sticlei,ca era mult mai lung si l-am reparat cum am putut...
Si scrisul...clar ca trebuia sa ma fac dr :floare:

Si un tort pt noi ;) . Stiu...mi s-a mai spus,cand e vorba sa fac pt mine imi piere si bruma de rabdare pe care o am de obicei !
Sotul meu a zis odata ca o sa-mi comande tort,poate daca mi-l plateste, ma straduiesc mai mult :P

Atasament Picture 475.jpg

Atasament Picture 477.jpg

Mona draga,imi place mult tortul cu sticla!Ii de efect.Cu privire la ceea ce a spus sotu tau...sa stii ca si mie mi-i se potriveste.Fix asa a zis si sotul meu,si mai mult m-a pus sa ornez un tort ,care ramasese asa mai ..."ramasita" si nu mai aveam nici frisca sau pasta,dra a trebuit sa improvizez.Si ,colac peste pupaza,baietelul meu de 3 ani, a zis ca tre' sa si cantam "La multi ani".Ar trebui sa deschidem un topic cu "esecuri in bucatarie" sau "ce am pregatit pt noi".

Atasament s.jpg

Taylor ce finut tort!nu te cunosc f bine , dar imi permit sa spun, ca acest tort te caracterizeaza!Sper sa nu te supar.

Atasament Picture 266.jpg

Apai,io totusi cre' ca mai ai tu o mana"de rezerva" pe undeva si nu ne-ai spus! :lol: In orice caz, si pe noi ne-ai uimit!Foarte bine, felicitari!Daca cu o man faci asa ceva...d'apai cu doua....

#1008 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Postat 16 February 2010 - 05:35 PM

Vezi postareasnej, la 16 February 2010 - 11:52 AM, a spus:

Clar ca era incantat ca arata suuuper si l-ai si facut mai mult cu o mana.... . Iti dai seama ca s-a gandit omul ce norocos e, mananca tort bun, nu plastic. In fond l-a luat sa-l manance nu sa se uite la el :( .

Vezi postareadelioara, la 16 February 2010 - 11:53 AM, a spus:

Mimi, e bestial! te-ai descurcat jos palaria (stiam eu de ce nu trebuie sa ma indoiesc). Bravo! :floare:

Vezi postareabbenyci, la 16 February 2010 - 12:10 PM, a spus:

Felicitari, nici nu s-ar zice ca tortul a fost facut cu o singura mana, arata foarte bine.
Cum sa nu fie clientul multumit? super :lol:

Vezi postareaortansa, la 16 February 2010 - 12:31 PM, a spus:

Mimi-te-ai descurcat de minune,ce turcoaz placut ti-a iesit.bravo!

Vezi postareamona, la 16 February 2010 - 03:28 PM, a spus:

Dar n-am inteles de ce ai fost uimita?? Ca tortul e foarte reusit !
Am vazut eu busturi facute cu doua maini care aratau intr-un mare fel
Bravo draga mea ! ;)

Vezi postareaYours4ever, la 16 February 2010 - 03:32 PM, a spus:

MIMI, :P
asta faci cu o mana accidentata????
n'o sa te creada nimeni :(

felicitari, te'ai descurcat de minune

Vezi postareataylor, la 16 February 2010 - 03:35 PM, a spus:

este foarte frumos si reusit.si mai ales cu o mana! ai toata admiratia mea :(

Vezi postareaAnca_B, la 16 February 2010 - 04:33 PM, a spus:

Apai,io totusi cre' ca mai ai tu o mana"de rezerva" pe undeva si nu ne-ai spus! :) In orice caz, si pe noi ne-ai uimit!Foarte bine, felicitari!Daca cu o man faci asa ceva...d'apai cu doua....

Fetelor,va multumesc!Sunteti voi dragute,dar se vede de la o posta ca pasta-i valurita,dar vorba Monei,am vazut torturi facute cu doua maini,si de profesionisti pe deasupra si aratau mai jalnic.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1009 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 16 February 2010 - 05:42 PM

Dragele mele,de vreo saptamana, ma tot documentez pt. torul care vreau sa-l fac de ziua Rebecai.Implineste 2 ani si vreau sa-i fac un "tort printesa" iar pt.Matei care a implinit 1 an,de Valentine's day(ca sa vedeti ce faceam io anu' trecut de ziua indrgaotitilor,mamaaaa ce urlam...da,da de bucurie ....shur,shur) habar n-am ce tort sa-i fac .Daca aveti oarisce sfaturi pt. mine v-as fii mai mult decat recunoscatoare!Multumesc anticipat.

#1010 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 February 2010 - 09:11 PM

Mona draga,imi place mult tortul cu sticla!Ii de efect.Cu privire la ceea ce a spus sotu tau...sa stii ca si mie mi-i se potriveste.Fix asa a zis si sotul meu,si mai mult m-a pus sa ornez un tort ,care ramasese asa mai ..."ramasita" si nu mai aveam nici frisca sau pasta,dra a trebuit sa improvizez.Si ,colac peste pupaza,baietelul meu de 3 ani, a zis ca tre' sa si cantam "La multi ani".Ar trebui sa deschidem un topic cu "esecuri in bucatarie" sau "ce am pregatit pt noi"..

:floare: Nu stiu ce sa zic...oi fi eu modesta dar nici chiar esec n-as numi tortura mea :lol:.Esecuri totale am uneori la ciorbe !La torturi,nu !

Am si eu o intrebare,doua. Aveti idee daca la lumeabasmelor onoreaza comanda doar de la o anumita suma in sus ? As vrea sa comand ceva dar suma e cam mica...aproximativ 60 roni. Si chiar nu vreau sa-mi fac de cap acum cu multe cumparaturi.
Si comanda vine prin posta sau curier?
multam fain anticipat :)

#1011 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 16 February 2010 - 09:23 PM

Mona,eu am facut comanda de doi coloranti si i-am primit fara probleme,prin posta,cu plata ramburs.

Va pup pe toate, va urmaresc torturile si le admir,dar nu am cea mai grozava dispozitie sa comentez. :thumleft:

#1012 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 16 February 2010 - 10:46 PM

Mona ,draga mea,dupa cum a spus si mamistef ,am facut si eu comanda la ei si era chiar mai mica valoarea.Am primit-o prin posta iar taxa este mica,o platesti la primirea coletului.sunt seriosi.
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#1013 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 17 February 2010 - 08:09 AM

Vezi postareamona, la 16 February 2010 - 09:11 PM, a spus:

Mona draga,imi place mult tortul cu sticla!Ii de efect.Cu privire la ceea ce a spus sotu tau...sa stii ca si mie mi-i se potriveste.Fix asa a zis si sotul meu,si mai mult m-a pus sa ornez un tort ,care ramasese asa mai ..."ramasita" si nu mai aveam nici frisca sau pasta,dra a trebuit sa improvizez.Si ,colac peste pupaza,baietelul meu de 3 ani, a zis ca tre' sa si cantam "La multi ani".Ar trebui sa deschidem un topic cu "esecuri in bucatarie" sau "ce am pregatit pt noi"..

[color="#800080"] :-* Nu stiu ce sa zic...oi fi eu modesta dar nici chiar esec n-as numi tortura mea :).Esecuri totale am uneori la ciorbe !La torturi,nu !

Draga MONA,as vrea sa imi cer scuze daca exprimarea mea nu a fost clara.Nu am facut referire la tortul tau "sticla" cum ca ar fi un esec,si din aceasta cauza se deschidem un topic separat de "esecuri in bucatarie".Chiar am lauadat tortul.Dar am si spus sa deschidem topic"ce am pregatit pt noi".Iti spuneam ca si sotul meu se plange ca atunci cand e vorba sa fac un tort pt noi,nu mai am chef si nici rabdare sa-l bibilesc si nici nu imi ramane nu-stiu-ce materiale de decor,asa cum spuneai si tu despre sotul tau :" Si un tort pt noi :) . Stiu...mi s-a mai spus,cand e vorba sa fac pt mine imi piere si bruma de rabdare pe care o am de obicei !
Sotul meu a zis odata ca o sa-mi comande tort,poate daca mi-l plateste, ma straduiesc mai mult :lol:

Imi cer mii de scuzeee!Stiu ca ma exprim greu uneori!N-as vrea sa fii suparata pe mine.

#1014 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 17 February 2010 - 08:20 AM

Vezi postareamona, la 16 February 2010 - 09:11 PM, a spus:

Am si eu o intrebare,doua. Aveti idee daca la lumeabasmelor onoreaza comanda doar de la o anumita suma in sus ? As vrea sa comand ceva dar suma e cam mica...aproximativ 60 roni. Si chiar nu vreau sa-mi fac de cap acum cu multe cumparaturi.
Si comanda vine prin posta sau curier?
multam fain anticipat :) [/color]

Si eu am facut comanda le ei!Odata de 75 de ron si altadata de 130 de ron.Odata mi-a venit coletul prin posta ,in 3 zile si am platit taxe 8 lei,si cand a venit cu curierul rapid,comanda a ajuns a doua zi ,dar am platit taxe 25 de ron!.Comanda vine cum o ceri tu!Dra eu daca mia vreau ceva de la ei o sa-mi fac comanda di timp,si o cer prin posta ,ca e mai ieftin si termenul de 3 zile nu mi-i s-a parut mult.dra depinde de situatie...Sunt ff draguti si seriosi!Eu comanda o pun si in format electronic ,dar apoi ii cer o confirmare telefonica d-nului Geza la tel.:0745 520 408 .S a ai o zi frumoasa!pa paaa :lol:

#1015 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 17 February 2010 - 10:01 AM

Multumesc fetelor de aprecieri , la adresa masinii mele .

Mimi , torturile tale cu frisca si trandafiri ma baga in boala , atat de perfecte , frisca ti-e buna prietena vad , eu inca nu am incercat sa ornez ceva cu frisca . Blondina siliconata e beton . Si vad ca ai incercat si tu tortul Lissei cu varfurile intoarse . Ti-a iesit super , si nu e greu de facut , nu ? Efectul e uimitor .

Dora , inima ta e superba . Si ce fain ai facut cheita in forma de inimmioara , si scrisul , totul e perfect .

Vezi postareadora, la 14 February 2010 - 09:33 PM, a spus:

Daca mai zici o data ca tortul tau e umil...te bat!!!
Lucrezi excelent si nu-mi place ca te subapreciezi!!

Am fost eu cu sfaturile...dar tu ai fost cu mana buna...si uite ce minunatie ti-a iesit!!! ...Cat despre munca necalificata...te bat de doua ori auzi? :lol:

Daca o sa-mi iasa apoi si mie asa un tort , ma inscriu si eu la bataie ... Dora , ma primesti ? :)

Revin , nu ma dati la disparuti , cu munca mea de doua zile .
O zi superba , cred ca vine primavara totusi ...
mama de fete cucuiete Imagine postata

#1016 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 17 February 2010 - 10:36 AM

Vezi postareaYours4ever, la 14 February 2010 - 11:54 PM, a spus:

si torturile mele din weekend

Ralu ma baga in boala tigarile alea. Musai sa le incerc si eu. Si cat de iute.

Vezi postareagabrenia, la 15 February 2010 - 12:28 AM, a spus:

Buna seara! Acum sa va prezint tortul acela cu freziile:

Am ramas ca la dentist!!!! Superb ce mai! Si mai zici ca n-ai curaj sa te apuci de comenzi.. Hmmmm.

Vezi postareagabrenia, la 15 February 2010 - 07:58 PM, a spus:

Aha,deci acesta este tortul de botez cu ingerasi!Fin si delicat ,parca emana puritate !Deosebite,Gloxi!Eu inca nu ma incumet sa fac etajat,nu stiu de ce dar mi-e teama.Oricum eu nu fac pentru comenzi,ci doar pentru apropiatii mei.Consider ca inca nu sunt pregatita pentru asa ceva;Trebuie sa mai curga inca apa pe Dunare pana voi ajunge la nivelul asta avansat la care sunteti voi,de aceea va felicit pe toate pentru maiestria voastra!

Esti, esti, insa probabil trebuie sa patesti si tu ca mine sa te ia de fraiera careva sa te trezesti.

Foarte frumos is ingrijit lucrat.

Vezi postareadelioara, la 16 February 2010 - 11:27 AM, a spus:

In sfarsit, merge reply-ul...
Am admirat in fiecare zi torturile voastre, nu pot sa zic decat ca sunteti minunate.

Gloxinia, e ff fin si elegant tortul alb, de o puritate... Se vede ca ai pus mult suflet acolo, felicitari!

Da, asa e. Pupici.

Apoi are si de ce fi multumit. O singura remarca as avea. Cand ii faci talia nu lasa colturi acolo. Sper ca stii la ce ma refer. Mai taie usor si la subbrat si la solduri sa fie curbat nu in linii frante. Pupic si sa te faci bine.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1017 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2010 - 10:37 AM

Anca,eu te rog sa ma scuzi,,,,cred ca n-am inteles ce ai vrut sa spui si de aceea am fost putin....acida... :lol:

Multumesc fetelor pentru raspunsuri :)

#1018 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2010 - 10:41 AM

Vezi postareamona, la 15 February 2010 - 01:06 AM, a spus:

Am facut si eu doua torturi.
Unul pt fratele sotului. Blat negresa,crema ganache,amestecata cu o jumatate de portie de crema de cacao reteta d-nei Carmen (ca am facut=o de proba,e foarte gustoasa si intradevar se preteaza si la umplut si la decorat)[/color]

Sticla e facuta din blat maruntit,amestecat cu crema. Am zis sa incerc sa nu mai fac din salam de biscuiti. Dar ! Odata omogenizata,aceasta compozitie nu are aceeasi tinuta ca si cea din biscuiti,. Asa ca mi s-a rupt gatul sticlei,ca era mult mai lung si l-am reparat cum am putut...
Si scrisul...clar ca trebuia sa ma fac dr :)

Si un tort pt noi :lol: . Stiu...mi s-a mai spus,cand e vorba sa fac pt mine imi piere si bruma de rabdare pe care o am de obicei !
Sotul meu a zis odata ca o sa-mi comande tort,poate daca mi-l plateste, ma straduiesc mai mult :-*

Deci cel cu sticla e foarte foarte frumos! Nu ca celalalt nu ar fi, insa asta e .. altfel.
Cum ai facut modelul pe margine? Pe cioco? L-am salat si eu de model :) :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1019 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2010 - 10:43 AM

Ca sa nu mai dau edit:

Cate o :) pentru fiecare, sper ca nu am uitat pe nimeni, la un moment dat mi-a aparut o eroare, am oservat ca quote-ul Monei nu apare in lista. Sper sa nu mai fi omis pe careva.
:lol:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1020 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 17 February 2010 - 11:01 AM

Anca, cred ca intr-adevar imi place sa exprim ceva prin torturi cand am mana libera:D nu m'am gandit la asta pana acuma:)

pt Matei, poti incerca un personaj Disney sau un tren sau animalute, ma gandesc ca ar fi fain ceva vesel si colorat.
Spor sa ai! si pt Rebeca poti sa ii faci printesa favorita din cele multe:)

Oti, da incearca'le odata:) mie mi se tot cer, e un pic de lucru cu ele, dar daca lumea asta vrea...:)
Raluca

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic